Наскоро си купих първата кола - Škoda Superb Mk II, 2011 г., 2.0 TDI, 140hp, седан.
Чрез настройките на Maxidot намерих опцията за заключване на вратите при скорост от 15 км/ч. Страхотно, проверих двете опции за настройка на автоматично заключване и отключване (тук имам допълнителен въпрос - как работи автоматичното отключване?). Но когато шофирам, има няколко случая, когато ми трябват вратите да бъдат отключени, например когато трябва да взема някого, без да отварям вратата на водача (това отключва вратите), тази на пътника (това отключва вратите) или да изгася автомобила и да извадя ключа (това отключва вратите). Но не мога да отключа вратите от бутона/превключвателя (ако така се казва).
Това, което опитах е:
- щракване върху символа за отключване както на шофьорската, така и на пътническата врата - и двете изглежда не работят/отговарят;
- двойно щракване върху символа за отключване;
- задържане на символа за отключване за поне 5 секунди;
- щракване върху бутона за отключване на дистанционното;
- задържане на бутона за отключване на дистанционното;
- Даже смених двата бушона (предполагам 30А за заключването/отключването на вратите), въпреки че бяха добре.
Прочетох ръководството, но открих само, че за да отключа вратите, трябва просто да щракна върху символа/бутона за отключване. Е, това не работи. Имате ли някакви предложения, съвети или идеи за това какво може да не е наред или аз правя грешно?
Прикачвам снимки:

![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)