Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Rangel написа: 28.05.2021, 16:15:28
докато си в лизинг, таз кола не е твоя
Напълно съм на ясно и твърде вероятно ще го приключа доста по-бързо от предварително заложеното също като теб
igeorgiev82 написа: 28.05.2021, 16:15:35
Всички обезщетения са в полза на лизингодателя.
Не виждам къде са се оляли ЕТ
Това не е точно така и е изрично уточнено в лизинговия договор. Опира до решение на лизингодателя, да, но то не е подразбиращ се отказ.
С писанието си не желая да обсъждаме точно тази част, а по-скоро да дам светлина върху една таква процедура.
И разбира се да изразя възмощението си от "експертизата" на Еуратек, които по всичко личи биха пребоядисали целия ми калник, за да реализират повече работа може би - не знам как по друг начин да си го обесня, но със сигурност тяхната диагноза НЕ е в полза на клиента. Така се оливат...
Последно промяна от vankissa на 28.05.2021, 16:45:46, променено общо 2 пъти.
vankissa написа: 28.05.2021, 16:37:14
лизингодателя, да, но то не е подразбиращ се отказ.
Е как да не е.Все едно да си си дал апартамента си под наем с договор за 5г.и наемателите да направят грандиозен ремонт с избиване на стени,да палят огън на средата на стаята и т.н.т без да те питат,щото разбираш ли,като го ползват могат да правят каквото си искат.
То ако така можеше да се теглят пари по експертна оценка,сигурно половината щети нямаше ползвателите да ги оправят.Като в повечето случаи става въпрос за козметични проблеми.
При мен още на втория месец един камък ми цъфна предното стъкло.Заведох си щета,но не го смених а отидох да ме запълнят пукнатото.
Чак на четвъртата година го смених,щото и доста точки се посъбраха.
Човекът по застраховките в ЕТ Дружба преди беше в Надежда и е от много време там.
Когато съм ходил,винаги си е вършил работата.
Че не е много приказлив,вярно,ама не е затова там.
Аз за 16 години с Шкоди и взаимоотношения с Еуратек и Алианц,проблеми не съм имал.
Даже по-удобно и бързо ми е директно да завеждам щета в офиса им на Театър София.
Колеги имам следният казус. Февруари месец поръчах О4 пакет Едишън. Във февруарската оферта в пакета има описание на нещата, които се надграждат от Стайл. Прикачам и текста.
Казусът е следният. Колата вече е при мен от 20 дни , но преди няколко дни забелязах, че нямам декоративни прагове на вратите. Както виждате в пакета е описано, че тряба да имам на предни и задни врати. Днес ми се обади дилъра от Стара Загора (колата е поръчвана от там) и започна да ми разправя едни вафли, как тези прагове да били валидни само за коли на склад, а моята е била поръчка. От 2021 вече завода не ги слагал и някакви такива тъпотии . В ценовата листа няма нищо подобно обаче. То можеше да се окаже по тази логика, че и матричните фарове да валидни само за коли на склад.
Та понеже съм им набрал и за други неща около самото поръчване искам да ескалирам нещата нагоре и да си търся праговете или парите за тях 100лв са по каталог само предни. Имате ли предложения как да продължа, къде да се оплача на кой да звънна ?
Последно промяна от Mitko на 10.06.2021, 23:20:37, променено общо 1 път.
Метричните фарове са матрични, но иначе ЕТ и шкода са малко смотани и недодялани в това отношение - в офертата за моята кола се споменаваха специални брандирани VRS стелки, които се оказа, че изобщо не съществуват в продуктовата гама
Mitko написа: 10.06.2021, 22:26:18
То можеше да се окаже по тази логика, че и матричните фарове да валидни само за коли на склад.
По принцип сте прав. Но дори и да е тяхна грешка, не знам дали си заслужава горчилката, която ще Ви остане в устата от разправии и ескалиране на проблема нагоре. Все пак става въпрос за малка сума, а и взаимоотношенията Ви с Еуратек не свършват дотук, затова е добре да си останете с добри взаимоотношения.
Hint: По-добре им предложете да Ви дадат за тези пари едни гумени стелки (каквито със сигурност ще ви трябват на зима) и едни задни калобрани (ако не сте фен на мятането на камъни и кал по задните коли). А пък такива лайсни винаги после можете да си поръчате от briskoda.net или някои други такива.
Значи ако се запънеш - минимума който ще постигнеш е да си вземеш парите или да те компенсират с нещо на тази стойност. Щом го има в ценовата листа, това си е документ достатъчен за комисия за защита на потребителите. А проблемите дето ще им организираш ще им струват доста над тия 100 лв. та предполагам ако влезнеш малко по - настойчиво ще се разберете.
Въпросът е принципен. На мен едва ли ще ми се размине ако съм дал подписа си под някой документ , а после обясня, че това ми е подписа от 2020, а 2021 ми е нов почерка.
Преди 3 години имах подобен проблем и ме свързаха с г-н Владимир Христов - шеф на отдел продажби. v.hristov@skoda-auto.bg
Пробвайте да му опишете проблема и вероятно ще откликне.
Мой приятел началото на март поръча Едишън и му бяха казали, че тези прагове отпадат, но в крайна сметка колата дойде и ги има.
Не знам защо се получава такова разминаване
andreev написа: 11.06.2021, 00:11:57
Мой приятел началото на март поръча Едишън и му бяха казали, че тези прагове отпадат, но в крайна сметка колата дойде и ги има.
Не знам защо се получава такова разминаване
Директно утре звъня в такъв случай пак в ЕТ Стара Загора с този довод. Дали мога да получа някакви координати на лично на твоят приятел (Име Град), за да имам стабилна позиция пред ЕТ ?
Колеги @milencv, и @nik0lay, С какво ниво на оборудване са вашите О4ки и имате ли Декоративни прагове на вратите ?
Mitko написа: 11.06.2021, 02:36:42
Дали мога да получа някакви координати на лично на твоят приятел (Име Град), за да имам стабилна позиция пред ЕТ ?
За Бургас става въпрос. Явно не всеки дилър е знаел, че отпадат от това оборудване, защото както споменах тук го бяха предупредили и той не ги очакваше като я поръча …вече как е станало така, че да ги има, не знам