Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Pijomir написа: 24.11.2022, 23:43:09
за ангренажния ремък
Аз ходих да си купя чистачки и питах един от приемчиците, какво се препоръчва за ангренажния ремък, моята е 1.2 TSI. И той ми вика, до 180 хил. им дават . Викам , а време някакво, моята е на 65 хил. на 6 години. И той "е, за времето, 6-7- 8 години няма проблеми"
Смятам да сменям догодина, като стане на 7 години, щото километрите няма да ги докарам скоро
Аз съм на същото дередже другия месец става на 6г. и 90хил.км. и аз съм питал казват, че не се сменя, но препоръчват на 150хил.км., а изискване за години нямало.
Аз съм решил при следващото обслужване към 100хил.км да го сменя.
Аз днес я взех моята - 2016 г., 1.6 TDI, на 110 560 км. Накарах ги да сменят ролки, ремъци, водна помпа и ремъчето в картера. Грубо излезе 1200лв части (маслото аз го занесох, от тях маслен филтър и всички там части по операцията) и 600 лв труд. Реших да ги сменям, защото някой ремък просвирваше в студеното време, а и са почти 7 годишни...
Преди седмица в Еуратек Надежда дойдоха необходимите части за повторна гаранционна смяна на семеринги на VAQ-диференциала на моята О4 (заради продължаващия теч на масло от дифа) и записаха за днес колата за ремонт. Закарах я сутринта в сервиза, а сега току що ме сюрпризираха, че след като разглобили, се оказало, че им трябвали още части! Затова сега трябвала нова поръчка за части - 5-10 дена - през което време колата ще остане там полуразглобена. Какво да ви кажа ...
donci написа: 02.12.2022, 16:11:59
Няма ли да ти дадат някоя оборотна да ползваш, докато тая е в бокса?
На мен не ми трябва - аз продължавам да ползвам моята О2. Голям кеф е човек да има втора кола :)
Относно практиката им в такива ситуации - веднъж докато чаках там да приемат колата ми един човек ги пита за заместваща кола докато колата му е вътре за дълъг ремонт. Казаха му, че нямат заместващи автомобили и нямат практика да дават такива (но не си спомням човекът за гаранционен или за извънгаранционен ремонт беше). Вместо това предоставяли услуга с някакви техни коли, нещо като рент-а-кар, т.е. срещу заплащане.
smoke написа: 02.12.2022, 16:20:02
нямат заместващи автомобили и нямат практика да дават такива
Явно са си променили "практиката". Братовчед ми навремето си купи нова О2 Скаут и още в гаранция му гръмна компютъра /ECU-то/. Трябвало да поръчват от завода и даго сменят /около месец/ и тогава му дадоха заместващ такъв.