Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Изключването от скорост при ДСГ си е погром най-страшен, на Неутрал и в движение.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Когато сама се пуска по инерция, ако чукнеш перата, спирачка или газ си включва на скорост. След известно време ако не я закачаш пак се пуска по инерция.
Бееееее.....
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Тамън щях да питам...
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Защо? Това не е ли като при ръчна кутия, изключена от скорост - съединителят е зацепен, валът в скоростната кутия се върти, но няма зацепена скорост? Има после голямо натоварване на съединителя при включването на скорост ли?ЦецоNOL написа: 19.03.2022, 22:02:14 Изключването от скорост при ДСГ си е погром най-страшен, на Неутрал и в движение.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Бах...
На мен туй на D никога не ми се е случвало и не ми се е мяркала в менютата посочената по-горе coasting опция.
Явно Явка твойта е още по-еко...
На мен туй на D никога не ми се е случвало и не ми се е мяркала в менютата посочената по-горе coasting опция.
Явно Явка твойта е още по-еко...
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
То е скандално изнервящо като цяло, защото кутията на "D" спи зимен сън по принцип, както се знае, а това добавя допълнително тежък елемент на успиване. След като включи тая неутрална, като цъкнеш газта има допълнително забавяне от връщането обратно на скорост. И нон-стоп превключването от скорост към "ЕКО" и от "ЕКО" на скорост при газ/спирачка е "паприкаш".
Не ме бърка особено мен, тъй като съм на "S", в повечето ситуации, когато го прави на "D". Просто споделям впечатления.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- bad_pesho
- Гараж: Skoda Superb III Facelift 2.0 TSI 280
Съгласен съм с теб. Това е едно от нещата, които не ми допдат особено в автомобила. Айде поне да беше само по наклон - окей. Но винаги, когато е в режим D, изключва от скорост, като пуснеш газта - без значение дали изкачваш, спускаш или си на равно. Определено не му свиквам и напоследък карам предимно на S. Там това изключване го няма и нещата са по-естествени.YYakovliev написа: 20.03.2022, 18:43:42 То е скандално изнервящо като цяло, защото кутията на "D" спи зимен сън по принцип, както се знае, а това добавя допълнително тежък елемент на успиване. След като включи тая неутрална, като цъкнеш газта има допълнително забавяне от връщането обратно на скорост. И нон-стоп превключването от скорост към "ЕКО" и от "ЕКО" на скорост при газ/спирачка е "паприкаш".
За мен логика в тази "екстра" няма, но пък и като цяло много от "Еко" нещата нямат
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Добре де, разсъждавам, защото само веднъж съм карал подобна кола. Според мен е И от значение режима на шофиране. Поне аз тая която карах, само на ЕКО изключваше. Предполагам, че на другите режими и особенно на индивидуален, може да се прескочи този “проблем”
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Е при нас изключва и на "Normal". Еко режим не съм включвал никога и няма и да включа.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
На ЕКО пак изключва с, но много по-често.
Реално мен точно това не ми пречи. Кутията така или иначе е бавноразвиваща се, не усещам да има разлика при рязко подаване на газ в зависимост от това дали е била изключила или е на висока предавка. Все отговора е "Ъ, какво искаш от мен "???
Затова си я карам като на ръчна кутия. Като изпреварвам, ръгам спорт, после си я връщам.
Даже си правих експерименти - на магистралата си карам на еко и сменям на спорт като ми трябва. Става. Е въпроса що си купих автоматик, като дясната ръка все ми е на лоста, още ме тормози понякога![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Реално мен точно това не ми пречи. Кутията така или иначе е бавноразвиваща се, не усещам да има разлика при рязко подаване на газ в зависимост от това дали е била изключила или е на висока предавка. Все отговора е "Ъ, какво искаш от мен "???
Затова си я карам като на ръчна кутия. Като изпреварвам, ръгам спорт, после си я връщам.
Даже си правих експерименти - на магистралата си карам на еко и сменям на спорт като ми трябва. Става. Е въпроса що си купих автоматик, като дясната ръка все ми е на лоста, още ме тормози понякога
Бееееее.....
- YYakovliev
Е хайде сега, да не преувеличаваме толкова.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Е какво да преувеличавам? Не съм очаквал, че ще трябва да се уча как се кара автоматик.
Бееееее.....
- YYakovliev
Между другото сме го зачеквали на няколко пъти като тема, не знам дали някой е правил реални тестове и замервания, но аз лично със стария дизелов Супърб и този, почти не съм намирал разлика в разхода между "D" и "S", особено на дълги пътувания. Специално за дизела, след като му сложих Рево, при пътуванията за срещи в Бургас, едната посока я минавах на "D", наобратно на "S", даваше един и същ разход с еднакъв стил на каране и натискане. С бензина все още не съм обръщал специално внимание на това, но засега не забелязвам на "S", при по-продължително ползване да харчи повече.
@Цецо75, ти май имаше други впечатления за градско каране между двата режима и разход? Аз в града не карам, говоря основно за извънградско.
@Цецо75, ти май имаше други впечатления за градско каране между двата режима и разход? Аз в града не карам, говоря основно за извънградско.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Нормално да е един и същ разхода на магистралата, където независимо дали си на D или S караш на последна предавка.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.