Scout 2,0 TDI 140hp силен удар при преминаване през неравност
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
flipshot
Наскоро се сдобих с един Скаут 2009та, 2.0 tdi, с ръчни скорости. Като цяло колата е в доста добро състояние, всичко по окачването е сменено с хубави консумативи. Хората които я гледаха, казаха, че е впечатляващо, колко добре подържана е предницата, вози стегнато, нищо не тропа никъде, обаче.. при специфични условия се чува един доста неприятен удар отпред, усеща се и във волана. Чувал съм го при качване на легнал полицай с ниска скорост, на ниска предавка, чувал съм го, като се качвам с лява гума, с дясна, чувал съм го веднъж и с висока скорост при преминаване през неравност на асфалта с пропадане с ръб.. Като цяло се чува изключително рядко и дори като се качим в колата да я покараме, не мога да го възпроизведа. Звукът е еднократен силен и плашещ удар. По черни пътища го чух само веднъж. Гледаха отпред, на вид няма нищо по ходовата част, което да има смисъл да се сменя просто за експеримента защото всичко е топ. Подържана е в Трансексперт преди да дойде при мен есента. Знам, че е тъпо да се диагностицира по описание, но все пак някой да се е сблъсквал с подобен удар, преди да започна да търся под вола теле?
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
Огледайте добре всички тампони по окачването плюс тези на амортисьорите.
-
dalgia
- Гараж: Шкода Октавия3 2014 1,6 105 ps.
Подобен удар имаше при мен на vwTouran.Оказа се лагер на предно колело.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
А в Трансексперт, какво мислят по въпроса? Славят се като добро диагностици и имат капацитет да се справят с всичко по тази кола. Аз бих я дал на Евгени, поне за мнение. Успех!
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
При мен так отчетливо тропаше, даже по едно време имах чувството че ей сега ще се изсипе предницата на парчета. Първо бях набедил рейката, свалях я няколко пъти, беше маалко разхлабена, но не толкова че да е причината за якото тропане, притегнах единия притискателен болт и вече не мърдаше, но пък волана стана една идея маалко по тежък.
Оказа се незатегнат болт на предния мост, разхлабен на 5-10 мм, при проверка на място и на подемник не се виждаше нищо ппдозрително защото останалите болтове прибираха плътно моста, но при усукване по неразбости и лежащи полицаи и усещането беше като все едно ще изпаднат една торба чарколяци. Болта беше на високо към шасито. Това го установих при поредното сваляне на рейката, защото все тя беше набеждавана и накрая купих нова и тогава свалих всичко долу и тогава се видя реалния проблем.
Оказа се незатегнат болт на предния мост, разхлабен на 5-10 мм, при проверка на място и на подемник не се виждаше нищо ппдозрително защото останалите болтове прибираха плътно моста, но при усукване по неразбости и лежащи полицаи и усещането беше като все едно ще изпаднат една торба чарколяци. Болта беше на високо към шасито. Това го установих при поредното сваляне на рейката, защото все тя беше набеждавана и накрая купих нова и тогава свалих всичко долу и тогава се видя реалния проблем.
Günter Stg 1