Здравейте,
Отскоро съм собственик на Октавия III комби, 1.6 TDI 105 коня. Като цяло съм много доволен от колата. Това което ми направи впечатление предишната седмица когато бяха минусови температури сутринта колата много бавно достига до 90 градуса. Примерно едната сутрин от Княжево до Летището през околовръсното и Младост /без трафик/ загря до 75 градуса само. Дали е нормално това или имам проблем с термостата? Можете ли да споделите опит при вашите Октавии с този двигател какво е положението.
Бавно загрява в студени дни
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
bobi_att1
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Дизеляците сме така, не се коси. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Последно промяна от donci на 18.02.2023, 22:26:14, променено общо 1 път.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Нормално е при голям студ бавно да загрява. С 2.0 TDI съм и при мен положението е подобно. Може би около 5 км трябват в голям студ за да загрее. Но все пак накрая вдига 90°С и "залепва" там.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Предимно си галил педала и си се спускал. Следи го като загрее дали държи стрелката или "играе".
Поне са ни турили ел. нагревател и почва да духа топло почти веднага.
Поне са ни турили ел. нагревател и почва да духа топло почти веднага.
-
bobi_att1
Благодаря за отговорите
Сравнявам със старата кола, която беше пежо и загряваше супер бързо. Щом и при вас е така няма да се занимавам със смяна на термостат.