Надявам се след дъждовете, като изсъхне да ги пробвам и на сух, чист асфалт и да остана пак толкова доволен
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Да споделя за Kumho-то, модел HS51, вече има нов модел. Днес се повозих 250-270 км. през цялото време в добър дъжд, през Предела си плющеше доволно, ами много добро поведение на мокро. В завоите до Г. Делчев се забавлявах доволно, колата не мърда, а бях най бързия след Симитли
На магистралата двама успяха да ме изпреварят.
Надявам се след дъждовете, като изсъхне да ги пробвам и на сух, чист асфалт и да остана пак толкова доволен![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Надявам се след дъждовете, като изсъхне да ги пробвам и на сух, чист асфалт и да остана пак толкова доволен
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
- Taratajki
Аха, но аз бях в обратната. Беше голямо мазало към София, чак след Добринище трафика се разреди. Всканцията свърши и от днес всички пак са в София
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
От зор ми се наложи да сменя спешно предните летни, които бях взел колата с тях (bf goordich, уникални, миналата година на един дъжд щях да изправя 90 градусов завой и да влезна в парка отсреща с 20км/ч) с каквито имаше в гумаджийницата и сложих от тия сръбските tigar high performance 95H. По принцип съм много предубеден към подобни изпълнения и от гуми и спирачки не пестя. Интересното е, че всъщност се държат доста добре на пътя, дори на мокро, въпреки че ги дават там да не са много топ. В завой на скорост също не са лоши, но все пак са чисто нови гуми. Ако почнат да ми правят номерата на гудрича, отиват отзад и отпред слагам континенталки предсрочно, щото плана е да ги сложа догодина предвид разхода, който задължително трябва да направя за 4 парчета зимни тази година (dunlop winter response 2ms съм намислил и на 4те, бая ми ги похвалиха, adac също). Но това е един от редките случаи, в които оставам поне първоначално приятно изненадан още нещо подобно и евтино. Пък като ги покарам малко, ще напиша пак мнение 
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
На предишната ми кола една пролет взех от тази марка, чисто нови. Монтираха ги в сервиза, тръгвам да ги пробвам как са, при 90 до 120 яко тресене на предницата. Връщам се в сервиза, размяна на предни със задни, наново баланс, монтаж. Пробвам - същото положение. Кво ли не правиха момчетата в сервиза, не и не. Оказа се, че и четирите гуми са криви. Смениха ми ги с Uniroyal 3, колата заспа от раз.
-
sasho
- Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG
може, аз по струмата ги пробвах до мало бучино и обратно до 180, не съм усетил нещо необичайно, може да са на късмет. добре ми ги балансира пича в гумаджийницата, има шанс пък и да сравнявам със старите, които бяха много леш.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Напротив! Но, какво да ви споделя като както винаги ще се появи някой "специалист" който ще каже,че няма такива гуми! Ами явно има след като имам изминати повече от 100 000 km с тях!Архимандрит Дионисий написа: 05.04.2022, 11:21:57 Мисля, че преди години @VALDO, беше слагал всесезонни и не беше останал много очарован.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Гого,
Къде ги караш и каква марка и ще стане ясно защо си доволен.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Карам ги нявсякъде! Писал съм няколко пъти. Бях много скептичен, въпреки многото тестове който изчетох, но въпреки това реших да пробвам. Първите бяха Good Year Vector 4S първо поколение с размер 205/55 R16 изкараха над 70 000км!!! В момента съм с Continental AllSeasonContact с размер 225/45 R17 94W XL на 40 000km.
- Taratajki
Да кажа добри думи за Continental- на октавивта. Мога да кажа, че на сухо спират.... щех да изпадна през предния джам
Прибирах се днес от Русе и в една колона, с около 100 карахме, някой реши, че трябва да ни пробва рефлексите. Добре, че навъртях надясно, докато спирах, аз не вярвах че ще пропусна тоя пред мене не съм по дистанцията
Но тоя зад мен щеше да ме смаже, спря на нивото на средната колонка ако не бях отишъл в дясно.... а между мен и предния имах още метър поне. Оказа се някакво текезесарско съоръжение, дето се движеше с 10-15 км/ч ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Здравейте, трябва да си сменя летните гуми и по спецификация, за скаут размерът е 225/50/17. Четох добри мнения за Assymetric гумата. В този размер товарните индекси са само 94 и 98. За по-тясна гума друг колега изказа мнението си относно бордовете:
През лятото не товаря особено колата с багаж, та какво бихте ме посъветвали? Дали да сменя просто размера с някои по-тесни гуми, за да сложа по-нисък товарен индекс и да се увеличи комфорта или да си държа на спецификацията? До сега и летните, и зимните ми гуми са били 225/50/17, та не знам какво да очаквам като разлика откъм усещане на колата. През лятото пътят ми предимно ще е София - Созопол като си пътувам вечер и държа около 160-180 като скорост по магистралата, когато няма трафик.smoke написа: 23.03.2022, 23:11:30 @mykacu, Goodyear Eagle F1 Asymmetric е гума от performance клас. Такива гуми по принцип са с по-твърд борд. Затова препоръката ми е да си вземеш 91Y. Ако си вземеш 94W, те ще са с още по-твърд борд, а са и по-тежки. Нямаш нужда от 94W, ще ти вози прекалено твърдо и некомфортно.
- Rangel
- Taratajki
За колко коли е тази разпечатка?
- Rangel
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Дръж си на спецификацията. Колегата е с обикновена Октавия и е на 225/45 гуми. Твоят Скаут е по-тежък, така че дали 94 или 98 не е драма.pdimanov написа: 14.04.2022, 11:52:21 Дали да сменя просто размера с някои по-тесни гуми, за да сложа по-нисък товарен индекс и да се увеличи комфорта или да си държа на спецификацията?