Здравейте на всички,
Случи се така че смених всички - и 4-те дюзи на Шкода Рапид 2015, 90 кс, дизел. Доколокото помня, дюзите са марка Сименс. Останаха ми старите 4, които от сервиза твърдяха че са в много добро състояние и подлежат на рециклиране. Но аз реших да сменя всички с нови. Въпроса ми е следния:
Тъй като старите 4 дюзи са ми в гаража, бих ли могъл да ги продам и каква цена бих могъл да взема. Как се практикува в такива случаи? Бих се радвал да чуя мнения.
Поздрави на всички и безаварийно шофиране!
Дюзи
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stanley
- Гараж: VW Passat B8.5 2.0TSI, Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Дюзи
В сервиза, където сменихте дюзите не искат ли да ги изкупят? Обикновенно има вариант за нови срещу стари и някакво доплащане. Ако са в добро състояние, със сигурност могат да се продадат.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 2019 1.4i FIRE
Дюзи
koevoet, какво наложи смяната на дюзите? Не са евтини, че да ги смениш "защото им няма нищо"?
Направи им един стенд, за да им се види моментното състояние и след това може да ги пуснеш и тук или в сайтовете!
Направи им един стенд, за да им се види моментното състояние и след това може да ги пуснеш и тук или в сайтовете!
-
koevoet
Дюзи
Колата вече беше разглобена, когато ми казаха че дюзите са за смяна. От сервиза ми дадоха много висока цена за рециклиране и аз реших да ги сменя с нови. Новите си ги купих аз, а от сервиза ми взеха пари само за труда (не малко пари, но така се получава като се довери човек на грешните хора).
Няма проблем да отидем на стенд с купувача и пред него да ги тестваме. Нямам притеснения. Все пак ако аз му дам протокол от теста на стенда, купувача може да иска да се потвърди и да се наложи да се плаща повторно за едно и също нещо.
Цените по спомен бяха следните:
-Рециклиране - 450 лв/дюза
-Нови - 650 лв/дюза (Аз си ги купих)
Цените бяха с включено ДДС
Няма проблем да отидем на стенд с купувача и пред него да ги тестваме. Нямам притеснения. Все пак ако аз му дам протокол от теста на стенда, купувача може да иска да се потвърди и да се наложи да се плаща повторно за едно и също нещо.
Цените по спомен бяха следните:
-Рециклиране - 450 лв/дюза
-Нови - 650 лв/дюза (Аз си ги купих)
Цените бяха с включено ДДС
Shkoda Rapid 1,6d 90 h.p. 2015 год.
-
koevoet
Дюзи
Нямам представа какво е показал стенда. Това е причината да искам да отидем с купувача и двамата и да гледаме. Ако някоя не става - хвърляме я и готово. Нямам намерение да заблуждавам никого. Пред мен имаше два варианта на разглобената кола - или ги рециклирам на 450 лв./дюза=1800 лв.
Или купувам нови за 4х650 лв.
Избрах втория вариант.
Надявам се да съм бил изчерпателен.
Shkoda Rapid 1,6d 90 h.p. 2015 год.