Еуратек
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Еуратек
Е, надявам се, че всичко ще е точно и няма да има такива неразбории, просто исках да знам каква е практиката там при такива гаранционни ремонти, за да знам как да подходя, когато отида да вземам колата.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Еуратек
За гаранционна поръчка би трябвало само да се разпише на поръчката и приемо предавателния протокол. Единствено в Елза излиза какво е изписвано по поръчката.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Еуратек
Обади ми се днес следобед един любезен младеж от Еуратек, който е работил по колата. Каза ми, че колата е готова. Сменен е семеринг (доколкото разбрах - на диференциала), проблемът с теча на маслото е отстранен.
Отидох да взема колата. Приемчикът в Еуратек ми обясни, че при гаранционни ремонти по принцип не дават някакви документи, но ми каза, че ако искам, може по-късно да ми разпечата от електронното досие на колата какво точно е ремонтирано и сменяно. Това обаче можело да стане след около месец, когато чехите се разплатят с Еуратек за ремонта, чак тогава се въвеждали детайлите в електронното досие.
От разговора с приемчика стана ясно, че нещата са направени както си трябва - сменили са и болтовете, масло не са доливали, а са сменили изцяло маслото на диференциала (явно тук за разлика от предишната ми кола скоростната кутия и диференциалът не са с общо масло). Тези неща той ги гледа във вътрешната им система, където си регистрират изписаните части и материали. Направили са след това няколо километра разходка, след това са гледали пак дали има теч, вече теч нямало.
Едва ли ще искам някаква разпечатка, само го помолих да ми снима листото със сервизната поръчка (което беше попълнено, когато ходих преди няколко седмици, за да диагностицират проблема). Там те са си допълнили, че са сменили "семеринг, масло, крепежи, щуцери", това на мен ми е достатъчно.
П.П. Тъй като тогава бях заявил и за проблема с хлътналия USB-конектор на огледалото, те въпреки че тогава казаха, че няма да го оправят гаранционно, днес тръгнали и него да оправят и останали изненадани, че той вече бил ОК. Обясних им защо :)
So far, so good!
Отидох да взема колата. Приемчикът в Еуратек ми обясни, че при гаранционни ремонти по принцип не дават някакви документи, но ми каза, че ако искам, може по-късно да ми разпечата от електронното досие на колата какво точно е ремонтирано и сменяно. Това обаче можело да стане след около месец, когато чехите се разплатят с Еуратек за ремонта, чак тогава се въвеждали детайлите в електронното досие.
От разговора с приемчика стана ясно, че нещата са направени както си трябва - сменили са и болтовете, масло не са доливали, а са сменили изцяло маслото на диференциала (явно тук за разлика от предишната ми кола скоростната кутия и диференциалът не са с общо масло). Тези неща той ги гледа във вътрешната им система, където си регистрират изписаните части и материали. Направили са след това няколо километра разходка, след това са гледали пак дали има теч, вече теч нямало.
Едва ли ще искам някаква разпечатка, само го помолих да ми снима листото със сервизната поръчка (което беше попълнено, когато ходих преди няколко седмици, за да диагностицират проблема). Там те са си допълнили, че са сменили "семеринг, масло, крепежи, щуцери", това на мен ми е достатъчно.
П.П. Тъй като тогава бях заявил и за проблема с хлътналия USB-конектор на огледалото, те въпреки че тогава казаха, че няма да го оправят гаранционно, днес тръгнали и него да оправят и останали изненадани, че той вече бил ОК. Обясних им защо :)
So far, so good!
- redalex
- Гараж: i3
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Еуратек
Нищо не дават... На мен преди месец и нещо ми сменяха лентовия кабел заради често светващата индикация за проблем с темпомата. Никъде нямаше документ какво ще оправят и какво са сменили. Но поне наистина оправиха проблема.redalex написа: 04.11.2022, 09:31:46 При приемането не дават ли документ с копие за теб какво предстои да се прави?
Имам спомен, че така беше преди няколко години
- smoke
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Еуратек
Не. При първоначалния оглед (на 14.10.2022) попълниха документ "сервизна поръчка", който остана при тях, без копие за мен (вероятно защото в случая се касаеше за гаранционен ремонт). В сервизната поръчка има 3 важни секции:redalex написа: 04.11.2022, 09:31:46 При приемането не дават ли документ с копие за теб какво предстои да се прави?
- Секция "Заявено от клиента"
- Секция "Становище на сервиза"
- Секция "Съгласие за допълнителни ремонти"
В моя случай в "Заявено от клиента" пише "теч на масло, хлътнал USB-порт, задна лява врата според клиента е за регулиране", а в "Становище на сервиза" пише "семеринг за смяна". Клиентът (аз) се подписва след тези две секции.
Чак след това следва секцията "Съгласие за допълнителен ремонт", в която са добавили "семеринг, масло, крепежи, щуцери". Интересното е, че под тази секция на бланката пише "Съгласен съм с извършването на означените с "да" допълнителни ремонти", по-нататък има поле с прогнозна цена на заявения ремонт (в моя случай зачертано, тъй като е по гаранция), но в тази секция няма поле за подпис от мен (клиента), а само пише, че е съгласувано с мен и се подписва от приемчика :)
След това при влизане на колата за извършване на ремонта (в моя случай това стана на 1.11.2022) никакъв документ не са изготвяли и не съм подписвал. Тогава просто взеха ключа на колата и талоните и ме изпратиха.
Накрая, когато на 3.11.2022 взех колата след ремонта, само се подписах на най-долния ред на сервизната поръчка след изречението "Получих автомобила си отремонтиран съгласно заявката. Нямам забележки относно комплектността му, състоянието му и подменените резервни части".
Въпросните документи остават при тях, копия не са ми давали (вероятно защото в случая ставаше въпрос за гаранционен проблем). Но аз помолих накрая приемчика да ми снима сервизната поръчка и той ми я снима и ми даде копие от нея, за да си я имам за моя архив.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Еуратек
joro_kem, колко време отне всичко? На мен ми предстои същото обслужване ÷ смяна на антифриз.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
-
cokalceto
Еуратек
Здравейте,колеги от около година съм горд собственик на Суперб 2018 190.к.с който взех на 40к км.Искам да ви споделя мението ми за ЕТ,миналата година колата влезе за масло и филтри,оставих аз колата и след около два часа ми позвъниха от сервиза и ми обясниха,че накладките са за смяна можело още да карат,но било препоръчително да се сменят "казах им добре сменете ги",всичко това излезе 870лв,но проблемът дойде след това изминах още 5-6 хиляди километра колата смени звука доста започна да работи по шумно нямаше такъв ряз както преди,реших да отида и да видя какъв е проблема запазих час и т.н оставих колата си цял ден обадиха ми се на другия ден с отговор "Господине по колата няма проблеми,направена е диагонсита и уж прегледана обстойно и т.н" отидох взех колата покарах я още колко 2к к.м и вече ме дразнеше доста отидох при майстора който ми прави колата от години и му казах "братле давай да видим какво става" свалихме фъздушния филтър и беше адски мръсен за тия киломтери казах си "добре повечето километри са ми градско,възможно е ",свалихме и горивния беше на кенеф казах си добре въпреки,че сипвам дизел само и единствено на Gazprom G-drive и това е възможно да е гадна нафтата,но въпреки всичко купих Castrol 5w30 ман филтри и ги сменихме там на място (майната и на гаранцията остава по-малко от година) и воала като запалих колата работеше в пъти по тихо,така че ЕТ не мерси какото и да казват за който и да е оторизиран сервиз мнението ми за тях в България е под всякаква критика пичове,Дали са го сменили масолото или не няма как да докажа,но съм взимал преди години от Балканстар масло и не съм го купвал от тях така,че..... оставям коментарите на вас
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Еуратек
Не знам къде се развива действието, но мен ме заболя главата, докато го прочета това нещо. Не сме литературен форум, но пък в крайна сметка поне малко уважение към езика ни трябва да има.