Ако е за кеф(ресторанта)си плащаш,като всичко друго за кеф.
На ресторант ходиш за кеф,в сервиза ходиш щото имаш нужда от помощ.
Двете неща няма как да се сравнят[smilie=pardon.gif]
Извинявай, ама примерът ти не е адекватен. В ресторант не отиваш, за да си купиш само услугата "приготвяне на салата", а отиваш с ясното съзнание за "приготвяне на салата с техни суровини + сервиране + консумиране". Докато в сервиза отиваш основно за услугата "диагностика + ремонт", а не за "диагностика + закупуване + ремонт". Закупуването няма общо, сервизът не е магазин. Ако сервизът иска да е и магазин, нека предлага части, но всеки е свободен да си преценява дали за закупи от тях.The Hooligan написа: 31.08.2021, 18:56:11 Аз мога ли да си набера домати, краставици, чушка и лук от градината и да ида в ресторанта да ми направят една шопска салата? Сирене ше взема от комшията.
Не знам за какво говориш, но тук не става дума за паркове а за бизнеси, които има много по-голям актив от един фургон и 3 пейки.shpeki написа: 31.08.2021, 19:56:47 Тук няма но примерно в Мюнхен има Биър гартен където си носиш храната и си купуваш само бирата. Обикновенно са паркове. В България всички са много алчни за такива неща.
optimax, мистър Smoke досега не е бъркал части :) Ако мистър Smoke сбърка части, с удоволствие ще си плати за заетия ресурс, това е част от удоволствието му да се занимава с колата си :)optimax написа: 31.08.2021, 20:20:26 ако си носиш часта в сервиза и колата ти е качена на подемника но си объркал часта ще платиш ли екстра за времето?
Верно е, от известно време съм изплискал легена..
И как реши, че сервиза не е магазин когато продават части? Това че ти не искаш да си ги купиш от там е друг въпрос!smoke написа: 31.08.2021, 20:13:10 Извинявай, ама примерът ти не е адекватен. В ресторант не отиваш, за да си купиш само услугата "приготвяне на салата", а отиваш с ясното съзнание за "приготвяне на салата с техни суровини + сервиране + консумиране". Докато в сервиза отиваш основно за услугата "диагностика + ремонт", а не за "диагностика + закупуване + ремонт". Закупуването няма общо, сервизът не е магазин.
Демек - съединител+монтаж+карането си е от тебsmoke написа: 31.08.2021, 20:13:10 "приготвяне на салата с техни суровини + сервиране + консумиране"
Разбира се, че сменяме каквото донесе клиента, даже нови не ми се продават вече! Да си ги купуват от сайтовете, за мен е по-лесно.optimax написа: 31.08.2021, 20:20:26 А @The Hooligan, при теб сменяш гуми купени само от теб или кой с квито дойде?
Що? Аз мога да ям в къщи и мога да ям навън. Също така, мога да си сменя каре в сервиза или пред блока..igeorgiev82 написа: 31.08.2021, 20:11:10 Като си имаш всичко,що ще ходиш на ресторант?Колата като е здрава носиш ли части ей тъй да ги сменя,за някой лев да вземе
Ако е за кеф(ресторанта)си плащаш,като всичко друго за кеф.
На ресторант ходиш за кеф,в сервиза ходиш щото имаш нужда от помощ.
Двете неща няма как да се сравнят[smilie=pardon.gif]
Тука за канарчета ни хвана нещоsmoke написа: 31.08.2021, 20:16:01 Давам пример - когато се износи скоростната ми кутия, алтернативите бяха да си купя нова за 9000 лв или да си купя втора употреба за 500-800 лв. Аз си купих втора употреба за 500 лв и отидох в сервиза, където я монтираха.
Сериозно ли?
Е да де и аз това питам? Ти си намерил твоя сервиз, дето ти пасва на изискванията, какъв ти е проблема?smoke написа: 31.08.2021, 20:16:01 Монтираха я, аз си нося риска, ако главата се спука. Какъв е проблема? Те (сервизът) си вземат съвсем адекватна цена за смяната, която покрива техните разходи + печалба. Защо трябва да им дам още няколкостотин лева отгоре?
Драма няма,ма я виж как живнА форума