след няколко месеца семейството ми ще има нов член. По този повод със съпругата ми се огледахме в голямо семейно комби, а именно Супърб. Най-много са обявите за 1.8 TSI 160кс с ръчна кутия. DSG твърдо се отказах, макар таква кола да и върви много да е автомат но... Разгледах такива автомобили в две автокъщи. Единия на цена от около 14к а другия около 20к ?!? Реших да се запозная с модела, и най-вече с двигателя дето е най- предлаган от джамбазите. Гледах ревюта на двама бг автовлогъри. Четох тук, четох в другите ваг форуми, но се реших да пиша тук, където е дом на Шкода. Меко казано се ужасих от това което прочетох. Става въпрос за кола реколта 2011г. И по точно с двигателя Е 888. Най-често се говори за огромен харч на масло от порядъка на 1.5л/1000 км.
Знам че тамата ми може да се покрива с доста предходни, но все пак... Ако може някой имащ или имал таква кола да каже тези въпроси и проблеми с този двигател при поява каква им е панацеята. И горе долу колко струва като пара. И струва ли си това главоболие като цяло ?
Също бих се възползвал от съвет за някаква алтернатива на Супърб като семеен автомобил.