Бихте ли споделили, какво трябва да е маслото за ръчна скоростна кутия, за доливане иде реч, тъй като имам усещането, че не е баш пълна, колкото трябва.
Двигателя е с код: BLS
Ами нямам представа дали е сменяно. От скоро имам това МПС, и някак си ми се струва, че има лисна на нужното количество,PSG написа: 13.10.2021, 16:51:33 Ако маслото не е сменяно никога, не доливай, а го смени изцяло! Не е кой знае каква инвестиция, а ще направиш само добро за кутията.

Аз пък сменям на 60,000км., независимо от марката на автомобила или пробега. За момента съм нямал (да чукна на дърво) никакви проблеми със скоростна кутия на какъвто и да е мой автомобил.ЦецоNOL написа: 13.10.2021, 17:27:24 Аз съм имал доста коли ръчка и по над 400м км не съм пипал маслото.
Като цяло, който и да ме е питал - не препоръчвам смяна на ръчна кутия на масло, защото вероятност са има проблем - то той веднага ще се обостри със смяната с ново масло.
Ами това бе и първото нещо което мина през умът ми, и поради тази причинна създадох тази тема.zar написа: 13.10.2021, 18:04:50 m65, Колега ,така като чета ,според мен е най-добре да си смениш маслото с ново
И то ОЕМzar написа: 13.10.2021, 18:04:50 m65, Колега ,така като чета ,според мен е най-добре да си смениш маслото с ново![]()