Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
@zar, @Bucket,
Затова съм написал - елементи на обслужване.Това с болтовете е ...... скоро рязахме шенкели два броя
Халдекса е малко по-капризен, но Торсен с усилие перманентно 50/50 е просто неразрушим.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Ако толкова много ти трябва 4х4 вземи си джип. Както споменах по-горе преди имах БМВ и горе-долу вярно ми служи доста време на съответната цена. Беше Х Драйв и за годините, за които го използвах нито един път не ми потрябва. Иначе разхода на гориво е по-висок, както и за подръжка. Подържах до един момент, след който ремонта вече щеше да ми струва колкото нова кола. Реших, че не си заслужава повече. А колкото до ремонтите на ВАГ и техните прословути куатро ами брал съм и техните домати. Не е лошо куатрото когато караш Ауди А8. За голяма тежка кола си е супер кеф, но и там ремонта беше убийствен. Добре, че беше служебна и не ми пукаше много, но заради тръгнали 4 лагера да те карат да си купиш цялата раздатъчна кутия отдолу за сумата от 3 800 Е айде няма нужда. ВАГ нямали политика да продават само лагерите. Ами купихме деполитизирани лагери и оправихме простотията. Затова сега малко избягвам 4х4, защото просто не ми е нужно. И ще цитирам по памет един герой "бандит" от турски сериал, на който попаднах случайно но много се смях: По добре да избягам сега, но да спестя после сълзите на мама.
Към колегата с темата, да споделя моят избор как го направих. Утре става една година от както имаме колата (семейна). Първо търсех Пасат б7 (цените ме отказаха), държах на Ваг,защото имам много близък човек,който от много години ги прави. Минах на Шкода,защото търсех максимално нова кола за бюджета, с който разполагах. Да е голяма, но не много защото и жената трябва да я кара. След няколко месеца висене в мобиле, огледи на нов внос основно, попадна обява от Добрич от собственик ( аз съм от Плевен). След сверка по вин, оглед там я взехме. О2 2013г по талон 2.0 cr CfHC код на мотора. Падна се и 4х4 , дсг. Много приятна кола за шофиране,особено на дълго. Вкъщи сме с 5 месечно бебенце и не пътуваме особено, но почти 10к сме минали. Сменил съм масло на двигател, кутия и на диф отзад. Следващото ще е маховик, дпф скоро премахнаха. Много се чудех за бензин ,но поради описаните в темата причини, взехме дизел, малко се шофира и основно градско,но така се получило. Следващата, живот и здраве, ще е някой даунсайзнат миксеров бензин.