Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Чак пък да си теглиш ножа [smilie=sarcastic.gif]

Не трябва да се вманиачава човек в някакво желязо
И аз мисля ,че stage 2 е оптимално максимална мощност за тази кола (имам предвид да й сложи спортен катализатор само ) и най важното за спокойствието.

Оттам нататък ,вече почват разни филми където няма да може да ги издържиш

Вероятността с голяма генерация (76мм) е голяма да има дрон -мен ме спаси това ,че останах със стоковите ОЕМ гърнета
Тампоните не издържат -Слагаш усилени ,колата може да почне да вибрира и тн .....

Аз съм вече ваксиран от проблеми...,чакам сега кутията да се счупи ,Тодор като я бустне на 2.5 бара

[smilie=music.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Явор да сложи само 200 та клетки.
А рс ката е по мания,да буха всичко и газ :)
Много ще върти гуми,ама тва е :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Виж по втората употреба за генерация от някое старо тотализирано Бентли с W12, те са с фабрични клапи и се управляват с вакуум, по спомен.
Günter Stg 1
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Първият С3 280 също е с клапи. А сигурно и първите Пасати и Артеони 280.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Преди 4 дена карам градско и се прибирам към вкъщи и започва да се чува шум като от спукана гума, както и да се усещат вибрации във волана на всеки оборот. Отбих в една пряка, гледам гумите - нищо не видях, отделно уж трябва да изпищи колата ако налягането в едната е спаднала, пък тя нищо не казва. Стигнах до нас, оглеждам пак и виждам на предна лява доста солидно петно незасъхнал асфалт, полепнал по нея. Опитах се да го изчегъртам с нещо твърдо - никакъв шанс.

Изображение

На следващия ден излязох на магистралата, раздадох добре и се махна от горната част на грайфера всичко, остана само в улеите на гумата малко. Надявам се да няма проблем и да падне и той по някое време.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Дай ми я за един тегел на подбалкана и ще се оправи [smilie=sarcastic.gif] [smilie=diablo.gif]
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Здравей , "играх" го подобно на задна лява гума и се чудех какво става / в началото на месец май беше / . Беше повече даже залепнало - някъде бях джапал . След една малко по-студена нощ , сутринта рано всичко изпопада и няма и следа . Даже се чу как го изхвърли в подкалника . Сега да кажем, че е топло вече . Но при миенето малко повече внимание там със студената вода и всичко трябва да изчезне след няколко десетки метра ход .
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

redalex написа: 12.06.2023, 10:45:50 Дай ми я за един тегел на подбалкана и ще се оправи [smilie=sarcastic.gif] [smilie=diablo.gif]
Ще ги правиш сликове ли гумите?
[smilie=sarcastic.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Те 500 коня колите могат да се движат и като тия по 100 коня, все пак педала не е заварен в пода 🤣
Жегов написа: 12.06.2023, 15:11:00 Супърба като идеш на Stage3 шанса да тръгнеш със семейството си на море в Гърция и да се върнеш с автобуса е много голям.
Това личен опит ли е?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Във вторник вечерта огънах Супърба на един паркинг. Фактори за случката много - умора, идиоти които бяха спрели малоумно до мен и момент на разсейване. Точно на този паркинг местата са адски широки, може би най-широките в София, които съм виждал. Съответно, когато паркирам там, винаги спирам максимално изнесен към стена/колона, за да може този до мен, като си спре в очертанията на мястото, да има място да си отваря вратите колкото иска и да не ме удря/дере. Естествено следващия идиот/ка, беше спрял на 50 санта от мен, с оставащи 2-3 метра от другата му страна... Отделно пред мен беше неправилно паркирал идиот номер 2, на самия път, не на парко място и ми беше запушил ъгъла на излизане:

Изображение

След случката едвам се сдържах да не му изкъртя чистачките, само ги вдигнах, ама наистина едвам се сдържах.

И другият хубостник точно до мен:

Изображение

Започнах да маневрирам и да излизам, гледайки в огледалото жълтата колона вляво от мен. Вече нагласен и изнесен да завия хвърлих един последен поглед на тая колона и уж имах отстояние от нея, но явно не достатъчно (колата вдясно от мен ми пречеше да се изнеса хубаво, та и нея я мислех да не я забърша). Вече вниманието ми се насочи само към този отпред, защото муцуната ми щеше да мине близо до него и гледах да не го забърша и него. Дадох пълен ляв, бавно напред и се чу "хрус"... Видях, че съм влязъл със задната врата в колоната... Та така - умора, разсейване и идиоти доведоха до първата щета за каско.

Изображение

На следващия ден сутринта измих колата, малко по-добре изглеждаше положението:

Изображение

Изображение

и отидох в ЕТ Дружба и представителите на Алианц да заведа щетата. Там се видях с @EL_GRADO, с който обсъдихме няколко неща, благодаря му за насоките и че отдели време за мен. Заведох щетата, като си мислех, че със сигурност това нещо е за боя и няма как да се размина. От Алианц ми казаха, че до 2 дена ще ми върнат отговор дали е одобрена щетата и после да съм ходил пак при тях, за да се уточним как и къде ще се оправя. На въпрос кой сервиз би свършил работа с боядисването, нямаше еднозначен отговор, даже единият служител като чу какъв цвят е колата, директно си каза, че няма сервиз с който работят, който да уцели и направи три-слойната перла "бяла луна" като хората... Доста "успокояващо".

Следващата ми спирка беше Цецо PDR, на 2 мин от ЕТ в Дружба. При всички положения исках колата да мине през него, дори и да я оставям за боядисване, за да може да я изпъне както трябва и да не ми я мацат с голямо количество кит. Цецо погледна и каза - ще стане, даже според мен много добре. Казах му, че после ще я боядисвам, при което той ми каза - ти си луд, защо ще го правиш това, ще останат евентуално драскотини, които могат да се коригират само те и ще стане перфектно. След 1 ден размисъл, реших че това е верният път и така ще процедирам. След 10-ти другия месец ще отида при него за 1 ден да я изпъне, после ще намеря бояджия, който да мацне само драскотините, които ще останат и после при Жоро GK за финални корекции и нова керамика.

Относно щетата, като я одобрят, ще я заведа или по експертна оценка, да ми дадат някакви пари или ще им нося фактури, които ще искам да се осребрят, това ще го уточним с Васко @_v_, когато му дойде времето.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

И понеже ми предстоят пътувания следващите дни, днес сутринта пак ходих да я мия (отново), че преди вчера сигурно не беше виждала мивка повече от 1 месец и положението с набита мръсотия и насекоми беше страшно. Не ми хареса как се изми от един път, та днес след втория вече е отново чиста и лъскава по моите стандарти.

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

YYakovliev написа: 15.06.2023, 11:00:17 Та така - умора, разсейване и идиоти
общо взето това са причините в голям процент от случаите. Бих добавил и навик/рутина/регулярност ако например всяка вечер паркираш в един и същи гараж, по един и същи начин. В някои дни си мислиш, че си толкова добър, че колата сама ще завие ама не.

Иначе, в такъв случай хем е за яд, хем пък по-добре, че сам си си го направил, вместо някой кухар да ти пробие вратата с неговата врата. Аз също не бих боядиал в момента. Достъчно ще ти я изпънат и замажат, че да изглежда добре, спрямо това каква боя ще ти пляснат точно по средата на колата.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

sonnyer написа: 15.06.2023, 11:41:04 общо взето това са причините в голям процент от случаите. Бих добавил и навик/рутина/регулярност ако например всяка вечер паркираш в един и същи гараж, по един и същи начин. В някои дни си мислиш, че си толкова добър, че колата сама ще завие ама не.
Да, абсолютно си прав.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Неприятна работа,но случва се.
И аз така по невнимание си очесах джантата на един бордюр преди месец. Ама ти бая си блял. Мини на пдр първо преди да я даваш на боя!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

YYakovliev написа: 15.06.2023, 11:00:17 На въпрос кой сервиз би свършил работа с боядисването, нямаше еднозначен отговор, даже единият служител като чу какъв цвят е колата, директно си каза, че няма сервиз с който работят, който да уцели и направи три-слойната перла "бяла луна" като хората...
Въх! И аз съм с Moon White и си живеех с мисълта, че бялото лесно се прави :)

При мен ЕТ боядисваха задната броня и тя изглежда много добре и еднаква с останалата част от колата (въпреки, че колата е с керамика, а бронята не), но едно е задна броня, друго е врата. Задната броня няма с кой друг детайл под същия ъгъл да се сравнява, докато при вратите очите директно сравняват с другата врата.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”