проблем с ускорението

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
pan4ipof

Шкода Новак

проблем с ускорението

Мнение от pan4ipof »

Здравейте колеги нов съм във форума. Преди два месеца си купих Шкода Октавия 2 комби 1.9 TDI 105 кс.Все още я разучавам и исе кефя но два пъти ми прави проблем при ускорение когато тръгна да изпеварвам.Колата стига до някакъв предел на ускорение и после умира подавам и газ тя не реагира темпомата спира да работи не иска да включи много се претисних и спрях.Изключих я от контакт изпуших една цигара и реших да я пробвам трябва по някакъв начин да се прибера.За мое голямо учудване всичко се оправи колата ускоряваше не я напъвах много темпомата проработи всичко си беше в нормите.Сега я карам по спокойно не я напъвам карам я малко със страх.Въпроса ми е имал ли е някой такъв проблем и къде да го търся за да го отстраня.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

проблем с ускорението

Мнение от tuningmania »

До @pan4ipof - Може би влиза в авариен режим при високо натоварване. Най-добре и лесно ще е да се прочете за грешки..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

проблем с ускорението

Мнение от Ramzes »

pan4ipof написа: 06.12.2021, 08:24:41 темпомата спира да работи
Темпомата или турбото ? Относно турбото има фирми, които рециклират и цената е прилична. Трябва да се види за грешки обаче.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

проблем с ускорението

Мнение от smoke »

Преди мнооого много години карах Октавия 1, 1.9 TDI. Вървеше доста добре, но отвреме-навреме правеше хлъц и мощността изчезваше (като в сервизен режим). Спирах, след няколко минути тръгвах и пак си имаше мощност до след десетина минути, когато всичко се повтаряше. Това ми прилича на Вашата ситуация.

Проблемът се оказа износено турбо, което хвърля масло във въздуховода, което при влизане във входния колектор се смесва със сажди от ЕГР-а и беше задръстило входния колектор с мазен мармалад от сажди и масло. От около 4 сантиметра диаметър на тръбата на входния колектор, за въздуха беше останал само 1 сантиметър свободен. Когато двигателят загрее, парцали от въпросния мармалад се разтапят и запушваха тръбата съвсем. След спиране те са се охлаждали и стягали, което е позволявало пак да има свободен проход за няколко минути след това. Тъй като тогава нямах пари за смяна на турбото, решавахме въпроса със сваляне и измиване на колектора с бензин. Това вършеше работа за около 20 000 км, след което трябваше да се повтори процедурата.

Та проверете входния колектор да не би да е запушен по същия начин като при мен. Ако е, търсете проблема в износено турбо и/или ЕГР.
pan4ipof

Шкода Новак

проблем с ускорението

Мнение от pan4ipof »

Благодаря за съветите ще проверя всичко което препоръчвате и ще пиша дали съм решил проблема. Ramzes темпомата спира не иска да включи като влезе този авариен режим като я рестартирам си включва нормално.
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

проблем с ускорението

Мнение от Ramzes »

pan4ipof, Реших че е грешка, защото с включен темпомат (автопилот) не е добре да се изпреварва. Иначе има ли проблем без включен темпомат или само тогава се губи мощност?
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

проблем с ускорението

Мнение от Мичев »

ABBC3_OFFTOPIC
Ramzes написа: 06.12.2021, 18:46:32 защото с включен темпомат (автопилот) не е добре да се изпреварва
Каква е причината?
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

проблем с ускорението

Мнение от Ramzes »

Мичев, Въпрос на личен избор. Едно време преди 20-25 години карахме коли и без серво на волана... По принцип не обичам да ползвам темпомат. За мен не е никаква екстра за условията в България. Аз предпочитам да имам пълен контрол над автомобила в подобни моменти, а не да разчитам на темпомата (все едно някой друг натиска педала на газта).
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

проблем с ускорението

Мнение от bega4kata »

Пренадува турбото и влиза в авариен режим. След рестарт,аварийния се изключва,но ако пак я понастъпиш за повече от 6 секунди,пак ще изключи турбината -за да не се пръсне.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
pan4ipof

Шкода Новак

проблем с ускорението

Мнение от pan4ipof »

pan4ipof написа: 06.12.2021, 18:29:59Благодаря
pan4ipof

Шкода Новак

проблем с ускорението

Мнение от pan4ipof »

Да се похваля проблема го реших с добавка от ://jbgauto.com/Wynn%60s/dobavka%20dizel/PromoTurbo сега я натискам 3500-4000 об.и нямам проблеми не забива и не влиза в авариен режим до кога ще е така не зная дано да е по за дълго
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

проблем с ускорението

Мнение от Ramzes »

Това би било временно решение, докато не отделиш време да оправиш проблема. А явно има проблем ...
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

проблем с ускорението

Мнение от Ивайло Димов »

Това ,че с добавката има подобрение не означава,че проблема е решен радикално.Дори ако се неглижира може да доведе до по-сериозни ремонти в бъдеще.Така ,че търси проблема.

На жена ми старата кола беше със същите симптоми ,наложи се рециклиране на турбина .След това нямаше проблеми с динамика,ускорение и забиване на колата.
От всеки дефект-ефект
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

проблем с ускорението

Мнение от Цецо75 »

Не е задължително да трябва рециклиране на турбо, може да е запекла геометрия, зациклил актуатор, вакумния блок, MAP, MAF и т.н.

Но за да се разбере, без компютър е хвърляне на боб.
Бееееее.....
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

проблем с ускорението

Мнение от Ивайло Димов »

Аз за тва акцентирах да не се успокоява ,а да търси проблема докато не е ескалирал.
От всеки дефект-ефект
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”