Грешка Р0401

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Yordan_Stefanov

Шкода Новак

Грешка Р0401

Мнение от Yordan_Stefanov »

ИзображениеИзображениеИзображениеЗдравейте колеги ,от известно време ми излиза тази грешка.Трия и след известно време пак излиза тази жълта Chek engine лампа.Колата нито забива ,нито се променя като светне.Въпроса ми е,това ако е EGR клапан ,искам да се пробвам да го почистя ,или да го сменя с нов.Но къде по точно се намира .В предната част към маската на колата до щеката за маслото ,или някъде отзад .Качвам снимка на това което аз се съмнявам, но не съм сигурен.Ако е това,гледам че е на 2части .Коя част е добре да сменя .Моля да ми дадете съвет ,къде се намира ЕГР .Мой колега ми каза че има някъде отзад ЕГР който бил проблема ,и ми каза най добре софтуерно да го премахна.Дайте съвет как да постъпя.Колата е Шкода Октавия 2-2.0 Disel 140ps 2005г автомат Код на мотора(BKD).Благодаря предварително.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Грешка Р0401

Мнение от skodko »

Кажи на колегата ти да се запознае малко повече с тези коли преди да ти дава грешни съвети. Записва слаб поток през егр клапана, койъо е този отпред дето влиза металната тръба в него. Пробвай го с вакуум помпа, ако държи вакуум мембраната го свали и почисти.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”