Аз карам с такива, няма проблеми.
Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
YYakovliev, един въпрос извън контекста за избор на летни гуми.
Интересувал ли си се дали твоята красавица има горивен филтър? Ако да - на колко км. се препоръчва смяната му? Ако не - как се организира филтрацията на горивото?
Питам, защото 1.5 TSI ACT е без горивен филтър, а с "цедка" в резервоара, коята не подлежи на подмяна. Така поне ми обясниха в ЕТ.
Благодаря предварително.![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Интересувал ли си се дали твоята красавица има горивен филтър? Ако да - на колко км. се препоръчва смяната му? Ако не - как се организира филтрацията на горивото?
Питам, защото 1.5 TSI ACT е без горивен филтър, а с "цедка" в резервоара, коята не подлежи на подмяна. Така поне ми обясниха в ЕТ.
Благодаря предварително.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
В мойта книжка тия ги няма. И на капачката на резервоара също ги няма. В спецификацията при покупка, когато се чудих какво да си купя за зимата, понеже дойде в началото на Декември, също липсваха.Dzhelebov написа: 14.03.2022, 18:11:38 245/45/18 - 677мм - тоест 8мм разлика
245/40/19 - 679мм - тоест 10мм разлика
Същата работа...в резеровара е и не се пипа при обслужване ама дали е цедка или и там има филтър, който да създаде яд по някое време - кой ти казва...blindbard написа: 14.03.2022, 19:07:12 Питам, защото 1.5 TSI ACT е без горивен филтър, а с "цедка" в резервоара, коята не подлежи на подмяна.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Филтър има.
Но го дават необслужваем.Съответно казват - не се предлага.
На Саманта по същият начин, ама нали да съм спокоен си намерих номера на филтъра и го смених.
Аз моят на Саманта го смених на 190 000км.
Смяната отнема бая време и нерви.
Идеята е , че имаш цедка и после е филтъра и до него уж не достига мизерия.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- ЦецоNOL
За пореден път да кажа за гумите.
Разберете, че всичко зависи от това къде се кара колата, как се кара и на какво шаси е .
И да се разтягат локуми - докато не ги подкара няколко сезона , нищо няма да разбере .
Аз съм супер доволен от Гудиъра 5-цата.
Взех ги през нас от немско с ДОТ началото на 2021 и Март ги качих.
На тура в Румъния по проходите колата стоеше брутално.
На @YYakovliev, съм му казал, че пуснат ли ги към БГ 6-цата през нас и ги иска , ще ги вземе на смешна цена, което си е фактор.
5-цата ги платих на 1100лв за 4 броя 255/35/19
Разберете, че всичко зависи от това къде се кара колата, как се кара и на какво шаси е .
И да се разтягат локуми - докато не ги подкара няколко сезона , нищо няма да разбере .
Аз съм супер доволен от Гудиъра 5-цата.
Взех ги през нас от немско с ДОТ началото на 2021 и Март ги качих.
На тура в Румъния по проходите колата стоеше брутално.
На @YYakovliev, съм му казал, че пуснат ли ги към БГ 6-цата през нас и ги иска , ще ги вземе на смешна цена, което си е фактор.
5-цата ги платих на 1100лв за 4 броя 255/35/19

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ако ще се кара спортно -Дънлоп,Мишлен пилот спорт.
За по спокойно Годиар и Конти.
На 8 дажсула джанта 245 ще стои малко не ок. Тясна е.
За по спокойно Годиар и Конти.
На 8 дажсула джанта 245 ще стои малко не ок. Тясна е.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- ЦецоNOL

-
5rar
Кое не е ОК, като сигурност, ако гумата легне на максимално допустимата ширина? Ще е леко баллонна, но пък ще пази джантата.
- ЦецоNOL
Ами5rar написа: 14.03.2022, 18:11:38 Кое не е ОК, като сигурност, ако гумата легне на максимално допустимата ширина?
Говоря от личен опит.
На 19” съм имал доста комплекти и съм ги карал и с минималния и със средния и с максималният като ширина.
По-дорбо от идеалната ширина - Няма.
На минимална - гумата се стречва зверски.
На максималната ще седи като балон и при агресивно каране , особено по завои ще се клати яко колата особено комби.
Относно златната среда - всичко зависи от калъпа на гумите като са правени и от самият модел:
255/35/19 на 9j джанта - Michelin седи леко стречната, стената не й е права и седи заоблена.
255/35/19 на 9j джанта 1 Continental седи права и точно изпъната.
Като цяло искам колата ми да е стабилна , а не да си пазя железарията по нея.

- ЦецоNOL
Аз, лично от тези размери не бих мърдал, особено на гаранционна кола.
Живеем в страна на абсурдите.
Винаги ще му откажат нещо - гаранция или щета по Каско само защото не е със заводски предписани неща.
Лично мнение
https://www.wheel-size.com/size/skoda/s ... i-eudm-276

Живеем в страна на абсурдите.
Винаги ще му откажат нещо - гаранция или щета по Каско само защото не е със заводски предписани неща.
Лично мнение
https://www.wheel-size.com/size/skoda/s ... i-eudm-276

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Благодаря за дискусията. Чакам да излязат малко повече ревюта на Мишелина и ще реша финално, какво да правя. @ЦецоNOL, ако имаше Good Year с 235 да съм го купил през теб, ама то няма, мисленката беше дали 245 е удачно да се слага на моята джанта. Мнения разнородни... И понеже са разнородни, започвам да се ориентирам само към 235, където е ясно.
Bridgestone Potenza S001 - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridge ... a-S001.htm

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodye ... tric-6.htm

Да, за Good Year-а няма още достатъчно ревюта, но първите са на издания, на които вярвам и дори и да не останат на 1-во място ще са в топ 2-3 със сигурност. Мишелин-а също ще е на едно от първите места. Еми предпочитам да карам гума в топ 3, 3-4 години, а не такава на дъното на всякакви класации.
А на въпрос защо не съм ги пробвал първо старите, че да се убедя че няма да ми харесат - защото нямаше да им взема близки пари, на това което им взех в момента. Толкоз по темата.
Не е на близка цена хич. Мишелина 235 срешу 245 е почти еднаква цената за 19-ки. Good Year 245, срещу Мишелин 245 е 70 лв разликата, което е много. Но ако взимам Мишелин, ще ги взема в размера за колата 235, а там разликата е още по-нагоре.sonnyer написа: 14.03.2022, 10:46:03 Цената не трябва да е фактор, защото Michelin е на близка цена ако се гледа 245/40/19
По-скоро 1-вата година ще е около 8-9к на сезон, в следващите още по-малко. За мен гумите винаги са били дългосрочна инвестиция за поне 3 години и затова държа да са най-висок клас.vankissa написа: 14.03.2022, 13:13:33 Само не разбирам що повечето спрягате 2 години за нов комплект гуми. Разбира се зависи кой колко кара, но при около 10-15К на сезон (и още толкова за зимния комплект) бих очаквал 4 години без да го мисля. Явор ще е в тази категория по отношение на пробега мисля...
Защото двете гуми са най-нова генерация от тази година и искам да ги пробвам. Надолу ще пусна ревюта на едната, за да се види, че като показатели е доста по-напред от всичко на пазара. Старата генерация гуми са на същата цена като новите. Идеята беше да надградя Bridgestone-а, който продадох.Taratajki написа: 14.03.2022, 14:08:32 А що само тия две гуми си избрал? Има Continental, има Bridgestone
donci написа: 14.03.2022, 15:52:10 И мен нещо не ми е ясно каква му е идеята, при положение, че си продаде нови такива.
Той най-добре си знае.
Форумът е масонски, това се разбра отдавна... Сега сериозно - в този форум взимам в предвид мнения, но не ги следвам сляпо, а започвам да чета и да гледам от много други източници, след което на базата на събраната обща информация, решавам как да постъпя. Специално за гумите, които продадох - попитах тук какво е мнението за тях, няколко човека изказаха негативни впечатления, влязох по сайтове да чета ревюта и в тубата и това се потвърди. Ето показвам обобщено осреднени оценки на параметри от множество ревюта на различни издания и медии:enenen написа: 14.03.2022, 16:50:14 Е, ти пък. В тоя форум на всеки чарк/модел винаги се купува най-скъпото, няма как. Аз му се чудя на Явор как заради някакви форумни мнения си разкара чисто новите гуми, с които дойде колата, и сега се чуди какво да купува наново.
Bridgestone Potenza S001 - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridge ... a-S001.htm

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodye ... tric-6.htm

Да, за Good Year-а няма още достатъчно ревюта, но първите са на издания, на които вярвам и дори и да не останат на 1-во място ще са в топ 2-3 със сигурност. Мишелин-а също ще е на едно от първите места. Еми предпочитам да карам гума в топ 3, 3-4 години, а не такава на дъното на всякакви класации.
А на въпрос защо не съм ги пробвал първо старите, че да се убедя че няма да ми харесат - защото нямаше да им взема близки пари, на това което им взех в момента. Толкоз по темата.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- ЦецоNOL
Ами.....знаеш, че съм пуснал запитване.
Моето мнение е, че не трябваше да си продаваш гумите - чиато нови, без да имаш впечатления от тях.
Пазар за тях има много голям и ще има с оглед на това, че гумите поскъпват ежеседмично.
Просто трябваше да им дадеш един сезон време, Бастун!

- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
И да им взема 100 лева на гума? Ми не мерси. Писах горе по темата, защо да пробвам нещо, дето хората са тествали, тествали и са написали, че не е толкоз добро, колкото друго в класа? Бастун.
![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Според мен Явор си направи прекрасна сделка като махна тоя бриджстоун. Още повече, че заминаха и бързо (нещо, което мен малко ме съмняваше предвид ситуацията към момента).
Форумът бил масонски, що слушал чужди мнения... Ами поне чу такива на хора, които са имали личен опит с въпросната гума (@slavkoff), а не на такива които само са я виждали на билборда пред гумаЖийницата, докато чакат да им сменят зимни с летни.
Аз карам наследника на S001 (Potenza Sport). Води се в пъти по-добър и си признавам, че съжалявам че не взех Гуудъир F1 supersport. Бяха на една цена, но бриджа беше току-що представен модел и много хайпнат.
Отделно, както споменах всички собственици на Mегани RS (фабрично с 19ки), които познавам лично в БГ реваха много от тази гума (бриджстоун S001), а и по чуждите RS форуми не е по-различно мнението. Всеки от тях сменя на конти, гуудиър, мишлен и направо се "ражда"![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Защо и Явор да прави същата грешка и да "открива топлата вода" след като тя отдавна вече е открита
Също така едно е да си ползваш колата като средство, което те кара от т.А до т.Б лежерно, друго е при всяка удобна възможност да излизаш с нея, да и смачкаш кокалЕте по някой "весел" маршрут или на писта. В първия случай няма да усетиш почти никакаква разлика от това дали си с гуми за 80лв/бр или с такива за 350+. Не така стоят нещата при другия.
Форумът бил масонски, що слушал чужди мнения... Ами поне чу такива на хора, които са имали личен опит с въпросната гума (@slavkoff), а не на такива които само са я виждали на билборда пред гумаЖийницата, докато чакат да им сменят зимни с летни.
Аз карам наследника на S001 (Potenza Sport). Води се в пъти по-добър и си признавам, че съжалявам че не взех Гуудъир F1 supersport. Бяха на една цена, но бриджа беше току-що представен модел и много хайпнат.
Отделно, както споменах всички собственици на Mегани RS (фабрично с 19ки), които познавам лично в БГ реваха много от тази гума (бриджстоун S001), а и по чуждите RS форуми не е по-различно мнението. Всеки от тях сменя на конти, гуудиър, мишлен и направо се "ражда"
Защо и Явор да прави същата грешка и да "открива топлата вода" след като тя отдавна вече е открита
Също така едно е да си ползваш колата като средство, което те кара от т.А до т.Б лежерно, друго е при всяка удобна възможност да излизаш с нея, да и смачкаш кокалЕте по някой "весел" маршрут или на писта. В първия случай няма да усетиш почти никакаква разлика от това дали си с гуми за 80лв/бр или с такива за 350+. Не така стоят нещата при другия.
- ЦецоNOL
Стига бреdigitalundgrd написа: 15.03.2022, 11:30:16 Аз карам наследника на S001 (Potenza Sport). Води се в пъти по-добър и си признавам, че съжалявам че не взех Гуудъир F1 supersport. Бяха на една цена, но бриджа беше току-що представен модел и много хайпнат.
Тва тая еректиращата на снимки ли дето беше качил?
На вид изглеждаше ебасимо манящината