защото така мисля аз
Това е малко като... руса-брюнетка, слаба-дебела и т. н. Всички знаем, коя е по изгодна, ама....
защото така мисля аз
И при Amundsen навигацията може да се пусне на дигиталното табло.blindbard написа: 17.02.2023, 15:15:27 Columbus - 9.2 инча, изцяло тъчскрийн, вградена навигация. При Columbus вградената навигация може да се дублира на дигиталното табло.
Има смисъл. Помага в доста ситуации.
Това с поддържането на лентата става само за магистрала (поне за нашите пътища). Но все пак трябва да се внимава и там. Като пример давам следната ситуация - карам по лявото платно на Тракията и изведнъж по средата му се появява оранжева осева линия и колата рязко отива в дясното платно. Не знам дали щеше да не го направи ако имаше движещ се автомобил до мен, но се радвам, че нямаше.Niksan написа: 17.02.2023, 08:21:15 3. Travel Assist High - как се справя динамичното поддържане в лента?
Благодаря за подробния отговор.bad_pesho написа: 17.02.2023, 23:24:03 Това с поддържането на лентата става само за магистрала (поне за нашите пътища). Но все пак трябва да се внимава и там. Като пример давам следната ситуация - карам по лявото платно на Тракията и изведнъж по средата му се появява оранжева осева линия и колата рязко отива в дясното платно. Не знам дали щеше да не го направи ако имаше движещ се автомобил до мен, но се радвам, че нямаше.
Ето отговор на някои от твоите въпроси.Niksan написа: 18.02.2023, 00:36:33Благодаря за подробния отговор.bad_pesho написа: 17.02.2023, 23:24:03 Това с поддържането на лентата става само за магистрала (поне за нашите пътища). Но все пак трябва да се внимава и там. Като пример давам следната ситуация - карам по лявото платно на Тракията и изведнъж по средата му се появява оранжева осева линия и колата рязко отива в дясното платно. Не знам дали щеше да не го направи ако имаше движещ се автомобил до мен, но се радвам, че нямаше.
Още няколко неща ми станаха интересни.
1. Предполагам системата има възможност за деактивация?
2. Има ли възможност да се активира частично, в смисъл да бъде пасивна, само да предупреждава без да се намесва?
3. Ако опитам да напусна лентата без мигач, например да завъртя волана, за да се престроя, как ще сработи?
1) Ще ме предупреди само
2) Ще опита да ме задържи в текущата лента?
4. Има ли възможност да се пресили без да се прилага огромно усилие на волана?
Прав си, основната идея е, че съвременният автомобил предлага множество възможностти за разсейване на водача, което го прави опасен. Тези системи намаляват рисковете от злопоука в повечето случаи, въпросът е доколко можеш да си позволиш да се разсейваш.tuningmania написа: 18.02.2023, 08:57:01 тези системи не са направени те да управляват Автомобила! Направени са ако по някакво изключение Шофьора сгреши, евентуално да помогнат.

И аз съм на това мнение. И много ме е яд като забравя да я изключа, заедно със старт стопа.
Пресичаш път с предимство и намаляваш скоростта без напълно да спираш и тя вземе, че угасне. Или приближаваш кръстовище със светофар, на секундарника остават 4-5 секунди до зеленото и спираш заради колата пред теб и тя пак гасне. Разбира се като не е изключена.
При новиите; "старт-стоп" стартира двигателя ако колата пред теб е тръгнала
Да, така е и дори само да чукнеш волана или да пуснеш спирачката и се стартира мотора. Но се дразня като забравя да изключа системата и да ми изгасне на кръстовището за 4-5 сек.kolyo b8 написа: 18.02.2023, 13:16:41 При новиите; "старт-стоп" стартира двигателя ако колата пред теб е тръгнала