Вериги за сняг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Вериги за сняг
Аз съм ползвал течни вериги много пъти
вършат работа най-вече на лед.
вършат работа най-вече на лед.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Вериги за сняг
Ето ги веригите, след 4 години ползване. Ако не ги бях карал на чист асфалт малко, сигурно щяха да изглеждат като нови.
Лично аз отново бих си купил,защото вършат работа и слагането им е отнема не повече от 2-3 минути.

Лично аз отново бих си купил,защото вършат работа и слагането им е отнема не повече от 2-3 минути.

- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Вериги за сняг
Ще бодна май и аз едни в багажника. За всеки случай:)
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Вериги за сняг
Аз съм от един откачалниците с Haldex, които си носят вериги и лопата в багажника. Аз си знам защо....
До сега на Шкодата не ми се е налагало да ги слагам, но знае ли се не се ли знае. Като бях на предно съм монтирал почти всяка зима - не пропускам сериозните снеговалежи по планините. Иначе съм фен на класическите ланци - сигурна работа. Ако имаш техника на слагане се монтират бързо. Моите са като на снимката по-долу. Купувани са от easy-auto. Солидни са, с хубаво закопчаване. Не са като фалшивите масови китайци, които ти остават в ръцете и трябва да ги донатягаш през 500м. Най-истинските вериги, които съм имал, бяха на KONIG, но там цифрата е друга и предвид колко ще ги ползвам на 4х4, реших да не давам излишни пари.
На коя ос се монтират веригите варира при различните модели и размери гуми. Прилагам извадка от книжката на Йети. За моя размер гуми се позволява монтаж на задната ос. Поради какви причини - не знам. Веригите със сигурност няма да опрат в калника при Йети, място има да вляза прав. Явно има значение за Haldex системата. Ето и клипче, на което са пробвали подобно извращение. https://youtu.be/_kXBF2ISWGE?t=36

До сега на Шкодата не ми се е налагало да ги слагам, но знае ли се не се ли знае. Като бях на предно съм монтирал почти всяка зима - не пропускам сериозните снеговалежи по планините. Иначе съм фен на класическите ланци - сигурна работа. Ако имаш техника на слагане се монтират бързо. Моите са като на снимката по-долу. Купувани са от easy-auto. Солидни са, с хубаво закопчаване. Не са като фалшивите масови китайци, които ти остават в ръцете и трябва да ги донатягаш през 500м. Най-истинските вериги, които съм имал, бяха на KONIG, но там цифрата е друга и предвид колко ще ги ползвам на 4х4, реших да не давам излишни пари.
На коя ос се монтират веригите варира при различните модели и размери гуми. Прилагам извадка от книжката на Йети. За моя размер гуми се позволява монтаж на задната ос. Поради какви причини - не знам. Веригите със сигурност няма да опрат в калника при Йети, място има да вляза прав. Явно има значение за Haldex системата. Ето и клипче, на което са пробвали подобно извращение. https://youtu.be/_kXBF2ISWGE?t=36

ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- SilverBullet
Вериги за сняг
Аз даже имам брадва и трионPSG написа: 08.02.2023, 10:46:05 Аз съм от един откачалниците с Haldex, които си носят вериги и лопата в багажника
-
murrey
Вериги за сняг
брадва, трион и лопата и аз имам, ама халдекс нямам....
- SilverBullet
Вериги за сняг
Даже ,ако е лошо времето някой път си взимам и една кофа пясък и бензиновата резачка. Един път ми се наложи да сека дърво паднало на пътя и с резачката ,ще е по лесно ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Вериги за сняг
По две кокошки, биде и нивелир да сложите също
Баси ората
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- vfurlanski20
- Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3
Вериги за сняг
Той @SilverBullet си има навик от предишните автомобили..
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- SilverBullet
Вериги за сняг
Забравих че и въже имам да ги/ме дърпам/т
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Вериги за сняг
Винаги съм карал коли само на предно, вериги никога не ми се е налагало да ползвам, не мога ли да се кача с зимните гуми , значи нямам работа там ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Вериги за сняг
най-бруталното ми каране на сняг е било в Родопите по-миналият Февруари, когато снегът стигаше до праговете на вратите и се чувствах все едно карам снегорин. Спускал съм се по стръмно и съм изкачвал по 1300+ и не е имало проблеми слава Богу, единствено ако имаш заледени стръмни участъци би било страшно. Не ми се е налагало никога да ползвам вериги за сняг, но приятели, които им се е налагало, казват, че е най-добре вериги тип спрей като най-лесен и сравнително ефикасен вариант. Аз по-скоро бих заложил на по-добри зимни гуми, вериги чак не знам за какви условия ще са ти нужни, хеле пък с последните зими, които стават все по-топли и безснежни. А и с 4х4 и Офроуд режим разликата спрямо предно е брутална, а в града се изстрелваш на светофарите, докато другите пилят гумите и буксуват на място.