ViliVan7,
Виж това, трябва да помогне.
Изгорял мигач на страничното огледало Октавия 2!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @ViliVan7 - Внимавай, че при ниски температури може пластмасата да стане лесно чуплива.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Видеото, което са ти дали по-горе, не е за O2 FL, а е за оригиналната О2. При О2 FL огледалата са различни и съответно свалянето на мигача ще е малко по-различно. Ето ти видео за О2 FL:ViliVan7 написа: 12.01.2022, 16:03:15 Имам Октавия FL комби от 2010 година на която искам да направя малко промени като започвам от осветлението на фарове, стопове, габарити и т. н., но стигнах до вградения мигач и съм в задънена улица.....как се стига до него, притеснява ме да не счупя пластмасата на огледалото от толкова напъване! Има ли някакви клипове или снимки които да ме насочат каква е последователността на смъкване и достигането до този мигач!
Иначе аз съм правил тази операция с оригинална O2 и мога да ти кажа някои неща, които липсват във видеата в YouTube. Стъпките са както следва:
1) Първата стъпка е сваляне на стъклото - Стъклото е щракнато на щипка върху една кръгла основа, която се движи от моторчетата. Стъклото се сваля чрез подпъхване на нещо отзад и издърпване на стъклото напред, аз използвах за целта една ламаринка, изкривена на 90 градуса, която използвах като лост, който подпъхнах отдолу под стъклото и дърпах напред.
2) След сваляне на стъклото вече има достъп до въпросната кръгла основа, върху която е монтирано стъклото. Тази основа има два дълги тънки винта, които трябва да се развият, за да се отдели кръглата основа;
3) След отделяне на кръглата основа, върху която беше монтирано стъклото, отдолу вече ще се видят и ще се осигури достъп до 2 видии, които държат пластмасовия капак на огледалото. Тази стъпка е тънкият момент (че трябва да се осигури достъп до тези видии и те да се развият), който обикновено липсва в публикуваните видеа, поради което хората напъват капачките както по видеата и счупват въпросните легла на видиите, понеже не са развили видиите от захващането им към корпуса на огледалото;
4) Оттам нататък (след като си свалил пластмасовия капак) вече ще имаш пряк достъп до мигача и негово закрепване.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
И към доброто описание само добавям ,да се внимава с тези винтове ,че често са оксидирали ,чупят се и отчупената им част остава навита вътре.За целтта просто напръскайте с wd40 или подобно и оставете за няколко минути преди да ги развиете
Dieselgate Team member
-
ViliVan7