Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
IvayloE

Шкода Новак

Гараж: ...

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от IvayloE »

igeorgiev82 написа: Аз друго да питам поръчващите:Толкова ли ви е необходима таз кола сега в тея смутни времена на автомобилостроенето,че да сте готови да чакате по 1 година и то с "неможещи" за поръчване екстри,които искате[smilie=pardon.gif] Поне да дават добри отстъпки,ми те цените пак космос и....."не може тва да го поръчаш"
Аз също поръчах моя Карок средата на декември въпреки "смутните времена". Сегашната ми кола е вече 20+ и и е време за за пенсия вече. А с чаканото второ дете ми трябва и багажник, в който жената по лесно да нарежда когато мен ме няма/тъй като отсъствам често/. За цените, специално за Карок, не мисля че са чак толкова високи в момента защото цената на която поръчах излезе с 2-3к лева повече от последната конфигурация която правих преди да излезе фейса. Но пък има доста добавени екстри. Единствено съжалявам малко за Blind spot-a и Varioflex седалките които ги няма вече, но ще ги преживея. Единствено чакането е малко неприятно, но засега е определена за 13 седмица, което на фона на сроковете на колегите е меко казано прекрасно.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от baijoro »

BradurS

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от BradurS »

И аз поръчах с най-голямо вълнение първия си нов автомобил, поради новата екстра от работодателя като бюджет за допълнителна придобивка. Но честно да си призная, ако не беше това, може би щях да се насоча за върнат от лизинг автомобил.
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

Аз поръчах РС-ка бензин началото на октомври, с кантон, камера, ел багажник, регулируемо окачване, отопление отзад, дистроник и мъртва точка, днес дилъра ми се обади че вчера е произведена и до 2-3 седмици ще е тук. По договор срока беше 180 работни дни…
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

igeorgiev82 написа: 11.01.2022, 22:56:51 Аз друго да питам поръчващите:Толкова ли ви е необходима таз кола сега в тея смутни времена на автомобилостроенето,че да сте готови да чакате по 1 година и то с "неможещи" за поръчване екстри,които искате[smilie=pardon.gif] Поне да дават добри отстъпки,ми те цените пак космос и....."не може тва да го поръчаш"
От моята гледна точка даже малко закъснях с поръчката. Така като гледам цените (не само на колите) само ще растат нагоре. Моята Octavia 1 стана на 17 години и 270000 км. От 1 година преглеждам обявите за Octavia 3 фейслифт комби втора ръка и забелязвам, че и техните цени растат. Освен това читавите, или изчезват веднага, или са много скъпи. Octavia 2 не ми харесва, отделно и те поскъпват. Имам заделена една сума и прецених, че е по-добре да се напъна и да платя 50% от колата и останалите за 2 години на безлихвен лизинг от ЕТ. Така и самото оскъпяван ще е най-малко. А дали ще почакам 6, 9 месеца не е проблем, имам си кола.
Изображение
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от v0rt3x »

Zhivkov00 написа: 12.01.2022, 21:02:20 Аз поръчах РС-ка бензин началото на октомври, с кантон, камера, ел багажник, регулируемо окачване, отопление отзад, дистроник и мъртва точка, днес дилъра ми се обади че вчера е произведена и до 2-3 седмици ще е тук. По договор срока беше 180 работни дни…
Ти си хванал наистина яката промоция, честито!

Аз поръчах седан Edition 1,5 TSI m-HEV 110 kW, автомат на 31 дек. 2021. Все още не са ми давали дата за производство.
Поръчах я с адаптивен круиз контрол, сляпа зона и още няколко други екстри.

Няколко дни след като я поръчах видях, че blind spot-a вече не се предлага. Много се надявам да не получа обаждане от ЕТ и да ми кажат, че и при мен отпада ама да видим.

Най-много ме е яд за камерата. Наистина е смешно кола 2022 и то високо оборудване да няма такава екста. И по-тъпото е, че дори не може на по-късен етап да се добави...
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

v0rt3x написа: 14.01.2022, 15:00:30 Най-много ме е яд за камерата. Наистина е смешно кола 2022 и то високо оборудване да няма такава екста. И по-тъпото е, че дори не може на по-късен етап да се добави...
На мен дилъра началото на декември ми каза, че имат проблеми с доставката на камери и може да се наложи да отпадне, но в крайна сметка отървах кожата… тогава с него се бяхме заговорили точно за слагането на камера афтърмаркет, каза че зависело от самара кола, на някои можело, на други не. Колко истина има в това вече не знам. Иначе като поръчвах се готвех за доставка евентуално април/май, то пък взе че стана чудо
vganchev

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от vganchev »

v0rt3x написа: 14.01.2022, 15:00:30 Аз поръчах седан Edition 1,5 TSI m-HEV 110 kW, автомат на 31 дек. 2021. Все още не са ми давали дата за производство.
Моята поръчка е от юни и все още не са ми дали дата на производство, така че вероятно това е "нормално" 😄
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

audiman написа: 02.01.2022, 11:33:04 Пръскачки на фаровете и датчик за нивото на течността;
Аз много исках да сложа, но като я конфигурирахме в ЕТ ме отказаха - много течност хабило. В последствие разбрах, че това би сменило и резервоара от 2 на 5 литра (по памет). Сега като се разхождам по улицита и виждам колко други коли имат пръскачки ме е яд... Ама айде, да останат нови екстри и за следващата кола след 4 години.
Цецо75 написа: 03.01.2022, 20:53:26 То въпроса е какво включва защитата. Защото ако са само подсилени кори и стандартно окачване ще е ОК с 18ки. Ама ако е с одървено окачване (което предполагам) и 18ки, вече ще стане чудничко...
Отново нещо, за което ме разубедиха от ЕТ. Исках да сложа корите, но ми обясниха, че това променя окачването и ще вози по-твърдо. След години френски коли тя вече ми се видя твърда на тест драйва и се отказах. В интерес на истината не съм на 20 и вече не катерим планини с приятелите, за градско предполагам е все тая със или без кори.
blindbard написа: 08.01.2022, 08:22:56 2. Хромираните капачки ги имат и китайците, със същото качество са, а цената им е доста по-приятна.
Сториха ми се излишни и не поръчах, а имам хром елементи и декоративни прагове. Имам въпрос: ако си поръчам от сайт за части лесно ли ще мога да ги монтирам сам? Един вид, "нахлузват" ли се просто или има вариант да направя някакъв гаф.
Изображение
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от blindbard »

Eager написа: 15.01.2022, 18:23:48 лесно ли ще мога да ги монтирам сам? Един вид, "нахлузват" ли се просто или има вариант да направя някакъв гаф.
Работа за 5 мин. Махаш преди това пластмасовите капачки и в обратния ред слагаш хромираните.
1. За педала на газта е "нахлузване" отгоре на долу.
2. За съединителя и спирачката се подхожда странично. Има един издатък, който трябва да влезе в отвора на самия педал.
3. Фуутрест не съм монтирал.
Тук може да видиш структурата и задната част на капачките - еднаква е за пластмасовите и за хромираните:
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... mainSearch
Успех!
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
5rar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от 5rar »

Eager написа: 15.01.2022, 18:23:48 Имам въпрос: ако си поръчам от сайт за части лесно ли ще мога да ги монтирам сам?
Тубата е пълна с "инструкции" за монтиране от 3 до 30мин. Въобще не е сложно, но е пипкаво, ако си по-едър [smilie=sarcastic.gif]
За футрестът има 2 варианта: С разглобяване или повдигане с леко огъване на страничната кора.
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Ако някой има интерес към лизинговите условия на ЕТ, пускам един приблизителен калкулатор. Аз съм го правил и не е вземан от ЕТ. Ако не е по правилата ще го премахна. https://dox.abv.bg/download?id=4e2d2909 ... за сваляне
Линка е активен до 4 Февруари.
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

Много интересно, благодаря. Искаше ми се да сравня фискалния лизинг с моя оперативен, но не съм имал възможност да го сметна толкова прецизно. Добавих няколко неща, надявам се да не съм правил сериозни грешки.

Основните разлики са няколко - десет пъти по-ниска първоначална вноска, има ограничение за минати километри, различна цена за застраховки/такси/гуми, която при оперативния е фиксирана за 4 години, и разбира се това, че след като изтекат оставам с празни ръце. Цената на моята хубавица беше 68 857 лв., като с отстъпка от 6 700 лв. я закръглиха на 62 100 лв. Моят договор е за четири години, затова като еквивалент разглеждам варианта с най-ниска първоначална вноска и 48 месеца изплащане.

Ето така изглеждат нещата:

Изображение

За целия период ще платя 9 000 лв. по-малко, отколкото бих на ЕТ, и, разбира се, автомобилът не остава за мен. В мобилето виждам 8 обяви за такъв автомобил на 4 години, и средната им цена е 26 408 лв. По този начин изпускам икономическа полза от 17 400 лв. Имайте предвид, че като подписвах договора преди година Октавиите бяха по-евтини, и тогава разликата беше нещо от типа на 14 000 лв.

Е, няма спор, финансовият лизинг е по-изгоден чисто като бизнес сделка. Аз продължавам да съм доволен, защото тези 15 000 лв. първоначална вноска отидоха за много нови мебели, а живи и здрави след 4 години отново ще карам чисто нов автомобил. Също така винаги ми е било много некомфортно да се пазаря, да говоря с непознати и обяви, така че ще ми се смеете, но лично за мен да не се налага да я продавам е голямо предимство. Обаче не споря, че така домакинството ми има не малка сума пропуснати ползи.

Кажете ако съм сгрешил някъде, отново благодаря за файла.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Не може да се сравнява оперативния с финансовия лизинг. Идеята им е различна, затова и парите са различни.

Във БГ малко се мешат нещата, ама ... Оперативен лизинг идеята е да вземеш колата, да я пръснеш от каране и да им в хвърлиш обратно, без да се привързваш към нея и без да вкарваш излишни пари в подръжката и.
Бееееее.....
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

Eager написа: 21.01.2022, 13:05:05 Е, няма спор, финансовият лизинг е по-изгоден чисто като бизнес сделка. Аз продължавам да съм доволен
То затова има различни опции. Теб те устройва този вариант, мен друг, Цецо - трети.
Чест ти прави, че го споделяш това сравнение, рискувайки да бъдеш определян с разни епитети.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”