Skoda Karoq vs Kia Sportage
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
Не съм сигурен, но мисля, че има ограничена гаранция за окачване примерно. За мотор и кутия(?) са 7. Или поне така ми обясни магазинера в киа.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Има логика. И все пак е много сериозен фактор, 7 години си е супер за мотора и кутията.
Бееееее.....
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
KIA определено правят вече вълнуващи автомобили. Наскоро за заместващ карах за седмица една Xceed. 1.5Т/120 киловата по талон. На 20000 километра, точно преди година регистриран. С прилично оборудване, ръчна шестстепенна кутия, добре обезшумена. Приличен багажник като обем. За около 1000 километра средният разход беше 4.9. По борд. Средна скорост 53км/ч. Само ЛЕД фаровете не успях да пробвам. Но определено ме замисли като автомобил. А слязох от Пежо 508 SW, 1.5/дизел/ автомат/130кс.
-
georgi_yanev1108
Аз като поръчвах моя Карок също гледах киа-та и нисаните. На ваг автомобилите винаги ми е харесвало, че са като Лего- можеш да си слагаш каквато екстра си искаш. Докато при другите малко си ограничен. Поръчваш някакво ниво на оборудване и не може да се добавя. Примерно аз задължително исках алкантара седалки, а в киа-та и кашкая кожените седалки идваха в най-високото ниво на оборудване. И така нещата стават несъизмерими.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Стотици опции също не е оферта. Започва се - тази опция изисква нам си какъв пакет - пааат 3к отгоре.. Офф.. това какво беше, онова какво беше. Онази опция не може да се поръча към този момент поради незнайна причина. Кеф
. И продавача като не може да ти помогне (или те подведе) с избора.. Кията ако не се лъжа също имаха 1-2-3 допълнителни пакета, които даваха достатъчно.
С тия "лего" опции като отидеш на тестдрайв и шанса да е твоята конфигурация клони точно към 0.
С тия "лего" опции като отидеш на тестдрайв и шанса да е твоята конфигурация клони точно към 0.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Винаги е ту партс... освен всичко друго Шкода в последно време също ограничават Легото.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
На реното имах GPF, сега и на Хюндая също. Не съм усетил, нито веднъж кога и дали се е "регенерирала" коя да е от колите...
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Принцпино температурата на изгорелите газове на бензина би следвало да е по-висока, така, че и да има регенерации те вероятно се случват доста по-незабележимо, вероятно пасивно. Като цяло, това е основната драма при дизела, че трябва да се вдигнат допълнително 400-500 градуса над стандартната температура за да се изгорят саждите. И от там нуждата от впръскване на гориво в "грешния" цикъл и всички произтичащи от това последствия.
Отделно и саждите са значително по-малко при бензина.
Затова и аз се учудих, че някой се оплаква от регенерации на бензин.
Отделно и саждите са значително по-малко при бензина.
Затова и аз се учудих, че някой се оплаква от регенерации на бензин.
Бееееее.....
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Основните оплаквания при Sportage бензиновия мотор са, че свети често лампата на натрупани сажди и те подканва да караш по определен начин описан в книжката. Дори и тогава обаче, в един момент ти светва да посетиш сервиз и това седи срещу теб нон-стоп. Като отидеш в сервиза ти казват, че трябва да караш извънградско и т.н.
Това е на база коментари по интернет, където хората споделят, че по-скоро е софтуерен проблем и колата грешно калкулира, защото се появява и при хора, които карат само извънградско.
Това е на база коментари по интернет, където хората споделят, че по-скоро е софтуерен проблем и колата грешно калкулира, защото се появява и при хора, които карат само извънградско.
-
maiden
KIA-та като дизайн изглежда все едно някой е крал части през нощта
Вътре на пръв поглед е по-добре. Обаче за хора, които нищо не разбират. След като прекарате малко малко повече време започвате да се ядосвате и в крайна сметка положението е доста зле - гадна пластмаса, кожа, криви шевове, отвратителни седалки. Цялостното усещане е като от диван "Виденов".
Електрониката дори не искам да я коментирам, защото работя в сектора
На Карок не ми харесва, че корите на вратите не са тапицирани с мокет долу като при Октавия, а е твърда пластмаса. Иначе след фейслифта е доста читав.
Защо не погледнете Hyundai Tucson 2023 ? По-добър е и от двете и е на същата цена.
И най-важното -> произвежда се в Чехия![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Вътре на пръв поглед е по-добре. Обаче за хора, които нищо не разбират. След като прекарате малко малко повече време започвате да се ядосвате и в крайна сметка положението е доста зле - гадна пластмаса, кожа, криви шевове, отвратителни седалки. Цялостното усещане е като от диван "Виденов".
Електрониката дори не искам да я коментирам, защото работя в сектора
На Карок не ми харесва, че корите на вратите не са тапицирани с мокет долу като при Октавия, а е твърда пластмаса. Иначе след фейслифта е доста читав.
Защо не погледнете Hyundai Tucson 2023 ? По-добър е и от двете и е на същата цена.
И най-важното -> произвежда се в Чехия
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- yancho71
- Гараж: Skoda Karoq FL, 1.5 TSI, 150 hp
С корейските автомобили за мен експеримента свърши. Имах нова KIA CEED и след две години проблемите започнаха. Нито Hyundai Tucson 2023, нито каквото и да било оттам бих предпочел пред SKODA.
Мое мнение без задължение.
Мое мнение без задължение.