Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Е тъй де, цялата сума ще я преведа по банка [smilie=pleasantry.gif]. Иначе половината сума я имам, а остатъка чрез банков кредит. Отказах се от лизинга. Само от разликата от каско и ГО за 3 години компенсира лихвата по кредита.
Изображение
nik2308

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nik2308 »

Здравейте колеги!Искам да споделя опит от преди няколко месеца,когато бях пред същата дилема лизинг или кредит и се надявам да бъда полезен на колегите които се двоумят в момента.След дълго чудене избрах кредит от банка.Преведох цялата сума накуп като в офертата влизаха безплатна регистрация и продуктова такса /това за Пежо/ и автомобила стана директно мой.Приемането беше буквално за няколко минути,положих буквално два подписа плюс един за гаранцията всичко за около 40-50 секунди и след 2 минути автомобила вече беше запален и се сбогувах с дилъра,слушайки последните му напътствия.До моите 3 листа договор седяха купчините бумащини на следващите клиенти които той очакваше да дойдат за да си получат автомобилите на лизинг след мен.Плащайки цялата сума,а не на лизанг спестих от по-ниска цена на Каско,ГО и данък /тъй като аз съм от малък град с по-ниски данъци / общо 1030лв за 2022г,които изцяло елиминираха по-високата лихва и вноска на кредита и съм дори и малко на плюс за тази година.За следващата се очертава положението да е подобно.Смятам,че дори накрая на петата година все пак кредита да излезе малко по-неизгоден то разликата ще е съвсем с малко но ще ми спести много главоболия и разправии с лизингодатели,нотариуси и кой ли не още покрай тях.Застраховките са при мои познати с които работим отдавна което лично за мен също е много огромен плюс.За себе си смятам,че кредита по-добрия вариянт тъй като автомобила е вече мой у дома в гаража,спести ми много време и отдавна съм приключил с придобиването му,а не да чакам години и да завися от други.Отново се надявам да бъда полезен и дано успея да помогна на всички колеги които притеглят вариянтите как да придобият автомобил.Успех!
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

Дайте конкретни примери с лихвени проценти и банки.
При закупуване на колата с 50/50 собствени средства/банков кредит, какъв лихвен процент получавате от банка? Общо достъпната информация в нета е за лихвен процент около и над 5%.
Друго какво се спестява? Такса разглеждане на лизинг? При потребителските кредити няма ли подобна такса?
Застраховките не мисля да ги коментирам, защото там всичко е малко субективно. Пък и не съм съгласен с твърдението, че ЕТ цака клиентите си с каско в Алианц. Едва ли трезвомислещ човек ще се хвърли да си застрахова чисто новата кола при най-евтиния застраховател.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от YYakovliev »

Erebus написа: 27.01.2022, 10:53:02 Пък и не съм съгласен с твърдението, че ЕТ цака клиентите си с каско в Алианц.
Цака, ама мъжката. За една и съща застраховка.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

На мен също ми е интересно на какъв процент се договаряте с Алианц за чисто нов автомобил за Каско и гражданска, за да може да направя сравнение каква е разликата спрямо това, което ЕТ бяха сключили.
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Rangel »

ЕТ направо се оливат разликата за един като моя Супърб (по-евтин от на Явор) гонеше 1к.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от YYakovliev »

Писал съм го в темата ми. И при моята кола разликата е в порядъка на 1000 лв за годината. Което е скандал.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Потвърждавам. Реално това е основното "скрито" оскъпяване на техния лизинг. И таксите за прехвърляне след изтичане де.

При мен като ударих калема - нещата излизаха почти еднакво - финансов лизинг от банката и лизинг от ЕТ. Едното е с по-високи лихви, другото с повече скрити оскъпявания.

Банката ме ядосаха, защото сме им лоялен клиент от сума ти години, а ми дадоха условия като за анцунг влезнал за пръв път през вратата ... И затова отидох в ЕТ.
Последно промяна от Цецо75 на 27.01.2022, 11:06:37, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Каско от ЕТ е 4,8%. По назад в темата публикувах техния калкулатор.
Изображение
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

@YYakovliev, ще ти обясня защо не съм съгласен. До скоро работех точно в тази сфера. И според мен избора на застраховател, с който да работиш е решение, при което трябва да се вземе предвид не само премията на застраховката, ами и последващото обслужване.
Работата ми беше такава, че съм имал досег с почти всички застрахователни компании. Не можете да си представите какви неща са се случвали при т.нар. ЗК част от международна група, за които е казвано "ей тези са сериозни". Ми не, няма такова правило. Зная че навсякъде има всякакви случаи и точно затова не искам премията да ми е водещото нещо при избора.
А за да е 1000 лв разликата в каското - трябва да си сключил такова с включено самоучастие. Което не съм сигурен колко добра идея е.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от YYakovliev »

Не разбрах напълно какво написа. Да уточня отново - говоря за разлика за една и съща застрахователна компания (Алианц), за една и съща застраховка.
Erebus написа: 27.01.2022, 11:10:06 трябва да си сключил такова с включено самоучастие
Какво значи това?
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

YYakovliev написа: 27.01.2022, 11:12:26 Какво значи това?
Да ползваш отстъпка при сключване на застраховката, но да имаш самоучастие във всяка щета.

А исках да кажа, че не винаги цената трябва да е водещия фактор при избора.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от YYakovliev »

За първи път чувам за такова нещо и не съм видял подобна клауза в полицата ми. Не разбирам как цената да не е е водещ фактор, когато говорим за покупката на един и същ продукт.

Между другото, имам оферти от 5 различни застрахователя. Тази на Алианц беше мисля най-скъпата, тоест за останалите разликата е още по-фрапантна.
Последно промяна от YYakovliev на 27.01.2022, 11:19:19, променено общо 1 път.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

Ти не беше ли казал, че ще застраховаш в Булстрад? Ако си го направил в Алианц - не съм разбрал, моя е грешката.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ИзтрЪпнал »

@Erebus, В моя случай, Търговеца от ЕТ ме посъветва да направя каското сам, навсякъде другаде по избор, още на "запознаването" ;) .

ЗА кредита, на място офертата включва лихва спрямо интернетната с около 1 % надолу без особени усилия, стига да не работиш с банката от вчера. Банките имат офиси, добре е на място да се проверят условията а не през интернет, защото е БГ и телефонните заигравки не са популярни в тая свера все още.

Всеки има глава на раменете да помисли относно ЕТ лизинг срещу банков кредит. Има изписано по темата стига да се ползва търсачката на форума също така. Като се тегли чертата накрая, парите са подобни като фактология, с тая разлика че при кредита се пести време( което пак е пари, но не е включено в сметката директно), разправии с нотариуси, КАТ, застрахователи пак. А и автомобила е собственост на ползвателя му от ден 0. Което предполага да се разправям с него както пожелая.
Има много продукти и много хора , няма правилно или грешно, всеки си ги гледа от неговото, ама кредита е по-добре в повечето случаи за частно лице и частна кола, а не на фирма ;) .
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”