Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Мнение от Zhivkov00 »

istoyanov написа: 19.01.2022, 22:20:10 А стандартното оборудване или имаше допълнителни екстри ?
Описал съм ги екстрите
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Опс! Сори! Логиката ми беше, че ако е със серийните екстри за съответното оборудване да имат всичко за по-скъпите модели. А за по-евтините да отказват задна камера като допълнителна ексрта (примерно).
Zhivkov00

Шкода Новак

Мнение от Zhivkov00 »

Ами да ти кажа честно малко бях шокиран че за топ версията на октавия камерата за заден ход, адаптивния темпомат и асистента за мъртвата точка не са стандартни, но дето се вика каквото такова. Дори за рс-а повечето от тези екстри ги спряха заради проблемите с производството т.е и да искаш не можеш да ги поръчаш, което също за мен за кола 2022 някак си не ми се вързва. Иначе всичко което съм описал е допълнително оборудване, като за подгрева имам впредвид отзад.
Аватар
Rado87

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia vRS 2.0 TSI

Мнение от Rado87 »

kograman
Кажи честно че на дизелова кола си сложил бензин?
[smilie=thank_you2.gif] сега прочетох каква глупост съм написал. Имах предвид обикновения дизел от бензиностанцията.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Rado87, само двигна акциите на Мазда ;)
Кажи с две думи - какво стана, запуши ли се?
За тази генерация имат ли още проблема, че след регенерации (или прекъсвания?) вдигат нивото на маслото и се налага скорошна смяна?

Да не е офтопик...честит избор на vRS - японците нямат в Европа аналог на тази кола. Чакаме снимки - това е правилната Шкода :)
vladimir8805

Шкода Новак

Мнение от vladimir8805 »

Може би ще се реши проблема с мултимедията тази година -https://www.motor1.com/news/555179/2022 ... t-upgrade/
Mitko

Шкода Новак

Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec

Мнение от Mitko »

Колеги скърцат ли ви дръжките на вратите от вътрешната страна ?
Сега като се затопли моята скърца на шофьорската врата по зле от опела ми който беше на 18г. Питах ЕТ те ми отговориха - Ами пластмаса [smilie=fool.gif]
Някакви лечения да знаете ?
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Mitko написа: 14.05.2022, 06:54:22 Колеги скърцат ли ви дръжките на вратите от вътрешната страна ?
При мен скърцат при топло към горещо време, но само дръжките на предните врати.
В ЕТ съм пробвал дръжки на О3 FL, О4, Камик, Кодияк - префейс и Скала... и те скърцат. За Супърб не мога да кажа.
Не се приема като гаранционна претенция в ЕТ, питано е.
Колега от руския форум имаше проблем със скърцане на Кодияк - префейс, замениха ги по гаранция след голям цирк, който направи в сервиза... и след няколко месеца пак се разскърцаха.
За лечение - нека кажат форумните майстори тук.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Еми погледнете точно от къде идва скърцането. Определете то и пробвайте със смазка, лента ако трябва да се разглоби и навие за да уплътни и т.н. по метода на изключване.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Спиред менн яма оправяне със скърцането ма дръжките-изключително калпава пластмаса! Пробвха с какво ли не на дясната, а се га в топлото се разскърца и шофьорската?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
someone87

Шкода Новак

Мнение от someone87 »

В моменнта имам някакво странно свистене при спиране. Два пъти я оставих в шкода и все ни казват, че не могли да намерят проблем. Накрая направих видео и в понеделник имам час за трети път. Грам не разбирам от коли за мен са накладките, но ми казват, че на 20000км няма как да са те.

Прочетох сходен проблем за Супърб където били дефектни спирачните дискове.
Zhivkov00

Шкода Новак

Мнение от Zhivkov00 »

someone87 написа: 29.06.2022, 10:58:06 В моменнта имам някакво странно свистене при спиране. Два пъти я оставих в шкода и все ни казват, че не могли да намерят проблем. Накрая направих видео и в понеделник имам час за трети път. Грам не разбирам от коли за мен са накладките, но ми казват, че на 20000км няма как да са те.
Звучи ми на спирачки, възможно е малко камъче да е влязло между накладката и диска и от там да свири. Иначе при агресивно каране попринцип има как да заминат накладки за 20к….
На една от старите ми коли така засвириха от нищото спирачките въпреки че имаше предостатъчно накладки. Майстори ми казаха, че феродото на някои накладки е по-твърдо и също така е възможно в самото феродо да има стружка или нещо подобно което да причинява свиренето..
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Мнение от nik0lay »

И моите свирят така често.
Мен не ме притеснява това, спира си нормално автомобила.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Свирят си накладките просто...

На по-високия клас отзад на самата накладка има разни "подложки", докато на по-ниския директно буталата на спирачните апарати контактуват с гърба на накладката (метал в метал) и след време започва "свирукането".

Изображение

Може много лесно да се оправи пробелема като се намаже ГЪРБА на накладките с медна паста.

Изображение

При мен на 4буталните брембовци фабричните накладки имаха едни метални шини, които могат да се местят на друг чифт, ако на вторият са спестени [smilie=sarcastic.gif]

Изображение
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Проблемите с новата кола (O4 RS 2.0 TSI, регистрирана преди 2 месеца, сега е на 3000 км) започнаха.

От опита, който имам със старата преди години, когато беше нова (теч на масло от семеринга на коляновия вал), реших днес да използвам случая, че съм на село, където имаме хубав гараж с канал, за да видя как се сваля кората под двигателя на новата кола (понеже тя има едни странни пластмасови винтове от двете страни отзад на кората) и да видя дали всичко е наред отдолу под двигателя. Е, не е наред:

Изображение

Теч на масло от гарнитурата между скоростната кутия и диференциала (поне доколкото предполагам аз, че това вляво от стрелката е диференциалът, тъй като от него вляво излиза пасажерската полуоска), течът е точно там, където сочи стрелката:

Изображение

Е, не тече на струйка, по-скоро е капало яко, беше доста омаслено там при стрелката с жълто-зеленикаво масло. Резултата го виждате на по-горната снимка.

(Снимката е снимана отдолу на колата нагоре, отпред назад. Вдясно на снимката е скоростната кутия, вляво горе черното е картерът, вляво долу е диференциалът (надявам се, че е той) и краят на пасажерската полуоска. Маслото не се вижда на снимката, тъй като го бях избърсал, чак след това реших да снимам мястото на теча).

Утре ще се обадя в Еуратек, за да запиша час. Силно се надявах при новата кола да нямам такива проблеми с течове, че като знам какъв е опитът ми с Еуратек с течовете от семеринга на старата кола ...

---

Имам и друг проблем, надявам се, че е далеч по-лесен за оправяне (въпреки че като изгледах 2 видеа за това как се демонтират пластмасите около огледалото за задното виждане имам притеснения дали от Еуратек няма да ги поочупят при демонтирането им):

USB-буксата в огледалото за задно виждане след първото ѝ ползване се е откачила от пластмасата и е хлътнала навътре. Даже не съм и забелязал кога и как е станало. След четене във форума на Briskoda разбрах, че далеч не съм първия с този проблем :)

---

Имам и трети проблем, който е по-скоро козметичен и с който не възнамерявах да се разправям, но сега ще използвам случая, за да сервирам и него на Еуратек:

Задната лява врата е лошо регулирана и долният ѝ заден край стърчи около 2 мм навън от линията на колата.

---

Ще ви държа в течение относно развитието на нещата.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”