Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
smoke написа: 16.02.2022, 14:38:19
Това предполагам значи, че на ръка капакът не може да се отваря/затваря, нали?
Можеш да го затвориш и по предишния начин (когато си бил само с амортисьори без ел.багажник)
При леко дърпане на петата врата се задейства ел.затваряне без да си натиснал бутона.
kolyo b8 написа: 16.02.2022, 14:51:04
Можеш да го затвориш и по предишния начин (когато си бил само с амортисьори без ел.багажник)
При леко дърпане на петата врата се задейства ел.затваряне без да си натиснал бутона.
Нямах предвид това - задействане на електрическото затваряне, а нормално ръчно затваряне, със сила. Но разбрах де, явно нормално отваряне/затваряне с ръчна сила не може и би било проблем отварянето на багажника, ако нещо в електриките се прецака.
До @smoke - Може на ръка. Поне при мен на "Skoda Superb 2 Facelift Combi". Приятели са успявали, преди да успея да им тегля по една попържня, по физчески начин да отворят/затворят по-бързо от колкото биха се случили нещата по електрически начин..
Ако изключи електриката съвсем, предполагам, че ще е мноооого зор да го осъществиш на ръка. Просто си от другата страна на червяка, а там усилието, което ще трябва е много сериозно.
За да си го представите вземете болт и гайка и се опитайте да завиете болта, като го притискате отгоре без да го въртите.
П.С. - не съм го пробвал, просто си мисля на глас. Може механично да са предвидили нещо, което да помага за ръчно отваряне/затваряне. Погледнато обективно това си е реалистична ситуация.
Цецо75 написа: 16.02.2022, 16:07:50
като го притискате отгоре без да го въртите
Става, но ако оставиш "болта" да се върти сам от натиска ти Все пак има лагер и в двата края на този винт в багажника. При CNC машините , когато откачиш сервомотора от шпиндела можеш да местиш спокойно с бутане или дърпане механизма, който е закачен за него.
tuningmania написа: 16.02.2022, 10:52:00
До @zloQQ - Ъгъла на видимост (поне по хоризонтала) дали е същия при ТЕБ и при "OEM"-а?
Трябва да паркираме коли с ОЕМ камера и с такава от @JORDITO на едно и също място и тогава да сравним. Тоя "fish eye" го няма при мен толкова засилено, но въпреки т'ва, при излизане назад от места с ограничена видимост - доста добър обзор имам, да не кажа - идеален. Предполагам, че ОЕМ-а ще е с по-голямо зрително поле, но т'ва фрапантно (поне за мен) изкривяване, което е снимал колегата е...трагично. Особено срещу хилядарка
Аз не съм против, няма цял живот да я крия в гаража я. Сега като виждам тази разбирам защо се ядосвате, но честно казано като не съм имал камера досега мислих, че е нормално, и не ми правеше впечатление.
Един лаишки въпрос от мен, но наистина това не го разбирам. Може ли да се смени само камерата,ако тази ОЕМ камера е толкова зле, или трябва да се смени и мултимедията също?
Абе утре другиден ще забърша лещата с микрофибърна и ще снимам с колата на светло. Все пак на тъмно и новите телефони не са на макс. Чак толкова не е зле
Камерата е доста широкоъгълна за да може да показва различните режими (има поне 3 режима). Подозирам че заради това качеството на стандартният режим не е нещо wow. И все пак е полезна екстра.
За полезна е такава. Но не и за 1000лв. За толкова пари следва да е с кристално качество. Окабеляването не струва чак толкова ... За 1000лв хората фотоапарати правят. Разбира се предпошагам не само в Шкода е подобна цемата на камерата.
От скоро съм с камера от @JORDITO, и съм изключително доволен! В Шкода май станаха повече счетоводители отколкото инженери... 1000 лв и такова качество...нямам думи.
Абе то не е нещо уау от инжинерна гледна точка да се сложи хубава камера. Ама такива решения или биха увеличили цената на тази екстра или от Skoda трябва да си намалят печалбата от екстрата.