Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tedd

Шкода Новак

Мнение от tedd »

Благодаря. Във фейса повече се заядохте за друго, та реших да питам и тук...
Иначе - ще ги преслушам Флийт сервиз, мерси за съвета 👍🏻
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

tedd, то аз още чакам снимка на фактурата [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
tedd

Шкода Новак

Мнение от tedd »

Отне ми малко време да я изровя, но заповядай ;)
@JORDITO,
Изображение
Последно промяна от tedd на 20.07.2023, 16:42:56, променено общо 1 път.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

tedd, има нещо гнило. Досега винаги в рамките на 400 лв е било обслужването. Ще попитам. Всъщност само 180 лв от тези са ти смяна спирачна течност и диагностика. Ти ли си заявил диагностика ?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

@JORDITO, от ЕТ са си вдигнали цените не малко. 550лв ми струваше удоволствието при последната им промо кампания. Между 15 и 20% отгоре са стандартните им цени. Общо взето на всяко обслужване което правя цените са различни.. и по-високи.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@JORDITO, на ЕТ цените за консумативите постоянно се покачват. Вече са златни... Само за пример като сравнявам моя фактура (семтември 2022) за същите консумативи от ЕТ, при колегата 5 месеца по-късно са 20% нагоре цените. Последното обслужване правих началото на месец април и всички консумативи от @ЦецоNOL (масло Ravenol, филтри Mahle, пробка, дихтунг) ми излезнаха наполовина отколкото от ЕТ. На тях им платих само труда за смяната.
Изображение
tedd

Шкода Новак

Мнение от tedd »

@JORDITO, Диагностиката я поисках аз, за да изчистят каквото могат, но не можаха нищо кой знае какво да направят. Спирачната течност те решиха че трябва да се смени, защото минала не знам колко километри. Помня, че казаха, че си били сменили тарифите от нова година, но не очаквах тотал 850...
Както и да е - преживял съм ги. Да видим как ще оправям последната щуротия с тоз датчик. Звъннах на тези, които ми каза, чакам да ми върнат кога да им я карам...
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

За същите неща,като на фактурата+ предни и задни накладки платих и аз толкова преди месец,като имах отстъпки по програма 4+ [smilie=pardon.gif]
СтанА си премиум Шкодата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Тези дни усетих, че имам някакъв проблем в предното окачване. При движение по разхлопан паваж или лош асфалт, с отворен прозорец покрай стена, отчетливо се чува отдолу метално хлопане. Дали е от DCC-амортисьор, дали е от тампон, дали е биалетка, дали е нещо по изпускателната система, не знам, но определено не е нормално. Не се усеща някакъв механичен проблем, при затворен прозорец не се и чува нищо. Не съм скачал в дупки (освен веднъж в една хлътнала шахта преди 5000-6000 км), сега колата е на около 12000 км. Знаете ли дали има лимит от пробег (километри), до които Еуратек приема гаранционни рекламации за проблеми по окачването? Чуденето ми е дали да бързам да я карам там, или да изчакам известно време, за да стане хлопането съвсем отчетливо и ясно.
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Мнение от nik0lay »

Според мен е от dsg-то.
Поне при мен е от там.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

nik0lay написа: 12.08.2023, 21:59:57 Според мен е от dsg-то.
Поне при мен е от там.
Хм, това е добро предположение. За DSG-то не ми беше минало през акъла.
Хлопането е едно такова фино и тихо, не става при преминаване през големи бабуни, а при движение през множество фини неравности.
Така ли си хлопат тези прословути DSG-та? :)
Ако е оттам, това нормално ли е, т.е. трябва ли да ме притеснява, или си е така "по дизайн" и просто да не му обръщам внимание?
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Мнение от nik0lay »

smoke написа: 12.08.2023, 22:08:24 е така "по дизайн" и просто да не му обръщам внимание?
Според това, което съм чел е точно както си го написал.
Аз лично не намерих усилване в шума през годините, т.е. няма прогресия в “проблема”.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

DSG си било така, ако е 7 степенно сухо ..
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

smoke написа: 12.08.2023, 22:08:24 Така ли си хлопат тези прословути DSG-та?
Днес реших да пробвам да запиша звука на хлопането, ама нъц - няма го. Отидох и минах 2 пъти точно на същото място, където чух металното хлопане преди няколко дни, но днес бях с гореща кола след пътуване. Сега нямаше никакъв звук. Когато го чух да хлопа преди няколко дена, бях със студена кола, току що изкарана от гаража. Това още повече накланя предположението към DSG-то. Ако пък е било от окачване, то ще се появи пак и постепенно ще ескалира. Затова засега приемам, че проблем няма. Ако започне да се появява пак и да се учестява, тогава ще ходя на оглед/диагностика.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Има ли някой, който се е сблъсквал с дълго чакане за доставка на гаранционна част?

Около 2-ри Август, както мултимедията на баща ми нямаше никакви проблеми, изведнъж се е изключила и оттогава - никой. Нито рестартиране на кола или мултимедия не сработва. Седмица по-късно, посещение в ЕТ Горна Оряховица също не е помогнало. Оттам хората са се опитали да оправят проблема, но са казали, че нищо не могат да направят. Гаранционно трябвало да се сменя компютъра на мултимедията. Тази част все още се чака да пристигне и по последни данни са съобщили, че се очаква да пристигне средата на Октомври. През това време мултимедията не може да се включи, радиото не работи, не можеш да си настроиш градусите на климатика, дори парктроникът не се пуска и т.н.

Ако прогнозната дата за доставка на тази част е правилна, това означава, че тази гаранционна кола ще се експлоатира по такъв начин в продължение на 2 месеца и половина. Не съм запознат, а и договорът не е в мен, но има ли някаква клауза, която да може да се използва за това бавене? Звучи ми абсурдно всичко това.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”