Съвет за избор на автоматичен Скаут

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
chopchop

Шкода Новак

Мнение от chopchop »

Здравейте господа,

От известно време се оглеждаме за семейно комби, след изчистване на нуждите и възможностите ни за поддръжка се насочихме към ваг групата и преценихме, че окатвия скаут, ще ни върши работа.
Уви предлагането е доста постно, но понеже времето почва да ни притиска, ще трябва да се задоволим с предлагането.
Има само 2 обяви и двете са от автокъщи, може би някой е бил на оглед и ще се радвам да споделите мнение:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4337766030
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6678615674

Най-голямото ми притеснение е DSG-то, никога не съм карал автоматик и при тестдрайв надали ще усетя дали работи като хората, а не съм и сигурен в сервиза до колко ще могат да кажат в какво състояние е, а до колкото разбирам трябва да са с DQ250 и евтиният ремонт започва от около 2 000 лева и може да стигне поне още толкова.

Благодаря на всички отзовали се!
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Привет, добре си се насочил към Октавия Скаут. Според мен и двете обяви са със силно завишени цени за автомобили на над 10 години. Хвърли едно око на обикновената Октавия (не Скаут) същия модел с 4х4 - разликата със Скаут е предимно във пластмасите. Така ще увеличиш хоризонта на търсенето. Успех.
Последно промяна от stanley на 15.03.2022, 11:01:03, променено общо 1 път.
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

chopchop,

обади ми се, с каквото мога ще ти бъда полезен като информация и впечатления от колата. На л.с. съм ти писал телефона си.

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Уха,бая струват. Но пък са по добри моторите от на тройките- следващото поколение. И аз мога да помагам със съвети по телефона.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
chopchop

Шкода Новак

Мнение от chopchop »

Благодаря ви господа браво

Принципно не искам от автокъща, това са най-ниските цени за октавия 4х4 и автоматик, друго което гледам е пасат(или алтрак), но освен по-високата цена и поддръжката ще е по-скъпа. Предположих, че не съм единственият, дето търси такава кола, обявите са поне от месец-два и може би някой е бил да ги огледа и да сподели мнение, ще ми е първа кола и е голямо чудене, първо търсенето беше доста по-обширно, след това изчистихме концепцията и в крайна сметка, решихме, да е европейско, донякъде и заради кризата с доставките последните 2 години, в това число и избора на коли е силно ограничен.

Реално като се качи на подемник и се прегледа в сервиза, ще се каже как е двигателя, дюзи, турбо, дфп и прочие, но до колкото разбирам за DSG-то най-показателно е да се изкара на пътя и да се превключи през всяка предавка по няколко пъти, от някой който разбира, а аз нямам опит с автоматик.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

chopchop написа: 15.03.2022, 13:08:37 и поддръжката ще е по-скъпа
Защо така мислиш?
TedG

Шкода Новак

Гараж: Octavia II Combi FL 2011 2.0 TDI

Мнение от TedG »

Мога да ти помогна с информация за Шумака , взех си от тях Octavia 2 FL за повече пари от пазарната и стойност , на снимките от обявата бяха качили и такава с номера на рамата , дали случайно дали не нямам идея но я проверих online , километрите бяха много близко до това което бяха написали нещо от сорта на 5-6к повече бяха в обявата. Също така бяха предложили както и в тази обява преглед в Еуратек който беше около 60/70лв. От там казаха че колата е в перфектно състояние , освен леко отклонение на едната дюза и проблем датчика на гумата (оказа се главината). От октомври я карам и средно между 1000 и 2000 км на месец правя (чукам на дърво) проблеми не е правила ! Освен началното обслужване друго не съм и правил.
Няма как да се мине и без лошото :D Задната чистачка не работеше,не мога да си закача телефона но тук не мога да кажа дали липсва модула за Bluetooth защото от Еуратек казаха че имало и някакъв проблем с радиото може да се окаже и това, имаше шупла на стъклото която също не бях видял но то си беше и гаден дъждовен ден като ходех да я вземам. Дойде с печка Webasto която работи без проблеми но вече не си спомянм като я гледах дали имаше таймера за пускане или го нямаше на снимките (доста обяви гледах) а вече като почнах да го търся къде е обявата беше свалена :D .
В моята обява също пишеше че са въртени километрите на Аутобана и като ги попиташ как ще докажат че е така изтъкват че салона е в перфектно състояние (което си беше вярно).
Като купуваче не бих казал че беше най-якото ми изживяване да си купя кола от там :D но пък не съм имал ядове със скрити проблеми и не съжалявам че дадох повече пари.
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Колега , аз лично за тия пари веднага се заглеждам в октавия 3 4х4 2.0тди или 1.8 тси 4х4 пак с дсг. Ако външния вид на скаута не е определящ с едни пружини и амортисьори си става много близко , ако не и като скаут [smilie=pardon.gif]
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

За шкода на 10+ години аз не бих дал 20к лв.
Загледай О3
chopchop

Шкода Новак

Мнение от chopchop »

stanley написа: 15.03.2022, 14:11:14
chopchop написа: 15.03.2022, 13:08:37 и поддръжката ще е по-скъпа
Защо така мислиш?
Преди около месец, през познат ни показаха алтрак, не помня точната цена за смяна на масло и филтри, но собственика каза нещо към 450 в официалният сервиз, доколкото разбирам в ЕТ е по-ниска, а според човека и частите били малко по-скъпи.

@TedG
Благодаря за информацията, а дърпат ли се за тест драйв?

SilverBullet написа: 15.03.2022, 18:24:36 Колега , аз лично за тия пари веднага се заглеждам в октавия 3 4х4 2.0тди или 1.8 тси 4х4 пак с дсг. Ако външния вид на скаута не е определящ с едни пружини и амортисьори си става много близко , ако не и като скаут [smilie=pardon.gif]
Audirulzz написа: 15.03.2022, 19:14:04 За шкода на 10+ години аз не бих дал 20к лв.
Загледай О3
Тези двете са най-ниските оферта за автоматик 4х4 въобще други 2ки няма, 3ките почват от около 23-4 бона.
Идеята е колата с обслужването да не мине 24-5к, не ми е да е скаут, а да е 4х4 и автоматик, стига да не е vrs, като на по-късен етап комплект за лоши пътища, мислех го същото евентуално и за супърб и евентуално вдигане, но и там избор няма.
TedG

Шкода Новак

Гараж: Octavia II Combi FL 2011 2.0 TDI

Мнение от TedG »

@chopchop, Нямаше драма с тест драйва , в моя случай обаче просто беше до Еуратек но не мисля че ще се дърпат , отделно един телефон и това ще стане ясно :)
chopchop

Шкода Новак

Мнение от chopchop »

Днес се чух и досаждах на двама колеги от форума, за което им благодаря!
Остана ми и малко време та отидох да видя колата в Шумака, служителят беше малко постен от към приказки, но отговаряше на въпроси, няма проблем да се откара в които и да е сервиз. За моите разбирания си е прилично запазена, външно около праговете имаше малко драскотини, а по самата кола 2-3 линии до 10см, вътре салон изглеждаше запазен, всички отделния си работеха нормално, единствено видях счупена щипката на големият сенник на шофьорското място.
Прегледах и сервизната история, за първи път е била за обслужване на 32к км, след това на интервали около 30, до към 35к, видях 2 смени на халдекса, DSG-то на 60-120-180, последното обслужване в книжката е на 230к, края на 2020, сега е на 247к, също така от това което видях е от Мюнхен и последното и обслужване е в сервиз 91790 Nennslingen, Германия, като гледам картата е на 130км от Мюнхем та за предимно извънградският пробег също си мисля, че е възможно да са прави, тези дни мисля, само да имам време ще ида да видя и другата.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”