Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Супер наясно сте със закона и въобще с нещата дйствайте както си знаете. Пак се повтарям някъде в КЗК се търкалят частите които ви трябват така че действайте. Всички си знаете правата цитирате закони гледам знаете искате да се спазват пък вероятно сте едни от многото които не спазват закони и затова ни е лайняна държавата. Явно не разбирате че като няма.... няма . И да викате и да скачете и да се пенявите няма да ви оправят колата за един ден. Това е. Подскачайте си колкото си искате и цитирайте каквито искате закони. Молете се да не ви се разваля колата или ако се развали да има налични частите от които се нуждае ремонта на вашата кола. Няма да се упражнявам повече по тази тема щото виждам че едно си знае баба едно си бае.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Не става дума за оправяне на секундата при неналичие. Става дума за поемане на отговорност и влизане в положението на клиента. Нима не може да се направи някаква отстъпка или комплимент от ЕТ за такива ситуации? В крайна сметка това е част от закона и следователно излиза, че и те (ти включая) също не спазват закона и "затова ни е лайняна държавата", нали така?
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

silent написа: 10.09.2023, 20:34:57 ...Няма да се упражнявам повече по тази тема щото виждам че едно си знае баба едно си бае.
Правилно, по същество това мнение е копие на предишното Ви. А няма нужда повече. Разбрахме Ви от първия път.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Само да вметна, че КЗК няма нищо общо с КЗП. Да не се обърка някой да си губи времето.
И докато някой ми се насича по този начин, а не човешки ще го гоня по закон, колкото имам сили и време. Защо аз трябва да вляза в положението, на който и да е, но задължен, а той в моето не? За мен това е проблема, а не дали ще се чакат части 30-40-50 дни. Всички сме наясно, че никой няма и интерес да бави ремонт, нито да ме мотае, но трябва някакво компромисно решение на ситуацията.
Относно квалификациите - ши пия една бира, че се огОрчихме наздраве
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

Преди няколко години балканстар удължиха гаранцията на кола с изгубеното време в сервиза плюс още 2 години. Хипо алпе адриа.. последния да затвори вратата лизинг платиха нов ключ, CAS модул и всичките механични ключалки на bmw е65, защото бяха изгубили ключа докато са си местили офиса. Всичко това с помощта на КЗП и правилно формулирани искания. По договорите с тея педали имаме задължението да плащаме, иначе.. Никой няма да ви влезе в положение ако не платите в срок. Не виждам аз защо да влизам в положение като нямат части. Винаги мотат да измислят някакъв начин за компенсация, който да е изгоден за двете страни. Дано и КЗП да са продуктивни като преди. Отдавна не съм ползвал.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

От последните няколко поста за пореден път ми се затвърждава мнението, че в БеГе мноооого малко са хората/фирмите, които знаят как да правят бизнес, така че клиента да е доволен и отново да се върне [smilie=pardon.gif]

Навсякъде се сблъсквам с някой си Гошо/Пешо от Сусурлиево, взел вчера някаква тапия. Сложил ризата и сакото, подписАл 10 договора или го обявили за ТОП служител на месеца в клона, където се подвизава и веднага му скача самочувствието в космоса (типичния млад меринжей...)

Общо-взето схемата е винаги една и съща:

Дай ние да му вземем парите на шаранЯ, а после той да си се оплаква и на арменския поп, ако има проблем или не е доволен от нещо [smilie=fool.gif] Не визирам само ЕТ в случая. Хотелиери, туристически агенции, автомобилни продавачи, банкови , медицински служители, брокери итн итн да не изброявам повече.

Специално аз от личен опит с Еспас Ауто (Рено) мога да споделя, че в това отношение (взаимодействие с клиенти) са светлинни години пред ЕТ. Юни 2020г точно след локдауна, когато всичко беше спряло, трябваше да пускат заявка за прозводството и доставка на воден радиатор, който да ми сменят по гаранция. След първата седмица без кола им намекнах съвсем културно, че тва няма как да се случи да си плащам за Меган РС, а да се воза с метрото. Хората ми дадоха заместващ меган 4 да бръмча 1 месец. Не са ми искали 1 стотинка, само да им го върна с пълен резервоар (както ми беше и предаден).
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

prvv написа: 10.09.2023, 21:29:44 Преди няколко години балканстар
prvv написа: 10.09.2023, 21:29:44 еханични ключалки на bmw е65,
Балканстар са правили гаранционно БМВ [smilie=shock.gif] lol
prvv

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi

Мнение от prvv »

За две отделни коли става въпрос. Пропуснал съм да започна на нов ред. [smilie=kiss3.gif]
asenpopov

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от asenpopov »

Драгомир написа: 08.09.2023, 19:20:17 Във всички случаи, при толкова дълъг гаранционен ремонт е редно да дадат заместващ автомобил.
При моят проблем с мултимедията и няколкото посещения на сервизите в Дружба и Недежда, колата е седяла едва по ден-два, но след едното посещение получих анкета за удоволетвореност, в която единият от въпросите беше, дали са ми предложили алтернативен вариант за придвижване до вкъщи или офиса или поне нещо в тази насока беше, не мога да цитирам на 100%. Питайки моят дилър "има ли такова животно", той ми отговори, че при тях нямат налични автомобили, които да дадат, но да пробвам следващият път в София. Вс пак питах в София и ми казаха, че давали такава възможност, но била плате опция. При толкова дълго забавяне и липса на работа на основни функции на колата ще е грубо от тяхна страна и пари да искат за заместващ автомобил.
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Мнение от milencv »

При мен пък последно съм хванал следния проблем, който ми се случи 5-6 пъти тази година:
Тръгвам - има радио - всичко точно - но в някакъв момент същото престава да работи - нЕма никой.
Проблема се оправя като изгася колата и рестартирам инфотейнмънт системата. В някой случаи това е доста досадно.
Интересното е че миналите 2 години от закупуването на колата такъв проблем не съм забелезвал. Предполагам, че се пръкнал в резултат на някой от честите ъпдейти на инфотейнмънт системата (които уж трябва да фикснат бъгове, но явно генерират нови такива).
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

@milencv, и при мен мултимедията прави нещо подобно, но изгасва и се рестартира сама. Ако забие не е нужно да изгасяш двигателя и да палиш отново. Задръж бутона за вкл./изкл. няколко секунди и медията се рестартира.
asenpopov

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от asenpopov »

При мен както съм писал и преди проблема си просължава с рестартите и деактивирането на някой функции. Последно я оставих миналата седмица и няколко дни седя в сервиза да я тестват. Покарали са я около 150км и са направили по техни думи "recovery update" и всичко е ОК. Взех я, карах я един ден и пак почна да рестартва 5-6 пъти в рамките на една разходка из София. Стигна и до момент, в който ни приема, ни прдава. Черен екран и с рестартиране на колата или задържане на старт будона на медията нищо не тръгва. Вчера пак я оставих и ми дадоха заместваща кола. Сега чакам да видя как ще се развият нещата с проклетата медия.
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

При мен от 1 седмица има проблем със самоусилване на звука. Без да пипам нищо по волана или мултимедията, постепенно усилва до края.
Този бъг не е консистентен и не виждам някаква закономерност кога се случва. Понякога е още като запаля колата, а друг път след като карам няколко километра.

До преди седмица го нямаше проблема, а последно време доста зачестиха ъпдейтите.
Та не знам сега дали е софтуерен или хардуерен проблема.
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Не, нямам проблеми с Октавия 4 [smilie=pardon.gif]
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Колеги, от скоро имам колата-О4, след отключване, стартиране и потегляне чувам едно прещракване или прецъкване, не мога точно да го определя като звук в зоната на педалите. Чува се еднократно и не мога да разбера какво е. Вероятно е нещо нормално, но някой знае ли какво е?
Последно промяна от gencho01 на 17.09.2023, 09:40:29, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”