Усещат се и то много приятно. Аз миналата година минах от 225/45/17 на 235/45/17 и съм много доволен. Возията е много по приятна поне за мен.odo написа: 03.04.2021, 07:35:06 Балона се увеличи минимално и си говорехме с Ицо, че нищо няма да се усети. Обаче тези 5 мм се усещат.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
tihich,
Ако искаш мога да те повозя и да си прецениш дали ти харесва
Ако искаш мога да те повозя и да си прецениш дали ти харесва
-
Doni77
- Гараж: Octavia II 2.0 FSI автомат
Здравейте, моята Октавия II я карам с Mishlen Alpin 6 зимата и Hankook летни, от зимните съм много доволен, но следващите летни определено ще са други, не че имам проблем с тях, но ми се струват шумни.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Летните гуми по-правило са по-шумни от зимните. А на Шкодата разликата се усеща отчетливо. Че има разлика от марка до марка е факт, но не очаквай чудеса и с други летни гуми.
Аз днес смених сезона на гумите... и се усетих, че не си чувам радиото на Супърба.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз днес смених сезона на гумите... и се усетих, че не си чувам радиото на Супърба.
Бееееее.....
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
аз две лета изкарах вече с 235/35/19 / M PS 4S /
- определно надградих удобството /все едно минах на супърб
/
- гумата стои една идея по-грозно от 225 на 7.5J , но като цяло "общо мнение в нет-а "е че Pilot Sport 4 са една по широки при един и същ размер спрямо други производители
- усещам колата една идея по-лагава при ускорение но сравнението е спрямо зимния сет /може да е субективно - много по-леки са зимните/
- със сигурност колата усещам много по-стабилна при високи скорости на магистрала / отдавам го главно на размера /
Една зима изкарах с 235/40/18 - M PA6
- стоят перфектно на джанта 8j
- комфорта е очаквано на много по високо ниво от 225 гума на 8J /кофти стреч Cont WC850P/ , борда покрива вече нормално джантата
- не виждам отражение на динамиката ,определено автомобила е по-стабилен при високи скорости
- друсането при неравности е много по-малко ,но това е по-скоро ефект главно от ниското тегло на целия сет
и с двата сета не съм забелязал промяна в работата на ESP , грешката в скоростомера е незначителна.
Зимните са по-шумни от летните , нямам оплакване от нивото шум и в двата случая.
Ако трябваше да избирам днес - ще заложа на същия размер и вероятно същия производител .
Като недостатък виждам само по високата първоначалната инвестиция , но и цената втора ръка е "най-добра".
Ако някой има впечатление моля за мнение за добри всесезонни гуми в размер 195/45/16 .
Пробег на година под 2000 км , не се търси пърформънс ,по-скоро добра визия и ако може да не стареят бързо
- определно надградих удобството /все едно минах на супърб
- гумата стои една идея по-грозно от 225 на 7.5J , но като цяло "общо мнение в нет-а "е че Pilot Sport 4 са една по широки при един и същ размер спрямо други производители
- усещам колата една идея по-лагава при ускорение но сравнението е спрямо зимния сет /може да е субективно - много по-леки са зимните/
- със сигурност колата усещам много по-стабилна при високи скорости на магистрала / отдавам го главно на размера /
Една зима изкарах с 235/40/18 - M PA6
- стоят перфектно на джанта 8j
- комфорта е очаквано на много по високо ниво от 225 гума на 8J /кофти стреч Cont WC850P/ , борда покрива вече нормално джантата
- не виждам отражение на динамиката ,определено автомобила е по-стабилен при високи скорости
- друсането при неравности е много по-малко ,но това е по-скоро ефект главно от ниското тегло на целия сет
и с двата сета не съм забелязал промяна в работата на ESP , грешката в скоростомера е незначителна.
Зимните са по-шумни от летните , нямам оплакване от нивото шум и в двата случая.
Ако трябваше да избирам днес - ще заложа на същия размер и вероятно същия производител .
Като недостатък виждам само по високата първоначалната инвестиция , но и цената втора ръка е "най-добра".
Ако някой има впечатление моля за мнение за добри всесезонни гуми в размер 195/45/16 .
Пробег на година под 2000 км , не се търси пърформънс ,по-скоро добра визия и ако може да не стареят бързо
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Тук няма да се съглася с теб. Като си купуваш гуми предполагам гледаш етикета с данните, нали? Както при летните, така и при зимните има модели, които са много шумни или пък много тихи. Ама явно никой не ги гледа тия данни на етикета.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Незнам Кала, аз не съм толкоз дърт, ама барем 10 тина комплекта гуми съм купил в стажа си... И досега лятна гума по тиха от зимна такава АЗ не съм имал. Другото, което съм установил на база проба-грешка е, че гумите, които държат добре пътя... са шумни. Това естествено в Шкодата, само там човек може да оценява гумите по шум
Иначе си прав - етикетите по правило не ги гледам. Както и оценките по списания. Щото не им вярвам
Иначе си прав - етикетите по правило не ги гледам. Както и оценките по списания. Щото не им вярвам
Бееееее.....
- kalata
Ето един пресен тест, за тези които се интересуват. Летни 225/45 R17

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- odo
Нещата са добре, това което казах и преди, легналите полицаи ги минава по мазно, същото и с дупките. Малките плитки дупки, като да ги минава малко по-комфортно. Това са наблюденията ми в режим Normal.tihich написа: 03.04.2021, 11:16:47 Може ли да споделиш след ден-два как са нещата като я покараш повече.
Днес реших да я карам на комфот по паветата на Борис III и Гоце делчев, много по-добре е.
За мен смяната на размера е успешна и следващите зимни ще ги купя в същият размер.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Супер, минавам и аз на 245/45/18 - Като цяло съм се насочил към Conti PC6. Почти по всички тестове е в челните места. Притесняват ме обаче 2 неща - на доста места се споменава, че е драстично по-шумна от останалите гуми. Другото е, че по тестове има и по-меки гуми като Vredestein Ultrac Satin или Uniroyal Rain Sport 5... Като цяло тази седмица мисля да приключа драмата и да взема новия размер. Ако и с него не съм доволен от поведението на колата при неравности/дупки не зная как ще процедирам...
-
kograman
Виж и Ханкук какво ще ти предложат.
Аз ще метна ето тези => https://www.bggumi.com/eshop/productinf ... 235409989/
Карал съм ги на друга кола, и съм супер доволен от тях. На дъжд държат много, и не са шумни.
Аз ще метна ето тези => https://www.bggumi.com/eshop/productinf ... 235409989/
Карал съм ги на друга кола, и съм супер доволен от тях. На дъжд държат много, и не са шумни.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Колеги,
Според вас има ли разлика в летни гуми Good Year произведени в Полша и Германия? Интересувам се основно, от разлика в шума при движение.
Според вас има ли разлика в летни гуми Good Year произведени в Полша и Германия? Интересувам се основно, от разлика в шума при движение.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- kalata
Не би трябвало да има разлика. Колко dB пише на етикета?
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
kalata,
Ами признавам си не зная, какво е нивото на шума в децибали?! С GoodYear-a летни 16-ки си пристигна автомобила в края на миналата година и понеже се услушвам вече за 17-ки и за това реших да питам? Щом няма разлика ОК.
Ами признавам си не зная, какво е нивото на шума в децибали?! С GoodYear-a летни 16-ки си пристигна автомобила в края на миналата година и понеже се услушвам вече за 17-ки и за това реших да питам? Щом няма разлика ОК.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- odo
Определно с окачването на комфорт и този размер ще усетиш подобрение. Трябва да преживееш лашкането, но се ядва.tihich написа: 05.04.2021, 15:03:40 Ако и с него не съм доволен от поведението на колата при неравности/дупки не зная как ще процедирам...