Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Привет, имам въпрос относно смяна на ламбда сонда. Колата е бензинова ок3, 1.4, 2014г. Бях в ЕТ за съвсем друго нещо, но на диагностика излязла следната грешка:
P2196 O2 Sensor Signal Stuck Rich (Bank 1 Sensor 1)
Та оттам ми казаха директно да сменям ламбда сондата преди катализатора.
В момента обаче автомобилът няма никакви симптоми - не свети чек лампа, не пуши, работи нормално, не забелязвам и проблем с разхода.
Преди години имах същата грешка на друга кола, съответно пушеци, висок разход и т.н.
Щом
"няма никакви симптоми - не свети чек лампа, не пуши, работи нормално, не забелязвам и проблем с разхода"
аз бих я карал така.
От опит знам, че това, което казва "компитюра" не е на 100% вярно.
Един път ходих в ЕТ за проблем с фабричната аларма и им показа дефектен обемен датчик. Оказа се, че е съвсем друго, но ми оставиха мръсни пръсти по тавана, де.
Въпросът е не толкова да си карам така или не, а по-скоро дали има смисъл да се търси проблем някъде другаде по горивната система. Също така нормално ли е при такава грешка да не ми свети чек лампата?
Кабелите на подгревните свещи са пред разпад, знам че е слабо място и прегарят с времето.
Та ми попадна обява от олх за ръчно правени кабели. Моля за мнение дали е добър вариант.
ОЕМ последно бяха 160лв - 180лв, като проверявах, тука човека за 20лв ги прави.
Та как ви се струва, дали са надеждни.