Срокове за доставка на Skoda Karoq (facelift)

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Хе хе, в последно време феновете на жипките във форума са повече от конвенционалните купета. Или поне жипките ги доставят.

Честито!
Бееееее.....
Аватар
bbbkompot

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K

Мнение от bbbkompot »

Нещата се нормализират изглежда поне малко, моята кола я чаках отчайващите година и два месеца и успях да не припадна ритуално 😂, така че 6-7-8 месеца си го броим за експресна доставка според мен 🙂
georgisirakov

Шкода Новак

Мнение от georgisirakov »

m_yanev написа: 31.10.2022, 09:46:10 Най-после в петъка - 28-ми си получих колата [smilie=yahoo.gif] Карок, 1.5 тси, ДСГ7, ниво селекшън.
Поръчка 18.3.2022, производство 39-та седмица (последната на септември), получена от ЕТ 28.10.
Целия процес, малко повече от 7 месеца.

Събота и неделя успяхме да за въртим 400км, първите впечатления са много добри, колицата се държи добре, вървежа е приличен, не е самолет разбира се, но е прилично.
Возията също ми харесва (с 16-ки джанти е, това помага), като цяло съм доволен.
Разхода ше го видим, на табло казва 6.6л/100, но утре ще заредя, ще се види по-точно.
Има едно разминаване на описанието на оборудването и с реалното :) но това ще го чистим с дилъра.
Пише че фаровете са мъгла трябва да са ЛЕД, а реално са си халогенни. Та ще си говорим с ЕТ.
Колега има ли развръзка за халогенните фарове за мълга?
Как видя, че са не са лед?
Аз съм със същото оборудване Селекшън предполагам положението е същото.
m_yanev

Шкода Новак

Гараж: Karoq 1.5 tsi 7DSG

Мнение от m_yanev »

Колега има ли развръзка за халогенните фарове за мълга?
Как видя, че са не са лед?
За виждане се вижда че светят жълто вместо бяло, така че веднага прави впечатление.
За всеки случай светнах с фенерче през стъклото на фара за мъгла и то си се вижда че крушката е халогенна а не ЛЕД.
Писах им на ЕТ, отговора беше "ми то си е така" по принцип, ЛЕД са форовете за мъгла само с матрични ЛЕД фарове, тогава и тези мъгла са ЛЕД
Ние сме объркали в листовката, но те така си идват от завода.
И с една дума - нищо!

Ето това ми написаха:
"С LED крушка са фаворете за мъгла когато автомобилът е оборудван с Матрични LED светлини.
При съставянето на ценовата листа е допусната грешка, която ще коригираме."

Не поемат отговорност че това е невярна информация, и не искат да ги сменят с ЛЕД :(
Не че ми е дерт дето се вика, ама написали са ЛЕД, трябва да ги доставят ЛЕД.
Те си измиват ръцете с завода, да де ама ти купуваш колата от тях, от ЕТ а не от завода на Шкода.
Но честно казано не ми се занимава да се разправям.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

m_yanev написа: 10.11.2022, 09:50:29 Но честно казано не ми се занимава да се разправям.
Няма смисъл да се занимаваш, тъй като в ценовата листа са си написали, че там може да има грешки и несъответствия с реалното оборудване, т.е. че ценовата листа не е юридически обвързващ документ. Има смисъл да се занимаваш, само ако някъде в договора ти за покупко-продажба изрично пише, че ще е с LED-фарове за мъгла.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ценовите листи са пълни с грешки. И общо взето е вдигане на рамене.
Електрониката най-вероятно подържа LED, така, че след време Жорето ще поправи тази несправедливост ;)
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Грешки има не само в ценовите им листи. Има дори и в самите Шкода. Генерирах си цифров сертификат 2 пъти през различно време и на двата сертификата има грешки относно оборудването на автомобила (липсващо и сгрешено).
moprev

Шкода Новак

Мнение от moprev »

Тъкмо звънях в Еуратек Дружба ... Камик-а е преместен за производство Февруари. Тва ще направи година и един месец от порчъката.
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

moprev написа: 10.11.2022, 14:38:40 Тъкмо звънях в Еуратек Дружба ... Камик-а е преместен за производство Февруари. Тва ще направи година и един месец от порчъката.
Здравей, а за кога е бил планиран и каква е модификацията? Аз имам поръчан Юни style и не смея да звънна да ги попитем, за да не се разтройвам ама май ще трябва!
moprev

Шкода Новак

Мнение от moprev »

Poki4 написа: 10.11.2022, 14:42:42 Здравей, а за кога е бил планиран и каква е модификацията?
Първоначално беше за Септември след това стана Октомври, после Декември. Модела е Камик Стайл 1.0 ТСИ - Бензин / 95 к.с. - допълнително съм сложил само дигитален дисплей и увеличаване на резервоара и толкоз. Идва ми да я отказвам ... то това не е реално.
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

moprev написа: 10.11.2022, 15:24:08 Първоначално беше за Септември след това стана Октомври, после Декември. Модела е Камик Стайл 1.0 ТСИ - Бензин / 95 к.с. - допълнително съм сложил само дигитален дисплей и увеличаване на резервоара и толкоз. Идва ми да я отказвам ... то това не е реално.
Ако са изтекли сроковете по договора(в моя случай е 180+60 работни дни което е година) мисля, че можеш да се откажеш и да ти върнат капарото.
Въпроса е, че и за всяка друга кора трябва пак да чакаш.
moprev

Шкода Новак

Мнение от moprev »

Poki4 написа: 10.11.2022, 15:43:54 Ако са изтекли сроковете по договора
Мда ... при мен изтича на 16 Дек. ... малко ми остава да я откажа.
Tosh

Шкода Новак

Мнение от Tosh »

Здравейте, според мен изчакайте, не си отказвайте поръчките. Първо, че всички цени са нагоре без значение марката на автомобила и второ голямото чакане ще продължи при друг автомобил. Единствения вариант да си намерите някоя нова налична (100% много висока цена) или да си търсите втора ръка, а там положението от година-две е потресаващо. Аз чакам Октавия Стайл, която уж другата седмица най-после трябва да е тук. Успех
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

moprev написа: 10.11.2022, 15:24:08
Poki4 написа: 10.11.2022, 14:42:42 Здравей, а за кога е бил планиран и каква е модификацията?
Първоначално беше за Септември след това стана Октомври, после Декември. Модела е Камик Стайл 1.0 ТСИ - Бензин / 95 к.с. - допълнително съм сложил само дигитален дисплей и увеличаване на резервоара и толкоз. Идва ми да я отказвам ... то това не е реално.
Какво включва тази екстра увеличение на резервоара? Колко литра повече събира
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

^ 10 литра по спомен. Иначе който е решил да се отказва по каквато и да било причина , да драсне ред от какво се отказва. Предвид инфлацията/ценовия ръст, ще се намерят заинтересувани много бързо. Стига документално да са ок нещата в Еуратек, а и да е на цената от времето на внасяне на 10%-ния аванс [smilie=pardon.gif] .
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”