Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Попитай майстора?
Навремето бях командир на студентска бригада в с. Грамада и се наложи спешно да откарам колежка до видинската болница. Да, ама предния ден бях скъсал жило на съединителя на дъртия Опел Рекорд "Табакера". Единственият проблем беше тръгването - забутвам колата, скачам вътре и ръгам първа. Иначе, с изравняване на оборотите, никакви проблеми при превключване ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Разбира се, газта се отнема и в двата случая - повишаващи и понижаващи предавки. И следиш обороти! Не мога да кажа точно, защото не гледам оборотомера. Чувам си колата просто. По-скоро я усещам. За кутията няма проблем, стига да вкарваш предавките без да "хъркат".
@optimax, ошлайфсах се в школата в Балчик, макар да се ползваше съединителя там. Двойно амбриране за повишаващи и същото, но с междинна газ - понижаващи. Тираджийството по дифолт си се случва без левия педал. Помня, че в първия момент се замислих, колко ли пъти ще трябва да натисна съединителя за 3-те хиляди мили, които ме чакаха и как ли ще заякне левия краха, хахахаха

- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
Така ,така. Който не е карал виетнамка, да те бие скоростният лост в бъбреците или Зил 131 ще пита как се прави ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Попитай майстора?
Ами карал съм на времето ГАЗ-ка, ама не виетнамка, а 53. Та междинната газ и двойного амбриране ги владея, защото на трета и четвърта нямаше синхронизатори.
Но никога не съм пробвал без съединител...
Но никога не съм пробвал без съединител...
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Попитай майстора?
Колеги
Шкода О2 2006 2.0 бензин 150 коня FSI, както стои паркиран включва сама перките на максимална степен. Колата е студена не е палена, ключа не е в колата, така работи до като падне акумолатора. Прави го когато си поиска, няма записани грешки. Някой някакви иде от какво може да е?
Шкода О2 2006 2.0 бензин 150 коня FSI, както стои паркиран включва сама перките на максимална степен. Колата е студена не е палена, ключа не е в колата, така работи до като падне акумолатора. Прави го когато си поиска, няма записани грешки. Някой някакви иде от какво може да е?

-
baijoro
Попитай майстора?
Мой познат с Туран дизел има подобен проблем-при паркиран автомобил с угасен двигател понякога, без да е забелязал някаква закономерност, се включват перките и дълго време въртят (но не чак да разредят акумулатора).
Даже един път се случи пред мен. Аз бях до колата му, а той я беше паркирал поне от половин час.
За момента няма решение на проблема, който е съвсем пресен.
Ако науча нещо ще пиша.
Даже един път се случи пред мен. Аз бях до колата му, а той я беше паркирал поне от половин час.
За момента няма решение на проблема, който е съвсем пресен.
Ако науча нещо ще пиша.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
1. Сензора
2. Релето
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Попитай майстора?
Сензора е сменен
Кое реле?
В момента в който тръгнат перките влизаш в колата слагаш ключа даваш на контакт и перките спират.

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Погледни буксата на перката! Лятото на един приятел Шкода-та действаше по същия начин - пали си перката, когато си иска и не спира докато не изпие соса на батерията. Оказа се виновна буксата. Та...гърли едно око и на нея, прегледай я за окисляване! Успех!
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Попитай майстора?
Чичо Чичо... вчера нали имаше сняг..
и още вчера ACC каза, че не може да се занимава с мен и няа да работи... казах си, че има сняг и е приемливо.
Днес цял ден не работи ACC, колата мина през автомивка но все оше не работи, чукнах го с OBDто и грешката е тази..

консултирах се с едно VCDS гуру, каза, че е възможни да е замръзбал сензора..
ако не.. да се насоча към ЕТ.
Идеи? Препоръки? Трикове? Опит?
и още вчера ACC каза, че не може да се занимава с мен и няа да работи... казах си, че има сняг и е приемливо.
Днес цял ден не работи ACC, колата мина през автомивка но все оше не работи, чукнах го с OBDто и грешката е тази..

консултирах се с едно VCDS гуру, каза, че е възможни да е замръзбал сензора..
ако не.. да се насоча към ЕТ.
Идеи? Препоръки? Трикове? Опит?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
В ЕТ за калибрация ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
baijoro
Попитай майстора?
След посещение в сервиз са установили стопено реле, включващо перките. А каква е причината за стопяването не са му казали.baijoro написа: 12.12.2022, 23:34:50 ...при паркиран автомобил с угасен двигател понякога, без да е забелязал някаква закономерност, се включват перките и дълго време въртят
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Попитай майстора?
ACC, дето не работеше 1 седмицаслед дрбелия сняг, вече няма претенции и работи...
Все още имам час в ЕТ, но все пак..
Какво би могло така да тормози техниката?
Все още имам час в ЕТ, но все пак..
Какво би могло така да тормози техниката?
-
Alex7
Попитай майстора?
Здравейте, светна ми на таблото сигнал за инспекция. Пише 18 дни или 17800 км (което настъпи първо). Предполагам става въпрос за масло, но проблема е че го смениха в еуратек преди 4 месеца. Според вас не е занулено правилно или е нещо друго? Колата е Рапид на 8 години и 72000 км. До сега сигнал за инспекция ми се явява само за масло и спирачна течност (която съм сменил миналата година).
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl