Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

Сега цъкнах на калкулатора на ОББ за финансов лизинг с първоначална вноска 20% при цена 62 000 оскъпяването за 48 месеца е 5.42
От всеки дефект-ефект
Emo87

Шкода Новак

Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Emo87 »

Колеги, а какво печеля и губя, ако не се доверя на ЕТ лизинга, а просто си изтегля кредит от някоя банка и си доплатя новия автомобил?
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от donci »

Emo87,

Зависи, може и да е по-изгодно кредит от банка.
Ради

Škoda Фен

Гараж: В очакване

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ради »

Emo87 написа: 21.01.2022, 21:34:13 Колеги, а какво печеля и губя, ако не се доверя на ЕТ лизинга, а просто си изтегля кредит от някоя банка и си доплатя новия автомобил?
Има и още една гледна точка... ако може така да се кажа...
Какво ще правиш с колата след като изтече лизинга, ще оставиш колата или ще я смениш с нова... Ако ще е с нова, пак от ЕТ, много по-лесно се продава ако колата е собственост на ЕТ, особено в случаите ако си физическо лице, тъй като напоследък доста купувачи изискват издаване на фактура, особено в случаите когато колата на 4-5 години. Говоря от личен опит.
Всичко е въпрос на сметки, но мисли и гледай за всичко и то много внимателно... някой колеги казват, че ЕТ качва много с КАСКОТО в Алианц, но аз никога не съм имал проблеми с щети. Други мой познати спестили от КАСКО се оплакват от скрити клаузи, доплащане на ремонти, пращане в доверен сервиз вместо в официален...
Emo87

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Emo87 »

Ради,

колата ще я взимам с цел дългосрочен семеен автомобил.
Идеята ми е 50% самоучастие, а др. половина на лизинг или кредит от банка.
Няма ли начин как да си направя ориентировъчно сметката кое да избера (за първи път ще закупувам нов автомобил)...
Konstantin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Konstantin »

Към ЕТ лизинга за две години е без лихва, а за по-дългосрочните се доближават до лихвите на банките.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от donci »

Emo87 написа: 22.01.2022, 22:13:32 Няма ли начин как да си направя ориентировъчно сметката кое да избера
Има, разбери какви са ти условията и схемите на лизинг, а после виж в сайтовете на банките за ориентировъчни оферти - има калкулатори.
Ако искаш в понеделник ми пиши на лично да видим за някаква оферта за кредит.
Emo87

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Emo87 »

Konstantin, donci

Благодаря Ви.
Знам за 2г. безлихвен.
audiman ми изпрати примерни лизингови планове (в зависимост от първоначалната вноска при зададена цена на автомобила).
Моята конфигурация тепърва ще я правя и точна цена нямам все още (става въпрос за комби, 1.5 tsi, 150hp, ръчка), но ориентировъчно като гледам към 50к отиват нещата както при него, т.е. около 25к самоучастие.
Просто чувам мнения, че ЕТ "те цакат с по-скъпа гражданска и автокаско".
Отделно ако е кредит от банка не е необходимо да я обслужвам всяка година в ЕТ, или за да и тече гаранцията се бъркам?
Също така такса разглеждане на лизинг мога да си спестя.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от istoyanov »

Колега, ако ми позволиш едно мнение. Ако сега се чудиш, как да спестиш - 50/100/200лв за покупката и използването на чисто нов автомобил със семейно предназначение, то по-добре обмисли покупката.
А иначе аз бих постъпил така - направи си конфигурацията, поискай оферта на място и разбери всичко ли може да бъде включено или ще има условности и има екстри, които може да отпаднат (за да си наясно от сега и да не си разочарован). След това поискай оферта и от банката, с която работиш, провери си каско и гражданска и действай. Имай предвид, че при лизинг от ЕТ колата ще бъде тяхна и ще имаш прехвърляне. С банка ще бъде същото, освен ако не е с потребителски, но там лихвите са малко по-високи. Просто ти трябват оферти. Може да си чудесен клиент на банката си и да те застрелят с уникална оферта :)
Относно обслужването - доста съм слушал и всеки твърди, че няма гаранция на автомобил, в коята ясно да е написано условието за обслужване само при представителство на марката. От друга страна за мен е задължително този, който поддържа колата да знае, какво прави. А и тук въпросът с проверка за корозия и други при представителството си остава неизяснен за мен. Еуратек ще могат да ти дадат ориентировъчни цени за обслужване за да добиеш представа.
Пожелавам ти да си поръчаш, получиш и караш с удоволствие новия автомобил!

ПП: миналата година при покупкна на Тойта проверявахме лизинг през обслужващата банка на лицето, което е и частен клиент. Условията не бяха по-добри и остана лизинга на Тойота.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ИзтрЪпнал »

При потребителския кредит , автомобила е собственост на собственика си веднага и не се дължат при прехвърлянето 3% данък както би трябвало при ЕТ лизинг. Тази тема с лизинг срещу потребителски кредит е обсъждана във форума с детайли, има я информацията ;)

ПС С търсачката лесно се намират темите
Последно промяна от ИзтрЪпнал на 23.01.2022, 10:33:24, променено общо 1 път.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от blindbard »

Emo87 написа: 23.01.2022, 06:29:58 Отделно ако е кредит от банка не е необходимо да я обслужвам всяка година в ЕТ, или за да и тече гаранцията се бъркам?
Независимо лизинг или банков кредит - ако искаш да има 5 г. гаранция се обслужва само при ЕТ. Дали всяка година - преценяваш сам, сервизните интервали за масло и филтри, заложени от производителя, стартират от 30к. км. или 2 години. Ако колата ще се ползва дългосрочно, аз не бих се съобразявал с тях и щях да сменям /както и правя/ на 1 г. или 10к. км., но единствено и само при ЕТ.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kolyo b8 »

Тук https://sale.peugeot.bg/calculator/#2 са дали три лизингови калкулатора на едно място (Райфайзен, Интерлийз и ДСК). Могат да се разиграят всякакви схеми, като аванс, остатъчна стойност и срок на лизинга. Максимално близки са до реална оферта, която би била мааалко по-ниска от калкулатора. За потребителския кредит - не съм убеден, че лихвата е по-добра от лизинга, но затова и потребителските се отпускат по-лесно.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

istoyanov написа: 23.01.2022, 08:34:52 Относно обслужването - доста съм слушал и всеки твърди, че няма гаранция на автомобил, в коята ясно да е написано условието за обслужване само при представителство на марката.
В моя договор - който, разбира се, може да е различен от други договори - изрично са написали ЕТ:
8. Оторизиран автосервиз: “Еуратек Ауто ”ООД
8.1. Задължителните периодични технически прегледи се извършват единствено в одобрен от Наемодателя, респ. от застрахователя, сервизен център.
Ясно са си го казали хората :) Ако някой не иска да обслужва нов автомобил там - трябва да си го каже преди да подпише, и да се разбере за друг вараинт.
Изображение
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

Два сценария, на лизинг през банка и с потребителски кредит при цена 60000 и налични 12 .Но при лизинг колата дефакто става твоя след като я изплатиш има и задължително пълно автокаско ,ако си потребителски кредит си е твоя и вече решението за каското е лично .

При лизинга през банка оскъпяването е 3900 приблизително ,при потребителски кредит 6300
От всеки дефект-ефект
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Не е зле да проучите и какви са условията за предсрочно излизане от лизинга... Че не се знае - знае ли се.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”