Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Пуснал сте грешна тема.
Първо, има много модели с най-различни 2.0 TSI мотори - както Superb, така и Octavia, а теб те интересува само един конкретен.
Заглавието на темата не е прецизно.
Второ, тук във форума има дълга тема за разход - Колко харчат Шкодите ни
Там вече е писано предостатъчно по този въпрос. Там ще намерите това, което търсите.
Здрасти, и аз чакам такава, от това което съм събрал от разпитване из форума и други източници извънградско 6-8, градско 8-10-12. Изглежда при идеално магистрално каране може под 6 да държи.
Здравей и от мен, колега. Аз за градско не мога да кажа точно, защото карам 80%извънградско и 20% градско. Много зависи дали си в задръствания или в по-спокоен трафик, но в града 10-14л.
Извънградско: 90км/ч - 5.5-5.8л. Магистрала на темппомат със 140км./ч. - 6.7л. Като цяло мога да кажа, че двигателят е наистина много икономичен за това купе...
Ето ти снимка на едно от последните ми засичания на средния разход:
Мерси колеги,
Като гледам има не малка разлика и сигурно зависи бая и от стила на работа. Чудих се доста за газова, но въпреки че гледам има положителни отзиви ме притеснява дали няма да има дългосрочен ефект върху двигателя.
Абе вие сте интересни хора искате фейк премиум за без пари па и да харчи малко. Защо ги купувате тези коли като ви бърка разхода. Има Фабия, Скала с по 100коня дето харчат малко. За тик тока може да се снимате и с чужди коли и ще е по изгодно. Нека хейта почне сега.
Интересно ми е как определяте какъв ще ви е разхода, като питате друг? Разходът е правопропорционален на това как караш. Моят 2.0 TSI и в то в Октавия, градско под 11 не пада, извънградско и 7 съм виждал някога и прясната снимка от онзи ден с 13.5.
И на мен ми е 10-11 градско, още не съм я изкарал на стабилно извънградско. Иначе щом от шкода са ок с гаранцията при монтиране на газова, би трябвало всичко да е наред и да са го съобразили това
С Октавия 2.0 TSI 190 кс, 4 х 4. За 10 к км среден разход по борд 7.4. Иначе разход при градско каране 10-11-12, но пък двигателя бързо вдига температура, бързо затопля и парното, мотора е тих и т.н. Извънградско каране особено по Кресненското дефиле, пътувам често от там, разхода пада и под 6. Весели празници