Здравейте, колеги!
От 4 месеца съм собственик на Шкода Окатвия 2 2.0 TDI(BMN). Закупих колата, тъй като преди 2 месеца станах горд татко, а Шкодата е адски функционална. Подкарах колата по реда си, обслужих масла и филтри, ангренажен комплект, смених дискове и накладки и този месец дойде ред на турбото, което по думите на майстора “хвърля масло, тръгнало е”. Направихме рециклиране на турбото, частите дойдоха правени на стенд, всичко окей, гледал я майстора на живи данни, пипа няколко пъти актуатора и до там, но тази кола вече не е същата. Старият собственик е рециклирал турбо в Адлер турбо, там е направен и ремап. Преди колата на 1500 оборота излиташе, нямаше замисляне на която и предавка реша да изпреварвам, сега тръгва след 2000 оборота, в ниските е мудна и не ми харесва. Питането ми към вас е дали да търся пак Адлер или някой друг може да ми настрои турбото(ако изобщо това е проблема). Понеже ми е първият дизел и първата кола с турбо, не зная къде и кой да потърся. Притеснява ме, че ще се вкарам в сериозни приключения и разходи след всичко това.
Шкода Октавия 2 проблем с турбо
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
New5859
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
New5859,
Доколкото разбрах два пъти е рециклирано турбото, така ли? Откъде си?
Доколкото разбрах два пъти е рециклирано турбото, така ли? Откъде си?
-
New5859
Преди две години е рециклирано в Адлер и сложен ремап, сега го рециклирах аз, за да не стане беля, но май се вкарах в по-голям филм. От София съм.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Имаш ЛС
-
kruba
За такова ли става дума
Turbodmychadlo 2.0TDI-PD 125kw 0ctavia II RS, Passat motor BMN/BMR
Originální čísla(záměny): 03G253010A, 03G253014K, 03G253019N
Turbodmychadlo 2.0TDI-PD 125kw 0ctavia II RS, Passat motor BMN/BMR
Originální čísla(záměny): 03G253010A, 03G253014K, 03G253019N
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
Защо си я рециклирал, ако е работела без проблеми? По тая логика смени двигателя, да не стане нещо 
Звънни в Адлер, Богомил е пич, обясни му какво е правил твоя майстор. Ще я оправи, ама няма да ти хареса цената.
Звънни в Адлер, Богомил е пич, обясни му какво е правил твоя майстор. Ще я оправи, ама няма да ти хареса цената.
На морето колите са най-бързи!
-
kruba
``ама няма да ти хареса цената``
Ако е до 600 лв,както при мене.
https://www.autodilyfk.cz/produkty/turb ... bmr-detail
Нямам проблем.
p.s
Ако вкл. и смяна,направо колегата е ударил``Бингото``
Ако е до 600 лв,както при мене.
https://www.autodilyfk.cz/produkty/turb ... bmr-detail