Здравейте ! От около седмица започна да ми пали от втори или трети път Октавията . Смених кабели и свещи ,че бяха бая старички вече (на около 87000 км.) . Уви нищо не се промени . Даже някой път като не запали влиза в авариен режим (така си мисля де) защото светва ESC , лампичката за налягането на гумите и ми изписва "Error stabilization control" . След това пали и няма проблеми , и така до следващия опит за палене . Много дразнещо ! Това е двигателя :1.6 LPG102 коня - 75 kW - Бензин - Автогаз (LPG)
08.2009 - 11.2012 - CHGA .Ако някой има идея какъв може да е проблема моля да сподели !
Загадка с паленето
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Slon4o
- Гараж: Skoda Octavia 2 facelift 2011 , 1.6 lpg
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Загадка с паленето
А акумулатора и той ли е на около 87000? Да не се предава?
-
Slon4o
Загадка с паленето
Не , той е на няма и година !
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Загадка с паленето
Бобината се пука под комутатора често. Но според мен проблема е в помпата в резервоара.
-
Slon4o
Загадка с паленето
DoH_KuXoT, Е добре
....е добре де, ако си прав защо после няма проблеми ?Карам на бензин без проблеми , набира си , ускорява, работи равномерно двигателя .DoH_KuXoT написа: 21.07.2023, 13:57:07 Бобината се пука под комутатора често. Но според мен проблема е в помпата в резервоара
-
Slon4o
Загадка с паленето
За бобината е възможно защото от както е при мен колата (вече повече от 3,5 год.) не е пипано там . За преди тва не знам .DoH_KuXoT написа: 21.07.2023, 13:57:07 Бобината се пука под комутатора често. Но според мен проблема е в помпата в резервоара.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Загадка с паленето
Имах пасат В5.5 - 2000сс , който двигател е много сходен с твоя. Проблема с паленето го имах 2 години, пали но сякаш работи на 500об/мин , ако го оставиш така си загасва, ако го загасиш ти и запалиш пак всичко е наред. Един ден тотално отказа да запали на бензин, запалих принудително на газ, смених помпата в резервоара и никога повече за следващите 4 години не ми е палил от втори път.
Бобината ми беше спукана точно под комутатора, а имах едно прекъсване, което не можех да установя, свещи, кабели нови но чат пак почваше да прекъсва гадно. Един дъждовен ден тотално почна да дроби двигателя, отворих капака и чух как цъка ток под колектора, там е бобината при пасата, смених я и разгледах старата беше спукана почти 2 см.
И друго съм имал , пали на бензин всичко точно, в момента на достигане на температура да прехвърли на газ нещо се насмита, освятква се цялата както при теб и загасва, връщам ключа и паля и всичко е наред, един ден обаче не искаше да запали няколко пъти и се оказа, че клапана на изпарителя е запекъл и не може да пусне газ. Свалих го , почистих оста с скочбрайт и малко WD-40 и всичко работи и до днес.
Бобината ми беше спукана точно под комутатора, а имах едно прекъсване, което не можех да установя, свещи, кабели нови но чат пак почваше да прекъсва гадно. Един дъждовен ден тотално почна да дроби двигателя, отворих капака и чух как цъка ток под колектора, там е бобината при пасата, смених я и разгледах старата беше спукана почти 2 см.
И друго съм имал , пали на бензин всичко точно, в момента на достигане на температура да прехвърли на газ нещо се насмита, освятква се цялата както при теб и загасва, връщам ключа и паля и всичко е наред, един ден обаче не искаше да запали няколко пъти и се оказа, че клапана на изпарителя е запекъл и не може да пусне газ. Свалих го , почистих оста с скочбрайт и малко WD-40 и всичко работи и до днес.