Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Попитай майстора?
ел. отоплител имаш
-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
Попитай майстора?
Явно е само за парното.Стопля доста по бързо от печката.
- DoH_KuXoT
Попитай майстора?
между радиаторето на парното и климатика се намира около 1000w
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Попитай майстора?
Това го няма при бензин, нали ?
- DoH_KuXoT
Попитай майстора?
По-скоро не, пре бензина излишна топлина, колкото щеш
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Попитай майстора?
Здравейте,
Колата е Октавия 2 хечбек. Ще сменям дебелото гумено уплътнение на багажника, което контактува със задната врата. То трябва ли да се намаже с нещо там, където се нанизва на ламарината на багажника или се слага сухо? Ако това има значение, нека добавя, че колата е на края на живота си и това уплътнение няма повече да се сменя някога.
Колата е Октавия 2 хечбек. Ще сменям дебелото гумено уплътнение на багажника, което контактува със задната врата. То трябва ли да се намаже с нещо там, където се нанизва на ламарината на багажника или се слага сухо? Ако това има значение, нека добавя, че колата е на края на живота си и това уплътнение няма повече да се сменя някога.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Избърши мръсотията под старото,и слагай новото.
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Попитай майстора?
Да се таковам у глупака - имах предвид 5-тата врата, демек капака на багажника, а съм написал "задната врата" !smoke написа: 24.12.2022, 09:34:24 дебелото гумено уплътнение на багажника, което контактува със задната врата
Но разбрах де - няма нужда да мажа с нещо ламарината или уплътнението.
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
Попитай майстора?
Защо ще го сменяш ?
Ще разбереш при първия дъжд дали има нужда ...
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Попитай майстора?
Ще го сменям, защото от 1 година насам след дъжд става мокро долу от вътрешната страна на капака. Там в долната част уплътнението има 3 фабрични дупки, явно някъде отгоре уплътнението се е понацепило невидимо и при дъжд влиза вътре в кухата му част вода, която се стича вътре в него надолу и излиза долу в багажника през 3-те отвора в гумата. Освен това при висока скорост се чува свистене отдад, явно уплътнението се е деформирало и вече някъде не контактува добре. Аз отдавна съм купил ново оригинално уплътнение от ЕТ, но през лятото, когато се засилих да го сменям, установих, че долният ръб на ламарината, върху която е нанизано уплътнението, е леко огънат от тежестта на разни неща, които съм товарил и затова реших, че това е проблема. Затова изправих ръба на ламарината и оставих старото уплътнение, за да видя дали проблемът не е бил в огънатия ръб на ламарината. Е, оказа се, че изправянето на ръба не реши проблема, затова сега ще сложа новото уплътнение. Все пак старото е на 18 годин' :)deas написа: 24.12.2022, 22:13:17 Защо ще го сменяш ?
Ще разбереш при първия дъжд дали има нужда ...
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
Попитай майстора?
При О2 свистенето е от задните врати
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Попитай майстора?
Да, знам - такова свистене имам от години и то първоначално започна някъде откъм задна дясна врата. Чува се при над 100 км/ч. Вече обаче се чува и отзад. Свистенето не ми е проблема. Колата е на края на живота си и съм му свикнал - това далеч не е единствения шум в колата вече. Но водата отзад е нещо, което ме дразни и затова ще сменям задното уплътнение.
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
Попитай майстора?
Георги Г написа: 09.05.2019, 14:45:15
Това започна да излиза на абсолютно всяко палене. Какво точно иска тоя SOS?

И при мен се прояви този проблем за пръв път на 92,000 км., но интересното е, че самият бутон си свети в зелено и като го натисна се свързвам с някакъв Skoda Emergency Service който явно се намира в Англия съдейки по акцента на жената която ми вдигна (мислех, че ще набере директно 112 и с някой тук ще си говоря). Та в този ред на мисли, има ли някакъв трик да рестартирам тоя модул и да видя дали няма да изчезне, че жълтата лампа на таблото ме дразни много. Ясно е, че ще ходя до ЕТ след празниците, ама до тогава ако успея да я махна грешката ще е добре. Четох в бришкода какво са правили (прекъсвали разговора като почне да набира), ама при мен не помогна. Но и аз нямам този пукащ звук от които повечето се оплакват....
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Попитай майстора?
Првпоръчайте стенд за гр. Варна.
С новите джанти нещо ми тресе, и се сетих, че не съм правил, а съм в движение...
@bega4kata,?
С новите джанти нещо ми тресе, и се сетих, че не съм правил, а съм в движение...
@bega4kata,?
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Попитай майстора?
Е балансът не са нацелили гумаджийницата, щом тресе с новите, а със старите не си имал проблем...