Superb 2 - варианти за модификация на светлините

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

deniz8912, Аха, разбрах, ще пробвам.
Бееееее.....
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Мнение от deniz8912 »

@Цецо75, получи ли се гимнастиката за дневните ?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

deniz8912, А не съм имал време за това. Не ми е зор, като вадя за нещо друго кабелите, ще го пробвам.
Бееееее.....
Radoo

Шкода Новак

Мнение от Radoo »

Здравейте колеги, може ли да ми препоръчате LED светлини за подмяна на оригиналните за Супърб 2010г - дълги (H3), мигачи и халогени? И също някаква идея как се свалят мигача и габарита отпред? Благодаря!
Super B MK2 170

Шкода Новак

Мнение от Super B MK2 170 »

ИзображениеИзображение[*]Здравейте, колеги,
няма да давам съвети, ще споделя опит. Карам Супърб 2012, някъде през 2017 монтирах ксенон на късите - LUXIMA със слим баласти, китайски, но уж от приличните. Невероятно светнаха, прогледнах. 2019 г. ми изгоря BCM модула (body control module), който управлява светлините, централното заключване и може би още нещо. Проблемът се изразяваше в перманентно светене (без да мига) на предния ляв мигач, няма гасене и при изваден ключ и заключен автомобил, единствено с разкачане на клема на акумулатора. Поръчах си нов (8-900 лв. тогава), смениха го и го кодираха за моя автомобил. Продължих да карам с ксенона. Преди месец обаче ми се случи абсолютно също, напълно идентично - BCM се бъгна, изгорял канал за предния ляв мигач, който светна както преди. Цената на нов BCM в Еуратек беше вече 1100 лв. Този път, преди да поръчам отново нов, реших да потърся причините - твърде странно е два пъти едно и също. В чужди форуми попаднах на информация за идентичен проблем, като там безусловно сочеха афтърмаркет ксенона като причина.
Не мога да съм убеден в горното, но за всеки случай свалих ксенона и сложих LED лампи на 6000K с вентилатор и с правилно фокусно разстояние (подходящи за лупи), които си се събраха във фара с монтирани гумени капачки отзад. BCM-а го отремонтира един страхотен /коректен и бърз/ пич от Младост за сумата от 150 лв.
Със сигурност LED-а свети много, в пъти повече от халогена, има вариант лампата да се върти в цокъла на рефлектора, за постигане/настройване на лъча. На мокро е маалко по-зле от ксенона, но ако се рециклират фаровете, подменят се рефлекторите и се сложи лед на 4000К, ще стане “чудо”.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”