Проблем със педала на съдинитела.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
DidoV
- Гараж: Skoda Oktavia 02 fl
Здравейте колеги.Искам да споделя с вас един проблем с моята Шкода за който си блъскам главата и не мога да намеря решение.След като изчетох всичко възможно във форума и извън него реших да пусна нова тема,пък дано тя да е полезна не само на мен.Та на въпроса-колата е Шкода Октавия 2.0 тди 140к CFHC на 138 000 км реални.През май 2022г ходих до Туция.В деня в който трябваше да си тръгвам,сутринта паля колата но усетих чччччччччче при натискане на педала нас ъединитела ,самият педал пропадна,но след като напомпих всичко се нормализира и тръгнах.След около 250км усетих че свободния ход на педала почна да се увеличава,докато на около20 км преди Варна педала направо си остана долу.Като напомпя педала се вдига и работи за около 5 мин и после пак долу.Предположих че е горна помпа.На следващия ден отивам да я сменям-напомпих 2-3 пъти и тръгвам към гаража разстоянието до който е около 25 км.Странното е че по пътя педала не пропадна нито веднъж и всичко беше наред.Смених помпата и всичко беше ок до вчера -за това време съм изминал около 6000км.Пътувам към Букурещ и в един момент свободния ход на педала пак се увеличи,след което пак си остана долу.С неистови усилия и много помпене на педала стигнах до хотела и я паркирах. На следващия ден сутринта педала отново беше долу,напомпих, вдигна се и тръгнах към Варна.Отначало съединитела си отделяше долу,но отделяше.Лека полека по време на пътуването педала си се върна на нормалното положение .Ха сега що е то- един път има съединител,после няма.Да отбележа че спирачна течност не се губи.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или е чувал за него,ще бъда благодарен ако го сподели.
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Преди половин година имах проблем с пропаднал педал на съединителя и веднага отидох на сервиз. Казаха ми че има горна и долна помпа и че най-добрият вариант е да сменят и двете. От тогава не съм има проблеми. Не знам на твоята кола дали са 2 помпи, но не виждам от къде другаде може да е проблема.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Две са,доколкото ми е известно.Долната мисля ,че преди да се скапе ,започва да издава леко скърцащ звук .Аз лично сменях нея преди време.
Последно промяна от zar на 20.03.2023, 11:30:57, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Със сигурност са 2 (ако това до съединителя може да се нарече помпа) и наистина е по-добре да се сменят и двете. Просто защото трудно се установява къде е причината. На мой приятел на BMW-то първо му смениха горната, пък след седмица се наложи да сменят и другата.
-
DidoV
Така е проблема е че за Долна помпа се сваля скоростна кутия, . но както писах по горе ако проблема е в нея би трябвало да има теч. Ако греша ме по правете.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Не винаги има теч
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
DidoV
Преди малко говорих с човек ,който ми каза че проблема ми е в скоростната кутия. Мърдал самият вал и се подлага шайба под зегера намиращ се в задната част на кутията.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Това са глупости. От това може да не ти изключват скоростите ,най често първа и задна,но не и да ти пропада педала.
GUNTER SERVICE

-
DidoV
Благодаря много на begachkata ще търся проблема .... кутията отпада.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Може и да няма