Номер на двигател на октавия 2 - къде се намира?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
nsavov90

Шкода Новак

Гараж: Octavia 2, DSG, 2.0 TDI-BMM

Мнение от nsavov90 »

В крайна сметка минах през каналите. Нищо не казаха за номера.
bat_ton4o

Шкода Новак

Мнение от bat_ton4o »

Днес в КАТ след като приключи лизинга смених талона на колата-О3 и в новия талон на позиция Р5-пише без номер, докато в стария талон имаше номер на двигател.Вече без номера на двигател ли ги регистрират тия автомобили или не можаха да го намерят?
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

bat_ton4o написа: 05.01.2022, 15:37:28 или не можаха да го намерят?
Е нали в стария го е имало. Как да не го видят? Просто да са го преписали.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Аз имах приключения в КАТ преди 4 години, точно заради номера на мотора.
Купих колата от друг град, в талона пишеше, че номера на мотора не се чете. При регистрацията в София, чичката на канала ми вика - не мога да прочета номера на мотора, много е мръсно там. Аз го питам какво пише в стария талон издаден от КАТ при предната регистрация - той ми вика: "не се чете".

Предлагам му да пише същото и да не губим време, обаче чичката не се съгласи. Прати ме да купувам обезмаслител от някакво специално магазинче отсреща, да почистел, а през това време да ходя в официалното представителство да извадя справка, с какъв мотор е излязла колата от завода.

Стана ми ясно, че иска да изкара някой лев на мой гръб. Помоли ме да преместя колата от канала, докато си набавя документа. И така - след 2ч се връщам аз със бележката от Порше (с малко помощ от приятел) с номера на мотора от завода и чичака без даже да погледне под капака го написа на една бележка и ме прати да си получавам номерата.

На този канал по мое мнение за целия следобед докато аз бях там, минаха 3 коли. На съседния канал колите минаваха на конвейр. Някой не можеха да запалят, след проверката, други нямаха светлини, имаше изгнили и пушещи, но проблем за тях нямаше...

P.S. Добре че не ходих до магазинчето за обезмаслител, че сигурно щях да хвана промоцията - Меглио 1л за 50 лв.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

bat_ton4o написа: 05.01.2022, 15:37:28 Днес в КАТ след като приключи лизинга смених талона на колата-О3 и в новия талон на позиция Р5-пише без номер, докато в стария талон имаше номер на двигател.Вече без номера на двигател ли ги регистрират тия автомобили или не можаха да го намерят?
По време на лизинга с какви номера си бил? Сега с какви си? Ако са от една и съща област и не си сменял табелите, не би трябвало да караш колата в КАТ да я "идентифицират", а просто смяна на талона.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Мен пък лятото без малко да ме пратят до vw да си вадя справка какво евро е BMM-то ми, защото тоя на канал не го намираше на чешкия талон. Въртя сук и добре, че се появи негов колега, чв му го показа, иначе щях и аз да убия сумати време
bat_ton4o

Шкода Новак

Мнение от bat_ton4o »

Регистрационните номера оставих софийски, тях не ги смених, смених само талони. В старите талони си пишеше номер на двигател също го пишеше и в нотариалния договор от който приложих копия-автомобилите са два, и на двата автомобила в новите талони написаха на Р5-без номер. Нито ме питаха нещо нито ме пращаха до ЕТ, а предната седмица пращали познат до Тойота за бележка понеже в талона на стария собственик пишело Р5-без номер.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

Моята също пише НЯМА НОМЕР :) това с номера на ДВГ го има само в нашата държава .Навсякъде по Европата целия двигател се води консуматив може да си го сменяш когато си поискаш без да се занимаваш с бумащини .Номера на рамата е важен ,там в цифричките пише всичко .
От всеки дефект-ефект
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Ивайло Димов написа: 05.01.2022, 20:25:56 това с номера на ДВГ го има само в нашата държава
Не си прав. Поле Р5 си е официално поле в този документ и като текст пише номер на мотора/тип.
Виждал съм известен брой "талони" от различни европейски държави - в някои от тях е въведен целият номер, в други - само три или четири букви (тип на мотора).
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Мнение от Ивайло Димов »

Да имат си номера ,но там няма такива драми при регистрация .Да не говорим че някои производители дори не слагат номер на двигател.Двигателя се води резервна част ,замисли се номера ти е на блока ,пука се и го сменяш с друг .....тук ,за да си изряден документално трябва да ходиш да сменяш талони .Пълна безмислица,бюрокращина .
От всеки дефект-ефект
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”