Skoda Octavia 1.4 TSI 2016
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Ivo123456
Здравейте!
Имам проблем със смъкването на лявото стъкло, ляво огледало и мигача на огледалото от същата старна ... Искам да махна комфорт модула, да му видя номера за да поръчам нов ,обаче не знам къде се намира , ако някой може до помогне ще бъда благодарен! (Колата е десен волан.)
Имам проблем със смъкването на лявото стъкло, ляво огледало и мигача на огледалото от същата старна ... Искам да махна комфорт модула, да му видя номера за да поръчам нов ,обаче не знам къде се намира , ако някой може до помогне ще бъда благодарен! (Колата е десен волан.)
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Ако си от София, търси колегата @JORDITO.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
ABBC3_OFFTOPIC
Що набеди модула? Не е ли по логично да са прекъснали кабели или извадена букса?
Не че знам къде е модула, извини ме.
Не че знам къде е модула, извини ме.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
По-скоро кабели в маншона. Иначе смъкваш кората и модула на вратата е отдолу.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
Ivo123456
Проблема възникна при подаване на ток от друга кола.
В Шкода казаха,че е комфорт модула ,но и те не са сигурни, смениха бушони не е от тях. Гледаха за прекъснати кабели и т.н нищо не откриха.
Според други майстори по електроника трябвало платки на вратите да се сменят,които стрували 270лв за брой и също и те не са сигурни.. Не знам вече на кого и какво да вярвам.... Ще трябва проба грешка
Пропуснах да отбежа ,че и прозорците не се вдигат от ключа,след задържане на копчето....
В Шкода казаха,че е комфорт модула ,но и те не са сигурни, смениха бушони не е от тях. Гледаха за прекъснати кабели и т.н нищо не откриха.
Според други майстори по електроника трябвало платки на вратите да се сменят,които стрували 270лв за брой и също и те не са сигурни.. Не знам вече на кого и какво да вярвам.... Ще трябва проба грешка
Пропуснах да отбежа ,че и прозорците не се вдигат от ключа,след задържане на копчето....
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Това, че прозорците не се вдигат от ключа, вече си мирише на модул.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
А от копчетата на дясната врата работи ли?
Какви грешки записва?![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Какви грешки записва?
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Ако си от София мога да ти дам модули във вратите за проба.Но трябва да се обучат.Ivo123456 написа: 05.01.2023, 13:31:29 Проблема възникна при подаване на ток от друга кола.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
За огледалата - няма да се сгънат
Втори случай на "правилно подаване на ток" за последният месец. Е това нещо няма ли го на акумулатора?

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Аз такава лепенка нямам, но знам, че минусовата щипка трябва да е на планката на купето.
По-интересно ми е защо.
Ако е върху "-" на акумулатора не е ли равносилно все едно на поставяне на акумулатор с по-голям капацитет?
По-интересно ми е защо.
Ако е върху "-" на акумулатора не е ли равносилно все едно на поставяне на акумулатор с по-голям капацитет?
-
Ivo123456
Не съм от София от Велко Търново съм.
Отговарям на няколко човека едновременно тук.
Todor87 от копчетата се вдигат и се смъкват 3 прозореца ,без левия преден,като същия не се смъква от нито една страна... задните два се смъкнат от дясното копче и двата

тотално сбъркана работа.. Относно лепенка на акумулатора с такъв знак нямам. И до този не момент не съм предполагал ,че може от едно подаване на ток да стане такава каша
Отговарям на няколко човека едновременно тук.
Todor87 от копчетата се вдигат и се смъкват 3 прозореца ,без левия преден,като същия не се смъква от нито една страна... задните два се смъкнат от дясното копче и двата
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Защото не искаш искри около акумулатора, особено на отрицателния полюс, където масовите автомобилни (оловно-цинкови) батерии отделят водород.
https://www.engineering-review.bg/bg/vr ... ii/2/1460/
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
То при правилно включване на зарядното устройство искри въобще не се появяват, пък и планката не е много далече от минусувата клема.
-
alex_ad
Здравейте,
До клемата на минуса (между планката и клемата) има токов сензор.
Когато се подава ток от друга кола идеята е да се пропусне този токов сензор, но и да не е направено, би трябвало той да се повреди, а не модула за управление на стъклата. Остава автомобила даващ ток да е бил с повреда на регулатора на напрежение и да е пускал страшни спайкове или модула да не е оразмерен правилно и да се поврежда при най-малкото EMC.
До колкото виждам случая е само един, просто колегата е писал в две отделни теми.
Успех.
До клемата на минуса (между планката и клемата) има токов сензор.
Когато се подава ток от друга кола идеята е да се пропусне този токов сензор, но и да не е направено, би трябвало той да се повреди, а не модула за управление на стъклата. Остава автомобила даващ ток да е бил с повреда на регулатора на напрежение и да е пускал страшни спайкове или модула да не е оразмерен правилно и да се поврежда при най-малкото EMC. До колкото виждам случая е само един, просто колегата е писал в две отделни теми.
Успех.