Мисля да сменям добрия стар Сценик, който е и автомат, и смятайки парите, а както и какво получвам за тях, оглеждайки физически различни автомобили, четейки, гледайки тестове и прочее, накрая се спрях на Камик, че ми е и по-широк. Направих му един 30 минутен тест драйв и ми хареса. От Каптура се отказах, защото е по-тесен и с по-малък двигател (въпреки, че дизайна е УАУ), а кактo и някои други детайли.
И настана едно чудене... Конфигуратора на Шкода ме хвърли в музиката, а и разговора с консултант в Шкода в София, и общо взето се хванах за главата, че всичко е навързано по модули, и е това и това, или онова и онова. Това и онова - трудно
Тествах автомобил Вижън, 1.5, автомат, по-стар и имаше фарове за мъгла, новите нямали. Малко подскачаше в началото, но бързо се свиква. Гледам и Монте Карло и Стайл. Всяка от тях си има своите положителни и отрицателни страни (за мен), парите с отстъпката от 5000 в момента си излизат направо подобни - все около 52000. Монте Карлото има в цената панорамен покрив, фарове за мъгла и 17ки, а Вижъна отопляеми седалки, може да няма покрив, 16ки, и т.н. Стайла може да има много неща.
На мен ми се ще да имам фарове за мъгла, и на сегашната ми вършат добра работа, а се оказва, че в настоящите модели само Монте Карло ги има, според продавача може да се пробва да се поръчат, идват към две хиляди отгоре, ама я дойдат, я не, в системата ги пише забранени. Иначе не съм умрял нито за панорамния покрив, нито за отопляемите седалки на Вижън, нито са спортните на Монте Карло (някой знае кожа ли са?), по скоро бих си сложил кожени такива. Доколкото ми обясниха в магазина и 17ки не ми трябват, че почва да вози по-твърдо и качва разхода, но дали е така наистина.
И сега седя и си блъскам главата и се чудя. Направо се изгубих.
Някакви съвети имате ли, ако ще да са си лични мнения, опит и т.н., за да взема решение, базирано на притежатели и запознати с Камик и различните му модификации. Освен това тия черни тавани, има ли смисъл от тях, или добрия сив си върши работа?
Ще задвиждам нещата през магазина в Бургас, в София бях по работа се възползвах за огледите
Благодаря!

![dash1 [smilie=dash1.gif]](./images/smilies/dash1.gif)