Назад в темата бях писал за моят проблем с рестартите на медията( накратко кошмар).След три ъпдейта отстрана на ЕТ достигайки версия 1941, нямаше никакви промени и 9 месеца си карам я без климатик, я без фронт и парк асист. Преди две седмици взех колата след смяна на командният блок на медията и до момента всичко е наред, но не смея да инсталирам последните налични ъпдейти.ivogff написа: 06.11.2023, 00:37:57Човек от шкода ми каза, че картата (eSIM) е предплатена за 15 години напред, така че ъпдейтите ще си вървят, поне докато Шкода решат.smoke написа: 06.11.2023, 00:05:54 Offtopic: На мен вече ми е изтекъл 1-годишния период, през който имах активен Skoda Connect Remote Care. Въпреки това update-ът дойде и се инсталира. Явно връзката с кораба-майка през eSIM продължава да си е активна за служебни цели и тези актуализации си вървят, дори и да няма платен Skoda Connect.
Такъв екран не съм виждал при мен. Знам че днес пътувах извънградско и си слушах музика на телефона, защото няма инфотеймънт, няма carplay.oggie написа: 05.11.2023, 23:55:36 Мнение 05.11.2023, 23:55:36
И при мен го има това рестартиране. Гаси екрана, стартира и после работи нормално. Днес тегли два ъпдейта първия го инсталира нормално но втория явно е някакъв голям. За първи път виждам екрана който го дадох на снимката по-горе. Не изчаках да се инсталира направо заключих колата и я оставих в гаража. Утре ще видим изненадата дали ще е приятна или не.
Някой може ли да ми снима версията на софтуера ( и там останалите неща) за да направя сравнение с моя?
Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
asenpopov
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
-
asenpopov
-
ivogff
В четвъртък влиза в сервиз, да видим какво ще сътворят от ЕТ.
-
asenpopov
Каква е обратната връзка от ЕТ, дават ли някакво решение?
-
ivogff
Ъпдейтвали са софтуера до 1941. Проблема с постоянното рестартиране го няма. Но ми прави впечатление, че когато е студено ( под 5 градуса ) при запалване на колата избива грешка за парктроника. Със стария софтуер медията се рестартираше сама и грешката изчезваше, но при новия софт за да се оправи грешката трябва да се загаси и запали автомобила, което ме вбесява. Има нов ъпдейт, който за сега го отлагам. В момента автомобила го използвам много рядко и нямам добро наблюдение какво се случва. Тия дни ще ъпдейтна и ще видя какво ще се пос*ре/оправи.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Днес слизам в гаража, колата заключена, огледалата прибрани, алармата пусната и стъклата на всички врати свалени до долу. Щеше да е страхотно да беше паркирана навън в бурята. Ебаси скапания боклук се оказа тая ОставиЯ. Вече изобщо не се учудвам защо бързат да ги продават на по 4-5к км.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@oggie нещо друго търсих днес в briskoda, но случайно попаднах на проблем точно като твоя. Било доста известно и е не точно проблем. Виж във темата, която спподелям и ако трябва последвай съвета да изключиш опцията. Аз май също ще го направя на моята. Поздрави.
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... overnight/
- oggie
Благодаря, утре ще потърся къде са тия настройки.rts написа: 25.11.2023, 18:58:31 @oggie нещо друго търсих днес в briskoda, но случайно попаднах на проблем точно като твоя. Било доста известно и е не точно проблем. Виж във темата, която спподелям и ако трябва последвай съвета да изключиш опцията. Аз май също ще го направя на моята. Поздрави.
- oggie

Странни разбирания за комфорта имат чехите.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Много умни тези Октавии 4 станаха. Съвсем малко им остава и ще се върнат сами в Чехия, като оня виц за прибралите се в Германия Мерцедеси... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Комфорт модул се казва това с джамците от 100 години. От там идва предполагам.
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Здравейте, не знам дали е проблем, тъй като не съм напълно запознат с работата на термостата при О4, но все пак ще си позволя да попитам. От известно време, откакто застудя, наблюдавам, че при запалване на автомобила и пробег 2-3км градско шофиране, охлаждащата течност загрява до 90 градуса (поне според таблото). В момента, в който пусна климатика, за да затопля купето, температурата на охлаждащата течност спада до 60-70 градуса и след това доста по-бавно се вдига до работните 90 градуса.
При пуснат климатик от самото начало, колата в редки случаи достига до 90 градуса за тези 10км градско шофиране.
Става въпрос за градско шофиране на разстояние по 10-тина км в София на О4, 1.5 TSI, 150к.с.
П.С. Забелязох подобно държание на термостата при едно прибиране от Банско посока София. Охлаждащата течност беше загряла до 90 градуса, климатика работи и изведнъж при едно от спусканията, температурата спадна до 70 градуса, като се покачи, чак когато започнах да пдоавам повече газ, след спускането.
Благодаря на тези от вас, които ще дадат своето мнение!
При пуснат климатик от самото начало, колата в редки случаи достига до 90 градуса за тези 10км градско шофиране.
Става въпрос за градско шофиране на разстояние по 10-тина км в София на О4, 1.5 TSI, 150к.с.
П.С. Забелязох подобно държание на термостата при едно прибиране от Банско посока София. Охлаждащата течност беше загряла до 90 градуса, климатика работи и изведнъж при едно от спусканията, температурата спадна до 70 градуса, като се покачи, чак когато започнах да пдоавам повече газ, след спускането.
Благодаря на тези от вас, които ще дадат своето мнение!
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
albertf,
В тия студове е съвсем нормално, както и при по-продължително спускане. И на мен ми се е случвало. Даже с мойта печка докато ида на село /7км/, стрелката и до средата не отива.
Карай си с кеф колата.
В тия студове е съвсем нормално, както и при по-продължително спускане. И на мен ми се е случвало. Даже с мойта печка докато ида на село /7км/, стрелката и до средата не отива.
Карай си с кеф колата.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
На мен ми се струва, че не е нормално. Не съм забелязвал такова поведение при изправен термостат. Колата предполагам е гаранционна не пречи да се посъветваш със сервиза.albertf написа: 11.01.2024, 14:27:26 Здравейте, не знам дали е проблем, тъй като не съм напълно запознат с работата на термостата при О4, но все пак ще си позволя да попитам. От известно време, откакто застудя, наблюдавам, че при запалване на автомобила и пробег 2-3км градско шофиране, охлаждащата течност загрява до 90 градуса (поне според таблото). В момента, в който пусна климатика, за да затопля купето, температурата на охлаждащата течност спада до 60-70 градуса и след това доста по-бавно се вдига до работните 90 градуса.
При пуснат климатик от самото начало, колата в редки случаи достига до 90 градуса за тези 10км градско шофиране.![]()
Благодаря на тези от вас, които ще дадат своето мнение!![]()
- GeorgiDimov
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 190 DSG
ex. Skoda Octavia III 1.5TSI DSG
С Октавия 3 съм, но все пак - при мен също винаги ми пада стрелката при продължително спускане в студа, напр. от Алеко надолу при температура -10, смятам го за нормално и не съм го мислил особено.