Сервизна програма за Karoq 4х4?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Здравейте колеги,
От ЕТ упорито отказват да ми предоставят информация кое кога се сменя в рамките на 5-те години гаранция, а и след това. Интересува ме да си направя планиране на разходите по автомобила за следващите няколко години и моля за вашата помощ.
До момента от началото на 2019-та откакто го купих нов, на 21-ви месец имаше смяна на масло, маслен, въздушен и филтър за купе (според показател на борд компютър беше само за масло и маслен филтър, но ми казаха, че и другите два ги сменяли заедно с маслото).
Следващата ми инспекция е края на тази година - само разбрах, че при третата година се сменяла спирачната течност. Въпросът ми е какво друго се предвижда за трета година, както и нататък:
Халдекс (4х4) - какво се прави по-точно там и колко струва?
горивен филтър ?
спирачна течност - първоначално на три години и после на всеки 2?
масло и филтър за DSG - разбрах фиксирано на 120'000КМ без значение от изминало време
масло хидравлика (серво) ?
антифриз - на 5 години?
фреон климатроник ?
свещи - 60'000КМ или 4 години?
верига мотор - 240'000КМ?
водна помпа (2бр?) - заедно с веригата?
Още нещо фиксирано ако има...? Дискове и нагладки на око, предполагам едно 60'000км издържат с нормално каране?
Моля ако някой вече е минавал съответните инспекции, нека сподели, понеже не намерих някъде конкретна информация за това и особено за БГ (ЕТ) как стоят нещата.
P.S. Четох някъде из форума, че ако си носиш ти масло, дори и по време на гаранционния период нямало проблеми да ти го сложат него вместо тяхното за което искат 200лв. Ако е така, това масло трябва да е ОК предполагам за 1.5 TSI двигател? Въпросът е от еМаг примерно дали имате впечатления ако сте купували масла дали са ОК в смисъл да не са някакви ментета или със съмнителен произход?
https://www.emag.bg/maslo-za-dvigatel-l ... D4LDVDMBM/
От ЕТ упорито отказват да ми предоставят информация кое кога се сменя в рамките на 5-те години гаранция, а и след това. Интересува ме да си направя планиране на разходите по автомобила за следващите няколко години и моля за вашата помощ.
До момента от началото на 2019-та откакто го купих нов, на 21-ви месец имаше смяна на масло, маслен, въздушен и филтър за купе (според показател на борд компютър беше само за масло и маслен филтър, но ми казаха, че и другите два ги сменяли заедно с маслото).
Следващата ми инспекция е края на тази година - само разбрах, че при третата година се сменяла спирачната течност. Въпросът ми е какво друго се предвижда за трета година, както и нататък:
Халдекс (4х4) - какво се прави по-точно там и колко струва?
горивен филтър ?
спирачна течност - първоначално на три години и после на всеки 2?
масло и филтър за DSG - разбрах фиксирано на 120'000КМ без значение от изминало време
масло хидравлика (серво) ?
антифриз - на 5 години?
фреон климатроник ?
свещи - 60'000КМ или 4 години?
верига мотор - 240'000КМ?
водна помпа (2бр?) - заедно с веригата?
Още нещо фиксирано ако има...? Дискове и нагладки на око, предполагам едно 60'000км издържат с нормално каране?
Моля ако някой вече е минавал съответните инспекции, нека сподели, понеже не намерих някъде конкретна информация за това и особено за БГ (ЕТ) как стоят нещата.
P.S. Четох някъде из форума, че ако си носиш ти масло, дори и по време на гаранционния период нямало проблеми да ти го сложат него вместо тяхното за което искат 200лв. Ако е така, това масло трябва да е ОК предполагам за 1.5 TSI двигател? Въпросът е от еМаг примерно дали имате впечатления ако сте купували масла дали са ОК в смисъл да не са някакви ментета или със съмнителен произход?
https://www.emag.bg/maslo-za-dvigatel-l ... D4LDVDMBM/
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Халдекс - на 30к км масло и чистене на цедка, като второто трябва да го заявиш отделно, може и да не го направят
Горивен филтър - аз го сменям на всяка смяна на масло, може и на две смени да се прави.
Спирачна течност - на 3 години
ДСГ - филтър и масло на 60к км
Серво - не знам
Антифриз - 3 години
Фреон - профилактика през 1-2 години
Свещи - зависи, предполагам 60км е ОК
Верига - и тука не знам но 240к км ми се виждат доста
водна помпа - не знам
Дисковете и накладките ще те изкарат доста повече от 60км, най-много предните накладки да се предадат, но ме съмнява
Нямам карок, това са ми базовите знания. Има по-вещи колеги и те ще се намесят
Горивен филтър - аз го сменям на всяка смяна на масло, може и на две смени да се прави.
Спирачна течност - на 3 години
ДСГ - филтър и масло на 60к км
Серво - не знам
Антифриз - 3 години
Фреон - профилактика през 1-2 години
Свещи - зависи, предполагам 60км е ОК
Верига - и тука не знам но 240к км ми се виждат доста
водна помпа - не знам
Дисковете и накладките ще те изкарат доста повече от 60км, най-много предните накладки да се предадат, но ме съмнява
Нямам карок, това са ми базовите знания. Има по-вещи колеги и те ще се намесят
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
alex_ad
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
tahumbata,
Информацията по горните точки е от дилър на ЕТ.
Не е лошо да погледнеш и тук:
https://karoqs.ru/forum/threads/133/
Няма.
Да,но е желателно през 3 години.
Препоръчителна е проверка на 3 години.
Да.
1.5 TSI e с ремък. Първа смяна на 5 години или 120 000 км., което настъпи първо. На 5-та година задължително се извършва визуален преглед.
При подмяна на ангренажния комплект, т. е. 5г./120 к. км.
Информацията по горните точки е от дилър на ЕТ.
Аз опитах в ЕТ-Варна и ЕТ-Г.Оряховица с масло, което мислех да купя от @ЦецоNOL (Ravenol 5w-30 504.00/507.00), но не се съгласиха.tahumbata написа: 04.06.2021, 10:31:55 ако си носиш ти масло, дори и по време на гаранционния период нямало проблеми да ти го сложат
Не е лошо да погледнеш и тук:
https://karoqs.ru/forum/threads/133/
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
@blindbard, в София Дружба последните 2 пъти смених точно с Ravenol от Цецо. Последният път беше преди 3 месеца.
- redalex
- Гараж: i3
Подозирам, че са му отказали, защото не е 0-20. На мен също ми отказаха поради тази причина.
Дървени глави са малко, ама какво да правиш...условия
Дървени глави са малко, ама какво да правиш...условия
- blindbard
- Обратна връзка:
И въпреки това наляха Castrol 5w-30 LL 504.00/507.00. VAG и Scoda го препоръчвали за нашите географски ширини.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Благодаря за точната и бърза информация!
Интересно ми е това за горвиния филтър как го няма - няма изобщо такъв или няма нужда от смяна? На по-старите коли поне всичките имаха, нещо ново ли е това, че е отпаднала нуждата от такъв?
Относно веригата или ремъка, май верно е ремък, но пък като чета за този мотор, има много различни мнения и посочени интервали, ето няколко сайта:
https://second.wiki/wiki/vw_ea211_evo - на 240К КМ
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... -interval/ - първоначално рекламирали, че няма нужда от смяна въобще, после сменили препоръката да е на 5 години, но не било "Must", а "recommendation".
https://www.trocforums.co.uk/viewtopic.php?t=224 - тук също спорят кога се сменя и все различни отговори.
Само да кажа опит с Аудито ми, че смених ремък и обтегачи 2009-та оригинални като за водната помпа казаха, че била ОК. Чак 2019-та, десет години по-късно, водната помпа протече и ми препоръчаха да сменя и ремъка, дори ми се накараха как не съм го сменил на 5-тата година. Според мен това със смяна на 5-та година ако не се навъртат много километри е чиста проба да ти вземат парите, реално щом на 22-годишен автомобил може да издържи 10 години и да няма проблеми, не мисля, че на чисто нов е належащо да се сменя на 5.
Относно водната помпа разбирам, че тя не е свързана с ремъка и е от другата страна, така че нямало нужда да се сменят заедно. Това е от линковете по-горе.
Интересно ми е да съберем повече мнения за интервала за EA211 EVO 110kW понеже това зависи от VW и предписанията им, не от Шкода... слага се масово на много модели oт VW групата и не може да няма по-ясно становище кога точно се обслужва.
Това за DSG-то е на 120'000КМ сигурен съм, на 60'000КМ се сменя при старото 6-степенно DSG което слагаха на Кодиак от 2016-та примерно.
Интересно ми е това за горвиния филтър как го няма - няма изобщо такъв или няма нужда от смяна? На по-старите коли поне всичките имаха, нещо ново ли е това, че е отпаднала нуждата от такъв?
Относно веригата или ремъка, май верно е ремък, но пък като чета за този мотор, има много различни мнения и посочени интервали, ето няколко сайта:
https://second.wiki/wiki/vw_ea211_evo - на 240К КМ
https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... -interval/ - първоначално рекламирали, че няма нужда от смяна въобще, после сменили препоръката да е на 5 години, но не било "Must", а "recommendation".
https://www.trocforums.co.uk/viewtopic.php?t=224 - тук също спорят кога се сменя и все различни отговори.
Само да кажа опит с Аудито ми, че смених ремък и обтегачи 2009-та оригинални като за водната помпа казаха, че била ОК. Чак 2019-та, десет години по-късно, водната помпа протече и ми препоръчаха да сменя и ремъка, дори ми се накараха как не съм го сменил на 5-тата година. Според мен това със смяна на 5-та година ако не се навъртат много километри е чиста проба да ти вземат парите, реално щом на 22-годишен автомобил може да издържи 10 години и да няма проблеми, не мисля, че на чисто нов е належащо да се сменя на 5.
Относно водната помпа разбирам, че тя не е свързана с ремъка и е от другата страна, така че нямало нужда да се сменят заедно. Това е от линковете по-горе.
Интересно ми е да съберем повече мнения за интервала за EA211 EVO 110kW понеже това зависи от VW и предписанията им, не от Шкода... слага се масово на много модели oт VW групата и не може да няма по-ясно становище кога точно се обслужва.
Това за DSG-то е на 120'000КМ сигурен съм, на 60'000КМ се сменя при старото 6-степенно DSG което слагаха на Кодиак от 2016-та примерно.
- blindbard
- Обратна връзка:
Няма изобщо. Имало някаква "цедка" към горивната помпа, която не подлежала на обслужване или смяна.
- redalex
Е значи просто са идиоти
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Аз пък се чудя на всички с новите коли, които сменят въздушен филтър и филтър купе на около 30000км (или там някъде като светне интервала за маслото).
Поглеждали ли сте на какво приличат тия филтри след толкова време? Ако за двигателя не ви пука, то поне за вашите дробове си помислете.
В прашната София аз сменям два пъти годишно (през около 5 до 6000км).
Ако някой иска ще му пратя снимки как изглежда един филтър след 5000км.
Поглеждали ли сте на какво приличат тия филтри след толкова време? Ако за двигателя не ви пука, то поне за вашите дробове си помислете.
В прашната София аз сменям два пъти годишно (през около 5 до 6000км).
Ако някой иска ще му пратя снимки как изглежда един филтър след 5000км.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не, че нещо, ама 90% от времето съм извън колата... и на 1000км да сменяш филтъра... все тая за дроба.
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Ти си отделен случай и не визирам теб. Щото с колелото из колите, трафика и прахоляка наистина ти е все тая.
Визирам доста други водачи, които не се замислят за този филтър купе. А за смяната му не трябва да ходиш до ЕТ, няма да падне гаранцията, ако сам си го смениш. И с две леви ръце да си, пак ще се справиш.
Визирам доста други водачи, които не се замислят за този филтър купе. А за смяната му не трябва да ходиш до ЕТ, няма да падне гаранцията, ако сам си го смениш. И с две леви ръце да си, пак ще се справиш.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- redalex
Пусни моля те снимка на въздушен филтър, че никой от нас не е виждал ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- blindbard
- Обратна връзка:
kalata, надявам се обобщаваш наблюдение за типа потребители, които се предоверяват на безумните препоръки за сервизни интервали на производителите, а не нещо друго.