Това, че се спрях на Шкода беше напълно естествено за мен. Първо, сестра ми има Фабия 1 1.4 MPI, която доста съм карал, а отделно всички служебни коли на фирмата, в която работя също са Шкода, включително една О3 1.8 TSI DSG 4x4 (умирам от кеф като я карам). Моделът също беше без алтернатива – Фабията ми е мъничка, а Супърба не ми влизаше в ценовия диапазон. Не помня точно кога за пръв път попаднах на изпълнението L&K, но от този момент нататък търсих само такава кола. Темата на Маджо също изигра ключова роля тогава. Разбира се исках и по-мощен двигател, което единствено означава 1.8Т. И така си разглеждах обяви в интернет, докато една вечер преди лягане си казах: „тази седмица си купувам кола“. Прегледах отново няколкото обяви, които отговарят на желанията ми и изборът беше направен сравнително лесно. Нямах много средства, затова като видях един екземпляр на малко по-ниска цена се обадих на човека, на следващия ден се видяхме и капарирах колата. Забележки има доста, като започнем от следите от софийската градушка, олющен лак, протрита и закъсана шофьорска седалка и т.н. Надявах се да няма поражения по двигателя и ходовата част. Идеята ми беше да взема колата, защото имах много належаща нужда от нея, а малко по малко с времето да си я стягам. До голяма степен това се оказа вярно, защото първите няколко месеца клишето „палиш и караш“ важеше в пълна сила - само сипвах бензинче, а колата си вървеше.
14.10.2015г. - след малко ще е моя:

Вече сме усмихнати варненци (изкарах късмет и с готина регистрация):

А тук на Балкана:

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)