Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
GarebedandKirkor

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от GarebedandKirkor »

Здравейте Шкода фенове.

Първо да ви поздравя за готиният форум които сте създали. Чета га от много време и ми е много полезен, но досега е нямало какво да кажа/попитам и затова не съм се и регистрирал. Бързо инфо за колата която карам: Шкода Супърб 2.0 дизел, 150 к.с. 7 степенен автоматик, година на прозиводство Апри 2018.

Сега имам нужда от помощ и съвет и ще съм много благодарен на Вашите кометари понеже съм малко объркан от различната информация която чета, а и много не разбирам затова си питам. Пиша в темата на ЕТ понеже, мисля, че е най-удачно. Ако е грешно ще направя нова.

Като гледам как си карам колата и как мисля да пътувам следващите две-три седмици, след Великденските празници ще удари 60,000 км и ще е за обслужване. В тази връзка имам следните въпроси:.

1.Колата досега е обслужвана само веднъж в ЕТ на 30,000 км когато смениха двигателното масло и всички филтри без горивен. Питах ги тогава, казаха няма нужда. Предишните ми дизелови коли на 30,000 км сменяха и горивен филтър, та се чудех ако и този път не поискат да го сменят дали да не ги накарам?

2. Като цяло съм скептичен към това в ЕТ да ми пипат колата,защото според мен не са много добри дори за рутинни манипулации като масла и филтри. От друга страна съм останал с впечатлението, че за да е валидна гаранцията на автомобила съм задължен да я обслужвам при тях. Някъде бях чел, че това всъщност не е така и стига да се прави както изисква производителят и се влагат одобрени масла и филтри и мога да докажа това, няма проблем да си обслужвам колата извън ЕТ. Четох гаранционните условия и така си ги написали, че не е много ясно последно дали съм длъжен да ходя при тях или не. Пък и доколкото схванах от написаното гаранцията е реално 2+3 години (общо 5 и/или 100,000 км) От написаното аз разбрах , че първите 2 години са от Skoda Auto Чехия, а допълнителните 3 години са от ЕТ. Та май за да я уважат ЕТ гаранцията в тези 3 години само при тях трябва да се ходи. Та на кратко длъжен ли съм да си сменям масла и филтри в ЕТ за да имам валидна гаранция или не? И къде точно да прочета това. Четох и една директива на ЕС за това,и пише, че не си длъжен , но там говорят за гаранция от прозводител, пък както аз го прочетох тука говорим за гаранция давана от дилъра ЕТ. И много се обърках [smilie=ireful1.gif]

3. Ако все пак съм длъжен да съм в ЕТ, има ли разлика в начина на работа в различните сервизи из страната? Два пъти влизах за гаранционни ремонти и все имаш после проблем. Я забравили да завият нещо, я да свържат някакви кабели, и най-фрапантното беше, че една цяла пластмасова кора ми я бяха забравили да я сложат. Като им гледах тези грешки, почвам да се съмнявам и колко кадърно сменят масла и филтри. Та в този ред на мисли, дали извън София няма да се справят по-добре и ако да къде? То най-важно е човека който я прави, та ако може да помогнете с име на конкретен майстор в ЕТ които да поискам да я обслужи още по-добре (ако не е много нахално)  Просто искам да си взема колата като знам, че някои си е свършил работа като хората , а не да я мисля, сега коя точно лампа на таблото ще светне защото не са вързали нещо както трябва и какво ще падне. Реален случай като ми падна цялата кора отдолу при движение с 90 км/ч по околовръстното. Не ме топли, че си оправят грешките после ( в това спор няма, че са съвестни), а това, че ми губят времето и отделно не мога да разчитам на колата когато ми трябва и има шанс да ме зареже някъде на път.

4. Битува едно мнение , че в официалните сервизи не ти сменят реално маслата и филтрите щото до гаранция все ще избута колата. Реално аз не мога да докажа дали наистина са ми сменяли нещо или не, но като чувам все истории как се е случвало и е нормално да се замислям. Има ли как да се наблюдава смяната на филтри и масла, поне за някакво вътрешно мое спокойствие?

5. По мои спомени, някъде бяха мернал , че човек може да си занесе в ЕТ собствено масло за двигател и скорости и стига да отговаря на спецификациите ще ти го сменят. Това наистина ли е възможно и ако да трябва ли да ги уведомя някак си , че искам това. И като допълнение на предишният ми въпрос, има ли как да се уверя, че наистина ми слагат моето масло, а не нещо дето те са решили да ми сложат или въобще да не ми сложат (точка 4) и да си приберат моето за тях си?

Мерси предварително на всички отговорили.

ПС. То ако на въпрос номер 2 отговора е, че не съм длъжен да ходя при тях за да имам гаранция, то и другите въпроси не са много актуални тогава  И смятам да почна на 15,000 км да си сменям маслото вече особено ако мога да не е при тях. - просто ама хич не искам да ми пипат колата точно те и затова ходя минимално често 
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Еуратек

Мнение от JorshTDI »

Аз от ЕТ Дружба нямам никакви забележки.
1.Това ,че не сменяват маслото са абсолютни глупости,бабини деветини.
2. Като цена и услуга(обслужване) взимат по-малко пари дори и от гаражните сервизи.
3. Хубаво си се загрижил за колата си и не искаш да влизаш в официален сервиз,но с тази смяна на масло на 30к км,сервизът и опасенията ти отиват малко на кино,защото ти сам унищожаваш возилото,не ЕТ.
Последно промяна от JorshTDI на 19.04.2021, 23:50:09, променено общо 1 път.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Еуратек

Мнение от tuningmania »

До @GarebedandKirkor - С Българската нафта, по-добре сменяй горивния филтър на 30.000 Километра. За да важи Гаранцията, трябва да правиш при тях, каквото ТИ кажат от "Еура Тек". Също така може да ходиш за смяна на масло на 15.000 Километра - няма да ТЕ върнат. Приемчика, който ТЕ обслужва, може да ТЕ заведе до Автомобила ТИ, когато ще наливат маслото. Въпрос на уговорка и изрично да го заявиш в Приемо-Предавателния Протокол. Могат да ТИ го сменят с ТВОЕ масло, но някъде отказват - някъде не, макар, че е все "Еура Тек". Какво масло мислиш да ползваш? Трябва да си 101% сигурен, че е хубаво.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Еуратек

Мнение от JorshTDI »

Да,ей сега ще ходя да им вися на главата в сервиза,защото съм прочел 2005г.,как на някой втълпеник уж не са му сменили маслото.
Това е скандално. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Еуратек

Мнение от digitalundgrd »

Е то на дизелът най-лесно ще го хванеш дали е сменено. Вдигаш щеката преди да им я оставиш. Сигурно ще бъде черно. След като си я вземеш, веднага пак проверяваш на щекаата и би трябвало да е бистро...
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

GarebedandKirkor, ти много филми за научна фантастика гледаш. Като почна да пишеш тоя роман с фантасмагории, на какви ЕЖК слухове се базира? Те Еуратек са умряли, баш за твоето масълце. [smilie=sarcastic.gif]

@tuningmania, ти кога последно стъпва за обслужване в Еуратек, та така компететно се изказваш? [smilie=sarcastic.gif]
Някой няма ли да напише, как Трансексперт обслужва гаранционни автомобили? [smilie=music.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от blindbard »

GarebedandKirkor,
GarebedandKirkor написа: 19.04.2021, 23:28:01 че първите 2 години са от Skoda Auto Чехия, а допълнителните 3 години са от ЕТ. Та май за да я уважат ЕТ гаранцията в тези 3 години само при тях трябва да се ходи.
Да, при тях.
GarebedandKirkor написа: 19.04.2021, 23:28:01 Ако все пак съм длъжен да съм в ЕТ, има ли разлика в начина на работа в различните сервизи из страната?
Ползвал съм два сервиза на ЕТ - в Горна Оряховица и във Варна през 2020 г. В първия бяха забравили да сложат два от болтовете на кората под двигателя след смяна на масло и не чуха скърцащ лентов кабел.
GarebedandKirkor написа: 19.04.2021, 23:28:01 Битува едно мнение , че в официалните сервизи не ти сменят реално маслата и филтрите
В посочените сервизи не е така.
GarebedandKirkor написа: 19.04.2021, 23:28:01 По мои спомени, някъде бяха мернал , че човек може да си занесе в ЕТ собствено масло за двигател и скорости и стига да отговаря на спецификациите ще ти го сменят.
През 2020 г. в посочените сервизи не можеше със собствено двигателно масло.
Успех!
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
edinichensluchai

Škoda Фен²

Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG

Еуратек

Мнение от edinichensluchai »

GarebedandKirkor - Дали ще ти сменят маслото, ще ти го сменят. Дали ще си оставят ръцете - от мой личен опит потвърждавам, че са мърлячи и най-вероятно нещо няма да направят като хората до край, на 90% имаш шанс да се случи. Говоря за ЕТ София, из страната нямам идея как работят.

Иначе нямаш избор и при тях трябва да ходиш.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Еуратек

Мнение от nmnikolov »

Мен един път ме издразниха защото ми бяха направили капака на двигателя в масло като го бяха сменяли. Ама го видях след това пред нас. Моя грешка беше, че не погледнах още при тях. Малко мърлява работа, поне да бяха го изчистили. Не е ок за мен да им карам чист двигател пък те да ми го връщат омазан с масло. Забърсах си го и сега всеки път като си взимам колата отварям капака... Става въпрос аз ЕТ София Дружба 2.
Изображение
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Еуратек

Мнение от Pijomir »

За масло специално човека, който записва за час. С неохота ми потвърди, че стига маслото да е по спецификация, мога да си донеса. Следващия път така ще направя.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Еуратек

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Аз съм доволен от ЕураТек Варна. Аз също си мисля, че със тази смяна на 30хил.км. Вредиш повече на мотора отколкото който и да е сервиз.
hilldegarn

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от hilldegarn »

Здравейте,

Имате ли идея в Еуратек София, какви са им стендовете за регулиране на преден/заден мост? Оказа се, че на колата ми(нова на 13к км.) волана и не е центриран напълно(седи леко в дясно).
Има ли изобщо смисъл да се ходи при тях за тази манипулация или мога да отида в произволен сервиз предлагащ подобни услуги?
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Еуратек

Мнение от Taratajki »

hilldegarn написа: 20.04.2021, 12:12:19 Има ли изобщо смисъл да се ходи при тях
Естествено, че има смисъл. Най малкото ще ти е безплатно.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

hilldegarn, рейката се регулира и с Odis/VCDS. Незнам къде ще са в час да ти го направят. За 10 минути работа е в Еуратек.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Еуратек

Мнение от nmnikolov »

При ЕТ дразнещото е, че дори неща, които са за 10 минути работа стават след 2-3 часа, защото много не си спазват записаните часове. Примерно като сменях гумите този месец имах записан час. Колата стана готова 3 часа след като им я оставих и то при условия, че си имам отделни джанти за зимни и летни гуми т.е. има само баланс и смяна на гуми.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”