Фарове с лупа

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
sotef

Шкода Новак

Фарове с лупа

Мнение от sotef »

Привет на всички!
Решил съм да сменя оригиналните рефлекторни фарове с такива с лупа. Мисля, че такива в черен цвят ще стоят добре на тъмно сив автомобил. Разгледах в нета и попаднах на тези, ще се радвам да споделите мнения. Втора употреба, както и нови от скаут отпадат, заради високата цена. Засега нямам намерение за ксенон, а ще използвам, както и досега крушки H1 и H7. Като цяло не минавам много километри годишно - до 7-8000, и рядко ми се налага да шофирам в тъмната част на денонощието, затова се интересувам прилично ли светят черните фарове с лупите. Ако не отстъпват на рефлекторните ми досега е ок. Ако някой е купувал и слагал такива неоригинални, ще се радвам на мнение. Може да предложите и други сайтове и алтернативи също. :)
п.с. Гледах ето тези: https://extuning.bg/c/tuning-farove-99/ ... 2008-10360
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Фарове с лупа

Мнение от kalata »

Потърси най-добрата цена за Хела с лупи Н1 Н7 и не се занимавай с китайски тунинг глупости.
Аз съм с такива фарове от доста години, от 3-4 години съм с Филипс някакви ++ лампи и съм доволен как свети в тъмното.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Фарове с лупа

Мнение от icohohi »

Ако мога да си позволя да дам съвет, като човек карал с най-гадните фарове дълги години и инвестирал 2 пъти в глупости.
1. Халогеннната крушка е пагобна за рефлекторите на лупата. Там вдигаш спокойно 300+ градуса и рефлектора заминава.
2. Ксенона също не е ок за лупите, защото свети много събрано и има тъмни петна, защото не свети отвсякъде.
3. Чисто ново Депо съм купувал и пак набутвация... С крушки за 150лв пак не беше ок.
Реших си проблема като на Депо-то сложих рециклирани (метални) рефлектори и въпросните читави крушки. Ако ти се експериментира със стари фарове, може да пробваш да си рециклираш едни такива с лупа, НО ползвай читави ксенонови крушки. Иначе може да си рециклираш твоите заводски рефлектори ако не светят добре и ще има осезаема разлика.
П.П.: Моля без ксенон на обикновенни рефлектори, въпреки, че всички от насрещното много се кефят на 3секундната слепота :)
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Фарове с лупа

Мнение от kalata »

icohohi написа: 18.02.2022, 17:47:18 Халогеннната крушка е пагобна за рефлекторите
Съгласен съм, обаче това ще се случи след 15 години поне. (При нормална експлоатация)
Процесът се ускорява значително, когато основните фарове се използват като дневни светлини.

Моите основни фарове затова все още са в отлично състояние - имам си отделни дневни светлини - фаровете за мъгла. Чиито лампи съм подменял само веднъж досега - за вече общо 15г експлоатация.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Фарове с лупа

Мнение от pepi »

Имам чувството, че ти гониш визия, а не осветеност. Сам си казал,че рядко караш нощем. На рефлекторен фар прилична осветеност съм постигнал с Филипс крушки. Найт вижън ли е ,не помня. Казвам прилична, не идеална. Не съм карал с фарове на Депо, но съм чел само гадни неща за тях. Мисля,че ще фалшивеят на колата ти. Перфектният вариант е ако искаш лупа, от Скаут. За ксенон да кажат запознатите.
Последно промяна от pepi на 18.02.2022, 21:02:33, променено общо 2 пъти.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Фарове с лупа

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - Пълно рециклиране на оригинални фарове е мноооого по-добре от ментаци.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
icohohi

Škoda Фен

Фарове с лупа

Мнение от icohohi »

Искам само да се поправя за точка 2. LED не са ок за фарове с лупа.
tuningmania, напълно си прав. Само ако не са мъртво родени като на моята А6, тогава само побългаряване с нови лупи и рефлектори е решението. Реално е по-лесно да се преправят фарве с лупи отколкото да се рециклират обикновенни рефлектори. Преправяли са ми две коли до сега - Субару и Ауди, и резултатите са удивителни.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Фарове с лупа

Мнение от istoyanov »

Аз ползвах LED на лупа на Кашкай и бяха чудесни. Само че не Осрам, а друга марка - Фарове лайф. Имат ФБ. Препоръчвам ги. Също и рециклират. За мен работят малко скъпо, но пък показаните резултати са впечатляващи!
Моля да не се счита като реклама!
icohohi

Škoda Фен

Фарове с лупа

Мнение от icohohi »

istoyanov написа: 18.02.2022, 23:46:40 Аз ползвах LED на лупа на Кашкай и бяха чудесни.
Точно те не го препоръчват в един техен клип. Светят наистина силно, но проблемът при тях е че има неосветени петна. Не се забелязва толкова много, но определено не е плътно като ксенона. Лед съм сложил на дългите и не бих ги заменил с нищо друго. LED само на матричните, ако шкодата дойде някога...
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Фарове с лупа

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - Според Момче в www . xenon . bg на лупа се слага специален "LED", предназначен точно за лупа но масово не се спазвало това и за това резултатите не били добри.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Фарове с лупа

Мнение от istoyanov »

Не препоръчват "стандартните" LED крушки и едната причина е, че лупата ги убива като светлина. С техните крушки, сравнено с обикновена крушка, резултата е чудесен, до колкото може да бъде, разбира се!
Аз не убеждавам, а споделям мнение. О2 с лупа и Osram LED ги свалиха след 1 ден ползване и сложи нещо плюс +150% и е доволен.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”