Skoda Superb 1.8-160к.с воденичен камък ?!

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Мелън

Шкода Новак

Мнение от Мелън »

Здравейте,
след няколко месеца семейството ми ще има нов член. По този повод със съпругата ми се огледахме в голямо семейно комби, а именно Супърб. Най-много са обявите за 1.8 TSI 160кс с ръчна кутия. DSG твърдо се отказах, макар таква кола да и върви много да е автомат но... Разгледах такива автомобили в две автокъщи. Единия на цена от около 14к а другия около 20к ?!? Реших да се запозная с модела, и най-вече с двигателя дето е най- предлаган от джамбазите. Гледах ревюта на двама бг автовлогъри. Четох тук, четох в другите ваг форуми, но се реших да пиша тук, където е дом на Шкода. Меко казано се ужасих от това което прочетох. Става въпрос за кола реколта 2011г. И по точно с двигателя Е 888. Най-често се говори за огромен харч на масло от порядъка на 1.5л/1000 км. [smilie=fool.gif] Проблеми с вериги, проблеми оптегачи, и все приятни проблеми за решаване дето се надпреварват кой от кой да е по скъп. Един колега беше писал за ремонт на стойност от сорта на 5-8к...
Знам че тамата ми може да се покрива с доста предходни, но все пак... Ако може някой имащ или имал таква кола да каже тези въпроси и проблеми с този двигател при поява каква им е панацеята. И горе долу колко струва като пара. И струва ли си това главоболие като цяло ?
Също бих се възползвал от съвет за някаква алтернатива на Супърб като семеен автомобил. [smilie=search.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ако не е много изтърван(блока да не е повлякъл) и главата да е ок, с нови бутала и новия модел верига,става супер надежден.
Трябва и нов клапан за редукцията на маслото.
Цена може да е между 6 и 10.
Не си струва според мен вече.
Десетки съм направил.
Ако като гледаш такива и някой мотор е с буква B в началото на кода на мотора,взимай смело! Те са от по първите години и са почти вечни. Ако е с С бягаш.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Мелън

Шкода Новак

Мнение от Мелън »

Благодаря за бързия отговор. Тъй като колата е в автокъща, на кой документ мога да водя кода на мотора ?
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

@Мелън, лепенката на сервизната книжка и лепенката в багажника, под мокета. Тъкмо ще огледаш за "пакости" от страна на продавача.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”