Във вторник вечерта огънах Супърба на един паркинг. Фактори за случката много - умора, идиоти които бяха спрели малоумно до мен и момент на разсейване. Точно на този паркинг местата са адски широки, може би най-широките в София, които съм виждал. Съответно, когато паркирам там, винаги спирам максимално изнесен към стена/колона, за да може този до мен, като си спре в очертанията на мястото, да има място да си отваря вратите колкото иска и да не ме удря/дере. Естествено следващия идиот/ка, беше спрял на 50 санта от мен, с оставащи 2-3 метра от другата му страна... Отделно пред мен беше неправилно паркирал идиот номер 2, на самия път, не на парко място и ми беше запушил ъгъла на излизане:
След случката едвам се сдържах да не му изкъртя чистачките, само ги вдигнах, ама наистина едвам се сдържах.
И другият хубостник точно до мен:
Започнах да маневрирам и да излизам, гледайки в огледалото жълтата колона вляво от мен. Вече нагласен и изнесен да завия хвърлих един последен поглед на тая колона и уж имах отстояние от нея, но явно не достатъчно (колата вдясно от мен ми пречеше да се изнеса хубаво, та и нея я мислех да не я забърша). Вече вниманието ми се насочи само към този отпред, защото муцуната ми щеше да мине близо до него и гледах да не го забърша и него. Дадох пълен ляв, бавно напред и се чу "хрус"... Видях, че съм влязъл със задната врата в колоната... Та така - умора, разсейване и идиоти доведоха до първата щета за каско.
На следващия ден сутринта измих колата, малко по-добре изглеждаше положението:
и отидох в ЕТ Дружба и представителите на Алианц да заведа щетата. Там се видях с
@EL_GRADO, с който обсъдихме няколко неща, благодаря му за насоките и че отдели време за мен. Заведох щетата, като си мислех, че със сигурност това нещо е за боя и няма как да се размина. От Алианц ми казаха, че до 2 дена ще ми върнат отговор дали е одобрена щетата и после да съм ходил пак при тях, за да се уточним как и къде ще се оправя. На въпрос кой сервиз би свършил работа с боядисването, нямаше еднозначен отговор, даже единият служител като чу какъв цвят е колата, директно си каза, че няма сервиз с който работят, който да уцели и направи три-слойната перла "бяла луна" като хората... Доста "успокояващо".
Следващата ми спирка беше Цецо PDR, на 2 мин от ЕТ в Дружба. При всички положения исках колата да мине през него, дори и да я оставям за боядисване, за да може да я изпъне както трябва и да не ми я мацат с голямо количество кит. Цецо погледна и каза - ще стане, даже според мен много добре. Казах му, че после ще я боядисвам, при което той ми каза - ти си луд, защо ще го правиш това, ще останат евентуално драскотини, които могат да се коригират само те и ще стане перфектно. След 1 ден размисъл, реших че това е верният път и така ще процедирам. След 10-ти другия месец ще отида при него за 1 ден да я изпъне, после ще намеря бояджия, който да мацне само драскотините, които ще останат и после при Жоро GK за финални корекции и нова керамика.
Относно щетата, като я одобрят, ще я заведа или по експертна оценка, да ми дадат някакви пари или ще им нося фактури, които ще искам да се осребрят, това ще го уточним с Васко
@_v_, когато му дойде времето.