Смяна на турбина К03 с К03 s на Октавия MK1 20 V Turbo
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- leather_rebel
- Гараж: Шкода Октавия I, комби
- Обратна връзка:
Откакто започнах да карам моята Октавия, произведена някъде края на 99 г., турбината си беше за смяна и така 2 години влачене, докато най-накрая маслото изчезваше вече със скоростта на светлината. Така се запознах и с бат Сами, отидох до Варна, оставих му моята красавица. Старата турбина беше толкова клеясала, че е паднало доста рязане, малко допълнителни турбо пътища и поставяне на новата К03s. Благодаря му за прекрасната работа, която е свършил. Бат Сами ми нахвърли и някои много полезни съвети какво още да добавя, за да оптимизирам полезността от новата турбина. Смених blow off клапана с performance такъв, метален(на пластмасов като оригиналните), оригинален филтър K & N, посъветва ме също за генерацията и ме насочи където е нужно, спирачките са реално намалячки в момента и ми предостави практични съвети как да коригирам това възможно най-бързо, евентуално да сменя бензиновите дюзи с такива от RS и т.н.
Колата върви страхотно сега, остана само да и сменя генерацията, че отдавна е трябвало да се направи и това.
Поръчал съм 2 гърнета на Magnaflow и все още ги чакам да пристигнат, за да ги монтирам.
Не исках друга по-голяма турбина, за да запазя максимален брой от стоковите елементи. Предвиждам да монтирам водороден инжекцион в най-скоро време, затова не исках мощност по-голяма от 210-230 к.с. на конвенционално гориво, за да не прескачам бариерата от 300 к.с. след монтирането на водородния инжекцион.
Колата върви страхотно сега, остана само да и сменя генерацията, че отдавна е трябвало да се направи и това.
Поръчал съм 2 гърнета на Magnaflow и все още ги чакам да пристигнат, за да ги монтирам.
Не исках друга по-голяма турбина, за да запазя максимален брой от стоковите елементи. Предвиждам да монтирам водороден инжекцион в най-скоро време, затова не исках мощност по-голяма от 210-230 к.с. на конвенционално гориво, за да не прескачам бариерата от 300 к.с. след монтирането на водородния инжекцион.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Keep calm...and drive faster!
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Здравей колега,
Добре дошъл и поздравления за автомобила и бъдещите планове.
Тук във форума можеш да погледнеш темата на колегата masterOne в Octavia I.
Много полезни неща можеш да извлечеш от нея.
И да питам.
Водороден инжекцион?
Имаш сигурно предвид- МЕТАНОЛОВА ИНЖЕКЦИЯ?
Добре дошъл и поздравления за автомобила и бъдещите планове.
Тук във форума можеш да погледнеш темата на колегата masterOne в Octavia I.
Много полезни неща можеш да извлечеш от нея.
И да питам.
Водороден инжекцион?
Имаш сигурно предвид- МЕТАНОЛОВА ИНЖЕКЦИЯ?

- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
И мен ме заинтригува водорода 
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз почвам да се притеснявам. За събора ще трябва наблюдаващ екип от НАСА и Росатом. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Пич не искам да ти развалям ентусиазма ама с тоя водород нищо няма да направиш , хората казват че при нормално каране имаш 15% икономия / според мен на газ ще е много по икономично/ и около 10-12% повишение на мощността ... Не че водорода не става , ама ти трябва цяла лаборатория на колела за да произвеждаш нужното количество .
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Екипи на Гражданска защита ,Пожарна и Бърза помощdimitrovdimi написа:Аз почвам да се притеснявам. За събора ще трябва наблюдаващ екип от НАСА и Росатом.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Това да няма общо с Брауновия газ
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Здравй колега. Интересно ще е за всички да споделяш развитието на проекта. Ако мога да ти помогна със съвет или инфо, разгледай проекта ми viewtopic.php?f=45&t=123
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- leather_rebel
- Обратна връзка:
Много подобрения съм направил по колата. Ще присъствам на събора в края на седмицата, ще имаме възможност да се запознаем и да споделим идеи. За мен основното не е само performence-a на колата, но също и прекрасен интериор, добра озвучителна система и т.н.
По ходовата част съм сменил единствено джантите, поставил съм 17'' на DOTZ HANZO с гуми 225/45.
Слабото звено са спирачките за момента. Купих апарати от Ауди ТТ 225 к.с. и следващия месец ще ги монтирам 312 мм дискове отпред, 256 мм отзад.
Екстериорът е доста променен и колата е сериозно понапудрена отвън.
Интериорът е най-силната част - изцяло алкантара и естествена кожа, в жълто - черна разцветка.
По двигателя съм сменил единствено турбината. Най-важното за мен е монтирането на водороден инжекцион. Системата разполага с един стоков генератор, като има възможност да се добавя отделен генератор за всеки цилиндър. Системата произвежда 60 % водород и 40 % вода на пара. Всеки генератор произвежда 2.5 литра обем водород на минута, използвайки едва 1.5 А ток. Системата е с един генератор + 4 генератора за всеки цилиндър, получават се общо 5. С други думи двигателя ще получава 12.5 литра водород + вода на пара всяка минута в допълнение на конвенционалното гориво. Използва се принципа на Вентури в тази система за функционирането и, а не електролиза за разграждане на водата до водород и кислород.
Колегата по-горе А4tech се е изказал негативно за подобна идея, но това е разбираемо, защото не е запознат със системата, която желая.
Когато я монтирам, ще споделя и впечатленията си от нея.
По ходовата част съм сменил единствено джантите, поставил съм 17'' на DOTZ HANZO с гуми 225/45.
Слабото звено са спирачките за момента. Купих апарати от Ауди ТТ 225 к.с. и следващия месец ще ги монтирам 312 мм дискове отпред, 256 мм отзад.
Екстериорът е доста променен и колата е сериозно понапудрена отвън.
Интериорът е най-силната част - изцяло алкантара и естествена кожа, в жълто - черна разцветка.
По двигателя съм сменил единствено турбината. Най-важното за мен е монтирането на водороден инжекцион. Системата разполага с един стоков генератор, като има възможност да се добавя отделен генератор за всеки цилиндър. Системата произвежда 60 % водород и 40 % вода на пара. Всеки генератор произвежда 2.5 литра обем водород на минута, използвайки едва 1.5 А ток. Системата е с един генератор + 4 генератора за всеки цилиндър, получават се общо 5. С други думи двигателя ще получава 12.5 литра водород + вода на пара всяка минута в допълнение на конвенционалното гориво. Използва се принципа на Вентури в тази система за функционирането и, а не електролиза за разграждане на водата до водород и кислород.
Колегата по-горе А4tech се е изказал негативно за подобна идея, но това е разбираемо, защото не е запознат със системата, която желая.
Когато я монтирам, ще споделя и впечатленията си от нея.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Браво,поздравления,ще я разгледам с интерес тая Октавийка в края на седмицата!
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Страхотно!leather_rebel написа:Много подобрения съм направил по колата. Ще присъствам на събора в края на седмицата, ще имаме възможност да се запознаем и да споделим идеи.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Браво,ето нещо интересно което може да се прочете напоследък тука.
Ще следя темата с интерес.
Поздрави!
Ще следя темата с интерес.
Поздрави!
- fulcrum
- Гараж: VW 2 GT 1990
Skoda 130
Tatra 813
Давай смело с Брауновия газ , става и с класическа електролиза , само да го подадеш
на точното място за конкретната горивна система .
Обаче си направи един лабораторен генератор за калибровка с новото гориво , подобен
на този , тука все още недовършен на идеен ескиз:
на точното място за конкретната горивна система .
Обаче си направи един лабораторен генератор за калибровка с новото гориво , подобен
на този , тука все още недовършен на идеен ескиз:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- leather_rebel
- Обратна връзка:
Целта е колата да е максимално комфортна, удобна за дълъг път и същевременно мощна. При положение, че изминавам по около 1000 км всеки уикенд, конвенционалните горива не представляват интерес за мен.
Използвах една българска система за Браунов газ, но те са доста неефективни. Затова я демонтирах след година и половина използване. Електролизата е най-неефективния начин за разцепване на водата до водород и кислород. В края на 19 век Никола Тесла е имал кола, движещата се изцяло на водород, след това по времето на комунизма нашия Илия Вълков (по-късно преименуван на Юл Браун в Австралия, където е правил разработките си и на когото е кръстен Брауновия газ) са имали автомобил, изцяло движещ се на водород, като разработките и трудовете на тези велики учени са бастисани и покрити по разбираеми причини от хората, които имат ръка върху петрола. Кой ненормалник, който прави ненормално много пари от петрол, ще позволи обикновен потребител на автомобил да изминава 1000 км. за 15 лв, примерно, използвайки евтин ресурс като водорода за гориво? Да не говорим, че водорода премахва въглеродните остатъци, които износват двигателя и реално удължава живота му в пъти. Страничните ефекти, все позитивни, са очевидни - смяна на маслото на 20 000 км или повече, без вредни емисии, елиминиране изцяло на турбо лага ( при моя автомобил, който е с турбо двигател, това е едно от нещата, което ме дразни най-много) и т.н.
Използвах една българска система за Браунов газ, но те са доста неефективни. Затова я демонтирах след година и половина използване. Електролизата е най-неефективния начин за разцепване на водата до водород и кислород. В края на 19 век Никола Тесла е имал кола, движещата се изцяло на водород, след това по времето на комунизма нашия Илия Вълков (по-късно преименуван на Юл Браун в Австралия, където е правил разработките си и на когото е кръстен Брауновия газ) са имали автомобил, изцяло движещ се на водород, като разработките и трудовете на тези велики учени са бастисани и покрити по разбираеми причини от хората, които имат ръка върху петрола. Кой ненормалник, който прави ненормално много пари от петрол, ще позволи обикновен потребител на автомобил да изминава 1000 км. за 15 лв, примерно, използвайки евтин ресурс като водорода за гориво? Да не говорим, че водорода премахва въглеродните остатъци, които износват двигателя и реално удължава живота му в пъти. Страничните ефекти, все позитивни, са очевидни - смяна на маслото на 20 000 км или повече, без вредни емисии, елиминиране изцяло на турбо лага ( при моя автомобил, който е с турбо двигател, това е едно от нещата, което ме дразни най-много) и т.н.
- fulcrum
- Гараж: VW 2 GT 1990
Skoda 130
Tatra 813
И при мен е така , но засега експериментирам с по прости горивни с- ми , нямам възможност за писане на нов фърмуеър.Имай предвид обаче едно:
Става на този етап само за оптимизационна горивна добавка към въглеводородните
горива ( нафта , бензин , метан , пропан - бутан). Иначе си е чисто много калорично
и екологично гориво , но гори със свиване ( имплозия) и за да заработи повече от
едноцилиндров 4 тактов ДВГ 100% на HHO газ , трябва да се обръща конструкцията му.
Давай.![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Става на този етап само за оптимизационна горивна добавка към въглеводородните
горива ( нафта , бензин , метан , пропан - бутан). Иначе си е чисто много калорично
и екологично гориво , но гори със свиване ( имплозия) и за да заработи повече от
едноцилиндров 4 тактов ДВГ 100% на HHO газ , трябва да се обръща конструкцията му.
Давай.
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)