Върху този модел, но на Октавия 3 имам наблюдения
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Колега, предните ми летни бяха такива но в различен размер (235/45/18) - много добра гума както на сухо така и на мокро, НО има два минуса, от които единия за мен бе решаващ да не повторя - шумни са и са твърди на усещане (второто може да е и плюс и минус). Втория минус, дето го прежалвам е, че бързо се изтъркват, за два сезона малко по стабилно каране и са на нулата. Но като количество километри според мен е окау предвид, че все пак гумата трябва и да държи пътя.
Като предложение мога да ги сравня с два модела - Nexen su1 (които вече са стар модел и не знам дали ще намериш свеж ДОТ) - според мен мноооого по тиха гума на половин цена, без да се прави голям компромис с поведението на пътя (имам ги на друг автомобил в размер 225/55/17) и сега на шкодата съм с Nokian Powerproof и съм доволен и на мокро и на сухо и като комфорт и като цена. За момента това е най-балансираната според мен гума за не-спортно каране (със загряване и слаломи и гонки и подобни).
Смятам, че каквото и да вземеш точно за две седмици си му свикнал и няма да му обръщаш внимание
PS ако не се лъжа Премиум Контакт още нямат пo-нов модел от Premium Contact 6 (новия модел 7 е за SportContact - но това е гума за различна аудитория)
-
hristoch
Благодаря момчета ще ги погледна и Нокиана, не съм от спортните, возя малко чаве в колата, а и жената ми бие психическата спирачка по магистралата, тъъ и да искам няма как да "спортувам" .
-
hristoch
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Честито и със здраве!
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
От много години залагам на Continental. Миналата година подмених летните с PremiumContact 6, а зимните с WinterContact TS 870. Винаги бягам от "еко" версиите. Когато през 2014 пристигна сегашната ми Октавия, беше с Michelin Energy Saver, които веднага свалих, продадох и купих Conti Premium Contact 5.
Днес сложих летните гуми и установих, че различните марки са с различна дълбочина на грайфера. До вчера си мислех, че всички гуми имат 8мм като нови.
Conti Premium Contact 6 е с грайфер 7мм.
Michelin Energy Saver (резервната ми гума) е с грайфер 6.5мм
Зимните Conti WinterContact и Michelin Alpin 6 са с 8мм грайфер.
Днес сложих летните гуми и установих, че различните марки са с различна дълбочина на грайфера. До вчера си мислех, че всички гуми имат 8мм като нови.
Conti Premium Contact 6 е с грайфер 7мм.
Michelin Energy Saver (резервната ми гума) е с грайфер 6.5мм
Зимните Conti WinterContact и Michelin Alpin 6 са с 8мм грайфер.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Сложил преди почти 3 седмици летните, но изобщо не обърнах внимание, че са Conti EcoContact 5 с ДОТ 2015г и 2018г. Така била дошла колата от Еуратек... Тъй като в карам от няколко месеца и теоърва и слагах летните изобще не погледнах. Колата беше свалена от криковете и "пичовете" от Диана на Цариградско ме светват, че съм бил луд да карам с тях (ама беше късно). В общи линия гумите бяха освен с по 1-2 мм преди ограничителя и по-старите бяха доста напукани. Въпреки това гумите се държаха доста прилично, но и като за дчгйми в това състояние.
Та преди два дни не издържах и сложих Michelin Primacy 4+. До сега винагин предпочитах Conti Premium contact (последно карах 5цата и освен, че замина много бързо нямам никакви оплаквания от нея) и за тях отидох, но Примекс ме ужбедиха да сложа Michelin-а. Та за сега съм доста доволен - доста са тихи, много мазно върви колата. Не съм издевателствал, че съм все с децата, но и това ще дойде. Предпочитам винаги да имам идея как спират и колко държат.![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
ПП: оказа се, че Диана са надрали 3 от джантите с машината за вадене на гуми, както и че 1 болт липсваше ... Та рядко си позволявам да не проверявам работата на "майстора", но нишо фрапантно не се е случило и ще го имам едно на ум.
ПП2: Диана на личната ми кола винаги ме питат за нови вентили, на тези на оперативен лизинг - никога. Сигурно техните винтили държат повече
Та преди два дни не издържах и сложих Michelin Primacy 4+. До сега винагин предпочитах Conti Premium contact (последно карах 5цата и освен, че замина много бързо нямам никакви оплаквания от нея) и за тях отидох, но Примекс ме ужбедиха да сложа Michelin-а. Та за сега съм доста доволен - доста са тихи, много мазно върви колата. Не съм издевателствал, че съм все с децата, но и това ще дойде. Предпочитам винаги да имам идея как спират и колко държат.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
ПП: оказа се, че Диана са надрали 3 от джантите с машината за вадене на гуми, както и че 1 болт липсваше ... Та рядко си позволявам да не проверявам работата на "майстора", но нишо фрапантно не се е случило и ще го имам едно на ум.
ПП2: Диана на личната ми кола винаги ме питат за нови вентили, на тези на оперативен лизинг - никога. Сигурно техните винтили държат повече
-
5rar
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
istoyanov, да ходиш в Диана граничи с мазохозъм най-висок ранг. 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
@JORDITO, от лош опит боли. Само не трябва да повтаряш. За съжаление служебните се карат в Диана заради оперативния лизинг и не може да се избегне. Примекс не почистиха нищо, не напръскаха (в Диана преди много време ми се е случвало...), НО пък не тресе грам! Най-накрая, че ми неше писнало да се връщан по 2 пъти до Диана 
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Вчера бабата сменя гумите и като видях летните и зимните гуми какъв ДОТ са и се хванах за главата - едните 2003-та, другите 2006-та... Веднага тръгнах да и търся летни гуми, като рамера e 175x65x14. На година има малко километри и то основно градско, като е доста спокоен, да не кажа бавен шофьор. Със сигурност не търся висок клас гуми, а по-скоро среден до макс 100лв. Първоначално гледах NEXEN N'BLUE HD PLUS, ама май нещо не са особено добри отзивите, а и има голяма вероятност да са китайски. Гледам и NOKIAN WETPROOF и за него са по-добри отзивите. Според вас към кои марки и модели да се насоча?
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
На жената, на колата в размер 185/65 R15 сложих Uniroyal Rainsport 5. Страхотна гума. Под 100лв. излязоха.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
nmnikolov, На нашата баба са същия размер и същата история, като погледнах какви галоши търкаля и ми призля.
Директно взех 4 всесезонни Debica от bggumi и направо и пратих мобилния сервиз, май 80лв беше. Хората и се обадиха, на място и оправиха колата, събраха си старите и по живо по здраво. Платих си по нета и нищо не съм барнал.
За непретенциозни коли за мен това е топ опция, аз времето дето ще изгубя да я разхождам за смяна. И всесезонни, да не мисля всеки сезон и за нейната кола. Тя и без това в големи снегове не кара.
Директно взех 4 всесезонни Debica от bggumi и направо и пратих мобилния сервиз, май 80лв беше. Хората и се обадиха, на място и оправиха колата, събраха си старите и по живо по здраво. Платих си по нета и нищо не съм барнал.
За непретенциозни коли за мен това е топ опция, аз времето дето ще изгубя да я разхождам за смяна. И всесезонни, да не мисля всеки сезон и за нейната кола. Тя и без това в големи снегове не кара.
Бееееее.....
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
В тоя случай и аз бих се насочил към всесезонни, предвид това,че няма да се карат особено през зимата а и през годината няма да навърта голям километраж. А вече марка - това е субективно виждане.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @nmnikolov - Според мен и "Nexen"-а и "Nokian"-a са си супер гуми за Цената си. Онези, които не са доволни, от какви са доволни за тези Пари? Не съм фен на всесезонните гуми и поради тази причина не мога да се изкажа за тях..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.