Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор
Салона на Пасат-а е кожа и алкантара. Искам да почистя и подхраня кожената част. Мисля, че е естествена кожа. В момента кожата стои твърда и леко напукана по бордовете. Като ефект искам да постигна: почистване, омекотяване и подхранване. Какво ще ми препоръчате и откъде?
Салона на Суперб-а пък е изцяло кожен, светло бежова (еко) кожа. Искам и него да го почистя и подхраня - тук с какво става най-добре?
Салона на Суперб-а пък е изцяло кожен, светло бежова (еко) кожа. Искам и него да го почистя и подхраня - тук с какво става най-добре?
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Исята е обяснил мисля по-напред с какво глези неговата, той е с еко кожа, като вас. Същите препарати стават и за истинската кожа май )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
А алкантарата с какво се подържа? Или поне това дето в момента минава за алканатра (изкуственяк някакъв).
Бееееее.....
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Аз за алкантарата бях взел някакъв спрей от Бриколажа и ми чистеше перфектно, Сонакс или Нигрин беше, нещо.
Günter Stg 1
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Знам че успешно се пере с екстрактор (перяща прахосмукачка). Иначе има и спрей за тапицерия, който също върши работа.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - Топ препарати за кожа са моделите (за различни задачи) на "Chemical Guys". Аз имам този комплект: Натисни Точно Тук. Има ги в България но май по отделно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
TheGameDog
Здравейте от 6 месеца карам Октавия 3, следя темата и тъкмо да поръчам разни препарати и като им прочета описанието и се отказвам. Тъ може да е малко нахално но ако може някой да сподели 2, 3, 4 препарата с които си чисти вътре колата. Моята е с текстилен салон, но самият плат е доста твърд, има кожа предполагам изкуствена на гърба на предните седалки, останалото мисля че е стандартно,подлакътникът е текстилен. Ще ми трябва и препарат за навигацията, стъклата и копчетата по волана и металните елементи по вратите и около скоростния лост. От толкова много страници и мнения наистина се обърках, бях тръгнал да поръчвам един комплект на gtechniq за почистване, кожа и пластмаса, ама после се замислих дали еко кожата е кожа и дали може да се чисти с препарат за истинска ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Вземи си optimum no rince, или някой интериорен детайлър.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
@skodko, дай акъл за препарат за подхранване и защита на еко кожа?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
TheGameDog

За начало взех това, брутето ще ме извинява ама трае 20 минути. Вижда се малко от тапицерията на салона, тия Fabric cleaner-и могат ли да се ползват без екстрактор, само с кърпа и забърсване? Gtechniq Tri clean си мирише яко на аптека, даже препарата на good stuff след това трудно прикрива миризмата, иначе чисти много добре, не знам трябва ли след него да се минава с влажна кърпа или се забърсва само със суха?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Пичове, имате ли идея коженият волан на O4 RS (оригиналният 3-спицов RS-волан) с каква кожа е - естествена кожа или изкуствена? Отидох днес на едно реномирано място да пазарувам козметични препарати за колата и когато попитах за препарат за волана, ме стрелнаха от упор с този въпрос (понеже имали препарати за естествена, имали и за изкуствена кожа) и аз отговорих "М-м-м-м ...".
Ходих и на друго реномирано място за други неща, и там питах за волана, там също ми казаха, че имат за естествена кожа и за изкуствена кожа. Там обаче ми казаха, че воланът нямал нужда от подхранващ препарат (ако е естествена кожата). И в двата случая обаче (естествена или изкуствена кожа) имало нужда от почистващ препарат, защото воланът най-вече се зацапвал. Препаратите са различни, затова трябва да уточня с каква кожа е.
Ходих и на друго реномирано място за други неща, и там питах за волана, там също ми казаха, че имат за естествена кожа и за изкуствена кожа. Там обаче ми казаха, че воланът нямал нужда от подхранващ препарат (ако е естествена кожата). И в двата случая обаче (естествена или изкуствена кожа) имало нужда от почистващ препарат, защото воланът най-вече се зацапвал. Препаратите са различни, затова трябва да уточня с каква кожа е.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Даже не съм го виждан на живо, но 99% съм сигурен, че е естествена.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Всъщност, аз си мисля, че точно на О4 е изкуствена, поне на допир така ми се струва.
smoke, би ли споделил какви препарати си взел впоследствие?
smoke, би ли споделил какви препарати си взел впоследствие?
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Ще съм много изненадан, ако е изкуствена. Поради няколко различни причини. Не съм попадал на Шкода, която да е с кожен волан, и той да не е от естествена кожа, а съм имал допир до много. Дори и в момента авто-паркът ни има Шкоди от четири различни модела от Фабия до Супърб. Нямаме 4то поколение, но би било доста странно за топ модела в гамата на Октавия. Другото е, че това е място, което през цялото време човек държи с ръце и от една страна изкуствената би понижила неимоверно много комфорта, но също и устойчивостта на износване/изтъркване. Дори и за производството на тези волани би било проблем да се ползва изкуствена - те се тапицират ръчно и с изкуствена кожа ще е много трудно, ако изобщо е възможно, да се постигне добро обличане на волана, тъй като тя няма същите качества и еластичност, така че да следва извивките на волана.
Разгледах снимки, ако изобщо гледам правилните, но тази тук също ми дава основание да мисля, че е естествена. Гледам там, където е срязана кожата и пришита около волана с червения шев.

smoke, може да пробваш един лесен тест. Сложи една капка вода някъде по волана и изчакай 2-3 минути. Естествената кожа би трябвало да абсорбира поне част от водата и да остана малко мокро петънце, въпреки че е твърде нов още и обработките му могат да го възпрепятстват това. Ако е изкуствена и 1 час да чакаш капката ще стои там докато се изпари и няма да поеме от водата. Те затова хората са ти казали, че естествената кожа се подхранва също.
Разгледах снимки, ако изобщо гледам правилните, но тази тук също ми дава основание да мисля, че е естествена. Гледам там, където е срязана кожата и пришита около волана с червения шев.
smoke, може да пробваш един лесен тест. Сложи една капка вода някъде по волана и изчакай 2-3 минути. Естествената кожа би трябвало да абсорбира поне част от водата и да остана малко мокро петънце, въпреки че е твърде нов още и обработките му могат да го възпрепятстват това. Ако е изкуствена и 1 час да чакаш капката ще стои там докато се изпари и няма да поеме от водата. Те затова хората са ти казали, че естествената кожа се подхранва също.